روزهای تعطیل در ایران آن‌قدر هم زیاد نیست اما...

با توجه به تعطیلات سال 1397، 51 روز تعطیلات آخر هفته و 25 روز تعطیلات رسمی در ایران داریم. یعنی در کل 76 روز که در مقایسه با کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی بسیار کم است.

به گزارش خبرآنلاین، بسیاری از کارمندان صبح امروز را در حالی شروع می‌کنند که پس از گذراندن تعطیلات ۵ روزه به محل کار خود آمده‌اند و همزمان در این روزهای تعطیل، بسیاری از کاربران خبرآنلاین و دیگر مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی نسبت به تعداد روزهای بالای تعطیلات در ایران انتقاد می‌کنند، به طوری‌که در این نظر عکس خبرآنلاین از یکی از جاده‌های شمالی کشور، بخش زیادی از کاربران از تعطیلات زیاد در ایران گله داشتند.

اما بررسی‌ها نشان می‌دهد در ایران آنقدر که گلایه و انتقاد می‌شود، روزهای تعطیلات زیاد نیست. در واقع در ایران روز پنجشنبه روز کاری است، اما نیمه وقت. البته گروه زیادی از کارمندان هستند که در این روز تعطیل هستند اما، پنجشنبه‌ها در ایران رسما تعطیل نیست و همین مساله باعث می‌شود ایران در مقایسه با نرم جهانی روزهای تعطیل در طول یک سال، روزهای تعطیل کمتری داشته باشد. این هفته هم براساس بررسی‌های رسانه‌ها،مشخص شد

با توجه به تعطیلات سال 1397، 51 روز تعطیلات آخر هفته و 25 روز تعطیلات رسمی در ایران داریم. یعنی در کل 76 روز که در مقایسه با کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی بسیار کم است.

به این نمودار توجه کنید:

(منبع آمار: اعتماد آنلاین)

تعطیلاتی که هدفمند نیست!
اطلاعات این نمودار نشان می‌دهد ایران در مقایسه با دیگر کشورها روزهای تعطیل کمتری دارد. اما نکته‌ای که درباره تعطیلات در ایران از سوی برنامه‌ریزان و متخصصان امور اجتماعی و اقتصادی مطرح می‌شود این است که تعطیلات در کشور به شکلی هدفمند وجود ندارد و بخش زیادی از این روزهای تعطیل بدون برنامه و در شرایطی رخ می‌دهد که روزهای بین التعطیلین را هم شامل می‌شود و برای روزها کشور در شرایط تعطیلی غیر رسمی قرار می‌گیرد. جاده‌ها بدون آمادگی‌های قبلی شلوغ می‌شود، وسایل حمل و نقل عمومی ظرفیت و آمادگی این تعطیلات را ندارند، خدمات رسمی به مردم در مراکز دولتی با چالش مواجه می‌شود و حتی در بسیاری از موارد مدارس و دانشگاه‌ها و برنامه‌های آنها را هم تحت شعاع قرار می‌دهد، چالشی که نشان می‌دهد در ایران تعطیلات زیاد نیست اما به صورت هدفمند برای آن برنامه ریزی نمی‌شود!


همچنین آن‌چه در ادامه می‌خوانید بخش‌های از تجربه‌های دیگر کشورها از روزهای تعطیل است.


چین، هنگ کنگ
برای کارگران چینی، علاوه بر تعطیلات آخر هفته، در طول سال روزهای دیگری همچون روز سال نو، جشنواره بهار، روز کارگر و روز ملی نیز به عنوان روزهای تعطیل محاسبه می شود. در بین کارگران آنهایی که در شرکت های چندملیتی مشغول به کار هستند علاوه بر روزهای گفته شده از تعطیلات کریسمس نیز بهره می برند. تعطیلات سالیانه نیز که بین یک تا دو هفته است معمولا به صورت توافقی میان کارگران و کارفرمایان تعیین می شود. اینگونه تعطیلات که جمعا 16 روز هستند چین را به عنوان یکی از اولین کشورها با تعطیلی زیاد معرفی می‌کنند.

مصر
۲۱ تعطیلی برای شغل های رسمی، 16 روز تعطیلات عمومی در طول سال و دو روز تعطیلات آخر هفته، مجموع تعطیلات ثابت و متغیر را در مصر تشکیل می دهند. در صورت همزمانی تعطیلات عمومی با تعطیلات آخر هفته، این روزها در هفته آتی کارمندان دولتی محاسبه می شود. شرکت های خصوصی نیز تعطیلات آخر هفته را نیز جزو روزهای تعطیل عمومی خود در نظر می یرند. از این رو این روزها در زمره تعطیلات سالیانه کارمندان قرار گرفته و باعث کاهش آن می شوند.

هند
تعطیلات سالیانه به صورت میانگین برای کارمندان شرکت های خصوصی بین 15 تا 20 روز است. شلوغ ترین فصل مسافرت برای شهروندان هندی، تعطیلات تابستانی مدارس در ماه ژوئن است که در آن بسیاری از خانواده ها به سفرها و تفریح های متعدد می پردازند.

اندونزی
جشن عید فطر در آخرین روز ماه مبارک رمضان یکی از برجسته ترین اعیاد و تعطیلات اندونزی محسوب می شود. در اینر وز که در زبان محلی لباران نامیده می شود، بسیاری از کلان شهرنشینان به ویژه مسلمانان به زادگاه های خود که اغلب مناطق روستایی هستند، بازمی گردند. دولت نیز معمولا تعطیلاتی یک هفته ای (پنج روزه) را برای بهره گیری کامل شهروندان از عید درنظر می گیرد.

تایلند
مرخصی سالانه کارمندان تایلندی 40 روز است که 10 روز آن را تعطیلات 10 روز را مرخصی های استحقاقی و 20 روز را مرخصی های استعلاجی تشکیل می دهند. علاوه بر مرخصی سالانه، 13 روز نیز به هعنوان تعطیلات مذهبی و ملی به جمع ایام غیرکاری شهروندان تایلندی اضافه می شود.

مراکش
بیشتر روزهای تعطیل به دو یا سه هفته ماه اوت مربوط است که معمولا صرف تفریح در کنار سواحل اقیانوسی و مدیترانه ای این کشور می شود. در این بین شاید خانواده هایی با سطح درآمد متوسط به دیگر مناطق کشور مسافرت کنند.

مالزی
کارمندان این کشور معمولا از 14 تا 24 روز مرخصی سالیانه و از 30 روز مرخصی پزشکی بهره می برند. اکثر این تعطیلی ها یا به نوعی مرخصی ها، در پایان یا آغاز سال که مصادف با جشن ها و مراسم سنتی و تعطیلات رسمی همچون عید مبارک، کریمس، سال نو چینی و دیپاوالی است، گرفته می شوند. فصل تعطیلات مالزی معمولا از ماه نوامبر آغاز و تا فوریه سال بعد ادامه دارد.

شیلی
تعطیلات عمومی شیلی 13 روز است. برخی از این تعطیلت که در روزهای کاری قرار می گیرند، معمولا به یکشنبه ها نزدیک می شوند تا به این وسیله کارمندان از سه روز تعطیلی استفاده کنند. اکثر رویدادهای فرهنگی و سنتی شیلی رابطه اهی نزدیک با جشن روز استقلال این کشور دارد؛ جشنی که هرساله در هجدهم ماه سپتامبر برگزار می شود.

ترکیه
تابستان مهم ترین زمان برای تعطیلات در ترکیه است. تعطیلات مذهبی نیز یکی دیگر از ایام تعطیل ترکیه محسوب می شوند. دو جشنواره مذهبی و سه روز تعطیلات ملی ازجمله روزهای غیرکاری این کشور هستند که شمار ایام تعطیل ترکیه را به 13 روز می رسانند.

۴۲۴۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 782263

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عرفان IR ۰۳:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
    15 2
    در کشورهای پیشرفته در روزهای کاری مردم واقعا کار می کنند و روزهای تعطیل واقعا تفریح و استراحت میکنند... اینجا روزهای کاری سر کار مردم دنبال امور شخصی شون هستند روزهای تعطیل هم هر کاری میکنند غیر از استراحت
  • بی نام A1 ۰۴:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
    12 1
    متاسفانه همه جای دنیا دو روز در هفته تعطیل هستند جز ایران این تعطیلی کم در طول هفته باعث خستگی کارکنان دولتی و کارگران بخش خصوصی و... میشه ونتیجه ی اون تنش های عصبی و روحی روانی و انگیزه پایین کاری است بایستی پنجشنبه یا شنبه را به تعطیلات رسمی هفته اضاف کرد ، از اون طرف هم میشه بعضی تعطیلات غیرضرور مثل 15 خرداد یا 12 فروردین را حذف کرد در کل تعطیلی در ایران نسبت به کل کشورهای دنیا کمتر است نه بیشتر
    • عرفان IR ۰۴:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۰
      2 0
      آخی بمیرم برای کارمندای دولتی که خسته میشن... از صبح که میان تا ساعت نه مشغول صبحونه زدن هستن.. تا ظهر داخل اتاق های هم دیگه میچرخن و مشغول جوک گفتن هستن.. ظهر هم به بهانه نماز و نهار دو ساعت تعطیل میکنن .. بعدش هم میشینن منتظر تا سرویسشون بیاد ببرشون خونه لالا کنن....
  • بی نام EU ۰۴:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
    8 0
    تعطیلات در ایران هدفمند هم باشد برای قشر ضعیف و حتی متوسط فرقی ندارد چون هتل ها و آژانسهای مسافرتی قیمت خدمات خود را در این دوران بسیار گران می کنند تا جایی که تعطیلات تبدیل به روزهای کسل کننده ی بیکاری می شود از همه بدتر ترافیک کشنده ی جاده هاست و غیر استاندارد بودن جاده ها انگار فقط یه ایران هست و یه شمال این همه جاذبه ی توریستی در ایران هست ولی به دلیل نبود امکانات و تبلیغات ناشناخته است البته بهتر که ناشناخته است وگرنه مثل شمال دچار بحران محیط زیست از فرط زباله و بی فرهنگی ایرانیان می شدند اصلا بی خیال همه چیزمان به همه چیزمان می اید
  • بی نام A1 ۰۵:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
    2 5
    تعطیلات اخر هفته دو روز است نه یک روز .مشابه کشورهای خارجی.اینطوری اصلاح کنید قابل مقایسه میشود.
  • بی نام A1 ۰۶:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
    10 1
    نکته دیگر میزان ساعات کاری در هفته است. ایران 44 ساعت فرانسه 35 ساعت و آلمان 30 ساعت
  • وحید A1 ۰۶:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
    5 4
    اصلا بحث مقایسه تعداد روزهای تعطیل نیست. موضوع اصلی نرخ بهره وری و کیفیت انجام کار است.آیا در ایران با آلمان و ژاپن برابر است؟در همین ایام پس از تعطیلات به ادارات سر بزنید تا وضعیت را مشاهده کنید.
  • بی نام A1 ۰۶:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
    4 0
    درایران ماتعطیلات غیررسمی زیاداست یعنی کارمندعزیزترازجان سرکارشان تشریف دارند یعنی بزبان ساده خیلی ازجاهاسالی بدوازده ماه تعطیلندوگرنه خدائیش تعطیلی رسمی زیادی نداریم غیررسمی هاش همه راکشته
  • بی نام IR ۰۶:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
    8 0
    تعطیلی روز پنجشنبه تو خیلی از استانها ازجمله استان ما انجام نشده. این خودش یک معظله که دولت و مجلس باید نسبت به یکسان سازی تعطیلی آخر هفته در تمام استانها اقدام کنند. البته چندساله که این بحث ها میشه ولی بی نتیجه است. این دو روزه شدن تعطیلات کلی مزیت داره از نظر خانوادگی ، اقتصادی اجتماعی و گردشگری .و....حالا کی میخوان درستش کنن الله اعلم.
  • بی نام GB ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
    5 0
    متاسفانه بدعت و رسم بدى در كشور نهادينه شده كه اظهار نظر و حكم دادن بدون داشتن اطلاعات كافى از موضوع است حدود دو سال پيش نيز كميسيونى در مجلس به موضوع تعطيلات ورود كرد و در قياس با ساير كشورها معلوم شد تعطيلات در ايران بطور معنادارى كمتر است حتى همين الان هم در اروپا مشخصا فرانسه موضوع كاهش ساعات كار هفتگى به ٣٤ ساعت و عملاً سه روز تعطيل رسمى در هفته در حال رسيدگى است چون از منظر بهره ورى به اين واقعيت رسيده اند كه كار با كيفيت و پربازده را انسان شاداب و سرزنده انجام مى دهد حتى در ژاپن و بعضى كشورها چنانچه تعطيل رسمى در تعطيلات هفتگى شنبه يا يكشنبه واقع شود در ازايش دوشنبه را بعنوان جايگزين تعطيل مى كنند اما متاسفانه در ايران بعلّت فراهم نبودن زيرساخت ها از جمله جادّه هاى به روز نشده
  • یک ایرانی در آمریکا US ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
    7 0
    یک نکته رو هم به این فهرست اضافه کنید که خیلی از کشورهای اروپایی در تابستان حدودا یکماه تعطیلات تابستانی برای شرکتها دارند. یکی از بزرگترین دلایل پایین بودن بهره وری در ایران اینه که تعلطیلات آخر هفته دو روز نیست. برای همین مردم خسته از کار و شلوغی پس از یک روز باید مجددا به سرکار و محیطهای آموزشی برگردند. برای همین همه میخوان از سر کار یا مدرسه و دانشگاه در برن.
  • بی نام A1 ۰۷:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
    6 0
    هیچی مون مثل بقیه دنیا نیست، نه کار کردن مون، نه تعطیلاتمون، نه تفریحمون، نه روابط مون با دنیا،...
  • محمدرضا A1 ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
    10 0
    یک سال کار می کنیم میانگین حقوق یک ماه اونارو در میاریم و آخرش جنس های خارجی رو با قیمتی بیشتر از کشور مبدا می‌خریم.تعطیلی بخوره تو سرمون
  • abbas IR ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
    4 1
    میزان تعطیلات با میزان در آمد باید متناسب باشد کارگران ایرانی برای تامین خرج خود باید روزهای پنج شنبه را سرکار حاضر باشند در صورتی که در بیشتر کشورهای دنیا یک روز تعطیل در هفته وجود ندارد بلکه تعطیلات اخر هفته دارند و دو روز تعطیل هستند در کشور ما تعطیلات مناسبتی زیاد می باشد که باید تعدادی از آنها حذف شود
  • ایمان US ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۹
    13 0
    بیشتر تعطیلات ما عزاست .
  • بی نام A1 ۰۱:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۰
    0 0
    کجا تعطیلی داریم به جای 7روز هفته ماشاءالله ده روز کار می کنیم آنهم مفید و بدون دور ریز