ایرنا نوشت: 18 هزار و 632 کارمند و نظامی ترکیه با استفاده از اختیارات قانون وضعیت فوق العاده و با صدور آخرین 'بخشنامه در حکم قانون' از کار اخراج شدند.

حکم اخراج این افراد که به اتهام عضویت در گروه گولن، گروه های تروریستی و اقدام علیه امنیت ملی ترکیه صادر شده، در آخرین شماره روزنامه رسمی ترکیه منتشر شده است.
شبکه خبری ان.تی.وی ترکیه اعلام کرد: بر اساس بخشنامه صادر شده، حکم بازگشت به کار 148 نفر نیز صادر شده است.
به گزارش این رسانه، بر اساس بخشنامه صادر شده، افراد اخراج شده نمی توانند دوباره به استخدام دولت درآیند و دیگر به کارگیری آنها در مراجع و دوایری که از آن اخراج شده اند، ممکن نخواهد بود و همه وظیفه و تعهد دولتی و حاکمیتی آنها نیز لغو خواهد شد.

به گزارش ان.تی.وی، گذرنامه همه این افراد اخراجی که نام آنها در شماره امروز روزنامه رسمی ترکیه درج شده، لغو می شود.
بنا به این گزارش، بر اساس بخشنامه در حکم قانون صادر شده، رتبه اداری و سازمانی یکهزار و 526 نفر از مستخدمین دولت ترکیه نیز تنزل یافته و این افراد تنها به عنوان کارمند عادی مشغول به کار خواهند بود.

به گزارش ایرنا، وضعیت فوق العاده در ترکیه بنا به گفته مقامات این کشور فردا دوشنبه 9 جولای 2018(18 تیرماه 1397) لغو می شود و بر این اساس پیش از لغو آن، آخرین بخش نامه در حکم قانون در راستای پاکسازی عوامل گولن از بدنه حاکمیت صادر شده است.

ترکیه بعد از کودتای 15 جولای سال 2016 در هشت دوره متوالی، وضعیت فوق العاده سه ماهه در این کشور اعلام کرده که تا 20 جولای(28 تیرماه 1397) ادامه دارد و با استفاده از اختیارات قانونی متاثر از آن و با صدور 'بخشنامه های در حکم قانون'، به تصفیه همه ارکان حکومتی و دولت از افراد متهم به کودتا پرداخته است.

در طول 2 سال اخیر 34 بخشنامه در حکم قانون با هدف مبارزه با عوامل گروه های تروریستی به ویژه گروه گولن و اخراج آنها از بدنه حاکمیت صادر شده که آخرین مورد آن امروز با اخراج گسترده کارمندان و نظامیان ابلاغ شد.

با توجه به تغییر نظام حکومتی ترکیه از پارلمانی به ریاستی که در همه پرسی اوایل بهار سال گذشته به تایید مردم این کشور رسید، پست نخست وزیری در ترکیه حذف شده و بخشی از وظایف حقوقی و قانونی نخست وزیر طی سه روز اخیر با صدور سه مورد بخشنامه در حکم قانون به رجب طیب اردوغان رییس جمهوری این کشور واگذار شد.

لغو وضعیت فوق العاده مطالبه مردم و به خصوص وعده نامزدهای انتخابات اخیر ریاست جمهوری این کشور بود به طوری که اردوغان نیز پیش از انتخابات اعلام کرد که وضعیت فوق العاده را در ترکیه پس از انتخابات لغو می کند.

بر اساس تصمیم دولت ترکیه متاثر از قانون وضعیت فوق العاده و با صدور بخشنامه های در حکم قانون، پیش از این 27 هزار و 923 نفر از متهمان کودتا از کار تعلیق و 114 هزار و 936 تن نیز اخراج و 40 هزار نفر نیز بازگشت به کار داده شده اند.
هشتمین دوره وضعیت فوق العاده سه ماهه در ترکیه در تاریخ 28 تیرماه 1397 پایان می یابد ولی رجب طیب اردوغان رییس جمهوری منتخب قصد دارد وضعیت فوق العاده دو ساله در این کشور را فردا همزمان با آغاز به کار دولت جدید این کشور در قالب نظام جدید ریاستی ملغی کند.

وضعیت فوق العاده از زمان کودتای نافرجام 15 جولای 2016(25 تیرماه سال 1395) در ترکیه برقرار شده و مقامات دولت ترکیه هدف از این کار را پاکسازی دولت از عوامل کودتا و گروه گولن اعلام کرده اند.

مقامات دولت ترکیه تعداد افراد مرتبط با گروه فتح الله گولن را نزدیک 200 هزار نفر اعلام و بیان کرده اند که این افراد به صورت مستقیم و غیرمستقیم در کودتای 15 جولای سال 2016 ترکیه نقش داشته اند.

ترکیه مدعی است که فتح الله گولن با تشکیل گروهی موسوم به گولن(فتو) و با رخنه در تشکیلات قضایی، نظامی، آموزشی و ارکان دولتی، کودتای 15 جولای 2016(25 تیرماه سال 1395) را سازماندهی کرده است.
فتح الله گولن بیش از 17 سال است که در ایالت پنسیلوانیای آمریکا ساکن است و مقامات واشنگتن تا کنون به هشت درخواست رسمی استرداد وی به ترکیه پاسخ رد داده اند.

در کودتای 15 جولای سال 2016 (25 تیرماه 1395) ترکیه 249 نفر کشته و 2 هزار و 193 نفر نیز زخمی شدند.
محاکمه عوامل کودتای نافرجام 15 جولای ترکیه در مراجع قضایی ترکیه جریان دارد و در آن فتح الله گولن به عنوان متهم ردیف اول معرفی شده است.

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 788641

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 4 =