دانش > فناوری - بامداد امروز، موشک «فالکنهوی» متعلق به شرکت اسپیسایکس، نخستین پرتاب آزمایشی خود را با موفقیت انجام داد و یک دستگاه خودروی «تسلا رودستر» را در مداری قرار داد تا یک میلیارد سال بعد به سیاره سرخ برسد.
به گزارش خبرآنلاین، ساعت ۳:۴۵ بعدازظهر ۶ فوریه ۲۰۱۸ به وقت شرقی (مقارن با ساعت ۰۰:۱۵ بامداد ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ به وقت ایران)، موشک فالکنهوی از سکوی پرتاب 39A پایگاه فضایی کندی در فلوریدا به فضا پرتاب شد. این همان سکویی است که نیمقرن پیش، موشک «ساترن۵» فضانوردان آپولو را به مدار ماه منتقل کرد.
موشک «فالکنهوی» (Falcon Heavy) قویترین موشک ماهوارهبر جهان است که از اتصال سه راکت «فالکن۹» به یکدیگر تشکیل شده و میتواند محمولهای ۶۴هزار کیلوگرمی را به فضا منتقل کند که بیشتر از یک فروند بوئینگ ۷۳۷ با بار کامل وزن دارد. با این مشخصات، موشک ماهوارهبر «فالکنهوی» میتواند محمولههایی ۲برابر سنگینتر از ظرفیت آریان۵، قویترین موشک عملیاتی جهان را به فضا منتقل کند تا عنوان قویترین موشک جهان را به نام خود ثبت کند. در طول تاریخ، فقط موشک «ساترن۵» توانسته است محمولههای سنگینتر پروژه آپولو را به فضا منتقل کند.
پرتاب موشک فالکنهوی به دلیل وزش بادهای شدید در لایههای فوقانی جو، چند بار به تعویق افتاد؛ اما درنهایت در آخرین پنجره زمانی ممکن برای پرتاب (ساعت ۳:۴۵ تا ۴ بعدازظهر) شرایط جوی مساعدی برای پرتاب موشک فراهم شد.
هر ۲۷ موتور مرلین که روی موشکهای فالکنهوی نصب شده بودند، بینقص و در هماهنگی کامل با یکدیگر عمل کردند و ۲۲٫۲ میلیون نیوتن نیروی پیشران تولید کردند. طبق برنامه، دو موشک کمکی با موفقیت از موشک اصلی جدا شدند و همزمان در محل از پیشتعیینشده در خشکی فرود آمدند.
موشک اصلی هم محموله تبلیغاتی «ایلان ماسک»، مؤسس شرکتهای اسپیسایکس و تسلا را به مدار مناسب منتقل کرد، ولی نتوانست در برگشت به زمین، روی شناور رباتیکی که برای فرود آن پیشبینی شده بود، فرود بیاید.
محموله تبلیغاتی ایلان ماسک، یک دستگاه خودروی «تسلا رودستر»، نخستین محصول شرکت خودروسازی تسلاست که آدمکی پشت فرمان آن جا گرفته بود. در تمام مراحل پرتاب، یکی از معروفترین ترانههای «دیوید بویی» با عنوان «space oddity» پیوسته از بلندگوهای تسلا رودستر پخش میشد. این خودرو در مداری به دور خورشید قرار گرفته است و اگر مشکلی برای آن پیش نیاید، یک میلیارد سال دیگر به سیاره مریخ خواهد رسید.
۵۴۵۴
"یک میلیارد سال دیگر به سیاره مریخ خواهد رسید"لطفا درست ترجمه کنید.مگر فاصله زمین تا مریخ چقدر می باشد؟
قرار نیست ماشین رو به مریخ بفرسته؛ مداری رو انتخاب کرده که تا یک میلیارد سال، ماشین در منظومه شمسی حرکت کنه. همینطوری هم که نمیشه ماشین رو تو فضا ول کنه، چون ممکنه به زمین یا جای دیگری برخورد کنه. زمان سفر از زمین به مریخ حدود ۸ ماهه.
اشتباه نیست. خودش هم گفته اگر اتفاقی براش نیفته، یه میلیارد سال دیگه میخوره به مریخ. نمیتونه ماشین رو تو فضا پارک کنه، یا بذاره همینطوری هر جا که خواست بره. عملیات فضایی کلی حساب و کتاب داره.
اونا کجان ما کجا؟
ما اینجا بجای ارج و قرب قائل شدن برای مهندسین تنها بفکر بزرگنمایی بیهوده مشاغل مرتبط با پزشکی هستیم تا نشان بدهیم بجای جامعه ای پیشرو و تمدن ساز بیشتر جامعه ای بیمار هستیم
باز اونایی که عقده پزشک شدن داشتند خودشون رو نشون دادند.الان مهندس های ایرانی چه گلی به سر مملکت زدند؟ خودتون که توهم زدید و ادعا میکنید که زمان ما نخبه ها میرفتند مهندسی و الان برعکس شده میرند پزشکی.خب بر طبق این فرض اون موقع شرایط مالی مهندسین خوب بوده که رفتند مهندسی خوندند الان برعکس شده.مهندس ها چه کردند تو این سال ها؟ در ضمن بیسوادان گرامی میانگین دریافتی پزشکان عمومی توی امریکا تقریبا یک و نیم برابر میانگین دریافتی استادان تمام تاکید میکنم استادان تمام دانشگاه های امریکاست
طرف فکر کرده چون دانشگاه دولتی فلان ارشد مهندسی داره و چند تا درس سخت ریاضی محور با فرمول های عجیب و غریب پاس کرده یا بلده با متلب شبیه سازی کنه الان باید حقوق چند ده میلیونی بگیره و فقط هم پشت میز بشینه. کی این توهم به پایان میرسه خدا میدونه ولی یکی از دلایل اصلیش بر میگرده به سیستم آموزشی عقب مونده ما که بدون مهارت پروری و صرفا تکیه بر تست و حفظیات باعث افزایش توقع بیجا می شود.
اگر امریکا و دانشمندان آن نبودند جهان مهندسی هرگز به جایگاه کنونی خود نمیرسید.درود خدا بر مهندسان این نوید آوران پیشرفت بشر بالاخص نوابغ و پیشروان آن
البته مهندسان ایرانی حاضر در آمریکا.....
تو رو خدا از این توهم بیاین بیرون که ناسا رو انگشت ایرانیها میچرخه. از همه جای دنیا تو ناسا دارن کار میکنن؛ چند تاشون هم ایرانی هستند. والا، بلا، تو ناسا به زبان فارسی حرف نمیزنن
به 9:00:08اون ایرانیهایی که الآن در امریکا یا هرجایی بجز اینجا به جایگاه بالایی رسیدند عمدتا یا از طفولیت در امریکا پرورش پیدا کردن یا حداقل تحصیلات دانشگاهیشون رو اونجا گذروندن و الا اگه اینجا میموندن نهایتش میشدن راننده اسنپ
امریکا ۵۰۰ سال هست که کشف شده و اون موقعی که کشف شد همشون وحشی بودند.امریکا بدون اروپا که اون رو پیدا کرد و علم و زبان رو بهشون یاد داد همون وحشی میموند.خود اروپا هم کلی مراوده علمی و فرهنگی با شرق داشت و اصلا این طور نیست که امریکا به تنهایی به این سطح رسیده.
ناشناس ۹:۵۰ وقتی یک چیزی رو نمیدونی نمیخواد صحبت کنی.چند تا ایرانی موفق مثال بزنم برات که توی این سخن گهر بار شما صدق نمیکنند؟
الون ماسک اهل افریقای جنوبی هستش گلم و همه ی مهندس های شرکت رو هم از سراسر دنیا دستچین کرده...
آقای میلیاردر یکی از ماشینای خفنش رو پرتاب کرده تا برای یک میلیارد سال تو فضای منظومه شمسی بچرخه. تا یک میلیارد سال دیگه، هر کسی این ماشین رو با تلسکوپ یا رادار رصد کنه، اسم ایلان ماسک یادش میآد. آدم دیگه باید چی کار کنه که نامش جاودانه بشه؟
خودروهای فرسوده رو تعویض کنه
خب به فرض که صد هزار سال دیگم اسم ماسک بمونه که البته مطمئنم نمیمونه.چه فرقی به حال ماسک داره که دیگه فسیل شده و نیست و نابود شده حالا هر روز هم ازش یاد بکنند.
خبرآنلاین نوشته که ماشین ایلان ماسک جاده رو اشتباهی پیچیده و داره میره یه جای دیگه. این هم آخر و عاقبت آرزوهای خیالی
آمریکا در زمینه مهندسی های عظیم حرف اول تو دنیا میزنه
سردار نقدی گفتن موشک های بالستیک ایران از امریکا بهتره
البته ما موشکی داریم که امریکا و روسیه هم ندارند
بله نقطه زن از ٢٠٠٠ كيلومتري ميزنه
پس یارانه مون چی شد؟
به این میگن مدیریت بعد ما میاییم وزیر فرهنگ سابق رو رییس کمیته ملی المپیک میکنیم اخه فرهنگ چ ربطی به ورزش داره
انرژی مملکت کجاها که صرف نمیشه،از طرف جامعه مهندسین بیکار
اونا کجان ما كجاییم
فقط نشستن موشکها و برگشتنشون را داشته باش
دست پزشکان محترم آمریکایی در نکنه
اصولا چون فکر کردن درد و هزینه داره ما ترجیح میدیم جور دیگری امورات رو اداره کنیم. 😑
ای ول... اول صبح با تماشای بزرگترین نمایش تکنولوژی جهان سر ذوق اومدم.
هفت شهر عشق را عطار گشت ، ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم
نکته اینجاست مهندسین به سرعت در حال تبدیل تمام آرزوهای دور و دراز بشریت به حقیقت هستند و ما امیدواریم پزشکان نیز بالاخره بعد از قرن ها که از شناخت امراض صعب الغلاج مثل سرطان و هپاتیت و دیابت میگذرد سرانجام درمان قطعی آنها را کشف نمایند
هفت شهر عشق را عطار گشت ، ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم
مرگ بر آمريكا... مرگ بر انگليس... مرگ بر فرانسه... مرگ بر تسلا... مرگ بر تكنولوژي... مرگ بر ناسا... مرگ بر سازمان ملل... مرگ بر كره زمين... مرگ بر مريخ...
ماشین قراره به مدت یک میلیارد سال در مداری دور مریخ بچرخه.
به نظرم ماهم باید پراید را با ترانه از حامد همایون بفرستیمش تو مدار
روحانی که کلا فضایی رو جمع کرد و سرعت پیشرفتش رو گرفت.دولتی که بودجه فضایی و رصدخانه ملی و پروژه شتابدهنده رو کم کرده . نباید از اون کشور انتظار پیشرفت داشته باشین