مردم درباره مذاکره با آمریکا چه می‌گویند؟

مذاکره بدون پیش شرط با آمریکا در میان مردم و سیاستمداران مخالفان و موافقانی دارد. برخی عهد‌شکنی‌های آمریکا را یادآوری می‌کنند و بالعکس برخی معتقدند برای برون رفت از مشکلات باید پای میز مذاکره نشست.

«مذاكره؛ آري يا نه؟» سوال غالب اين روزهاي فضاي سياسي كشور است كه از فعالان سياسي و مديران و مسئولان تا مردم به آن پاسخ مي‌دهند. درست از زماني كه دونالد ترامپ،‌رييس‌جمهوري آمريكا در نشست خبري مشترك با نخست‌وزير ايتاليا گفت كه حاضر است «بدون پيش شرط» با ايران پاي ميز مذاكره بنشيند؛ گزاره «بدون پيش شرط» باعث شد تا تصوير مذاكرات احتمالي با آمريكا روي ديگري نيز داشته‌باشد.

به گزارش خبرآنلاين چهره هاي مختلف سياسي،‌اجرايي،‌قضايي و ... در مورد مذاكره با آمريكا نظر دادند. گروهي از موافقت توام با احتياط صحبت كردند و گروهي هم اين پيشنهاد را بازي جديد ترامپ توصيف كردند. براي مثال علي‌اكبر ناطق‌نوري،‌عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت كه اين پيشنهاد تامل برانگيز است اما نبايد ذوق‌زده و دستپاچه شويم كه ترامپ سواستفاده كند و نبايد ابتدا به ساكن اين پيشنهاد را رد كنيم بلكه بايد چنين پيشنهادي در شوراي عالي امنيت ملي مورد بحث قرار بگيرد يا حشمت‌الله فلاحت‌پيشه، رييس‌كميسيون امنيت ملي مجلس تاكيد كرد كه نبايد مذاكره با امريكا تابويي در روابط ايران با اين كشور باشد چرا كه ترامپ به خوبي مي‌داندكه توان مديريت جنگ نظامي با ايران را ندارد و از طرفي از درك توان و جذابيت‌هاي اقتصادي و تجاري ايران نيز عاجز است. همچنين مصطفي تاجزاده نيز گفت اگر جاي روحاني بود اعلام مي‌كرد به رغم همه بي‌اعتمادي‌ها به ترامپ حاضر است براي نيل به صلح پايدار درباره همه مسائل به ويژه لزوم تغيير بي‌ثبات‌ساز امريكا در خاورميانه و مداخلات گذشته‌اش در ايران در حاشيه اجلاس سازمان ملل با او صریح و شفاف گفت‌و‌گو كند.(اینجا بخوانید)

گرچه موافقان اين پيشنهاد كمتر از مخالفاني بودند كه بي‌اعتمادي و بي‌تعهدي اين كشور را يادآوري مي‌كردند اما همين «مذاكره بدون پيش شرط» آن هم در شرايط كنوني باعث باز شدن باب بحث و بررسي ماهيت اين اتفاق شد و حالا در فضاي سياسي كشور شاهد صحبت از «مذاكره با امريكا» هستيم. گزاره‌اي كه در ميان مردم  به عنوان تصميم‌گيرندگان و صاحبان اصلي كشور موافق و مخالفاني دارد. نظرات مردم در مورد مذاكره با امريكا هم بازنمايي از نظرات مقامات و سياستمداران است. عده‌اي مخالف و نگران از عهد شكني دوباره آمريكا و عده اي موافق با مذاكره‌اي كه الزاما نبايد با چشم تسليم به آن نگاه كرد.

يكي از مخاطبان خبرآنلاين پيشنهاد داده كه اين سوال از مردم پرسيده شود و به طبع راهكار قانوني پرسش از مردم هم برگزاري رفراندوم است. همچنين يكي از مخاطبان هم تاكيد كرده كه نفس مذاکره هیچ عیب و ایرادی ندارد حتی با بزرگترین دشمن...... و عاقلانه ترین کار ممکن برای رفع خصومت‌هاست. « بهتره مخالف ها یک روز خودشون رو جای مردم عادی بگذارند و بدبختی های مردم رو لمس کنن اونوقت ازشون نظر پرسید » هم نظر مخاطب ديگر خبرآنلاين است.

همچنين يكي از مخاطبان در مورد سياست مقاومت در مقابل آمريكا كه از سوي عباس كعبي،‌عضو مجلس خبرگان رهبري به عنوان راهكار مطرح شده نيز نوشته‌است: « این دیپلماسی مقاومت که میفرمایید فقط مردم رو شامل میشه. فقط مردم باید فشار رو تحمل کنند و مسئولین محرتم فقط شعار بدهند. کدام انضباط مالی؟ کدوم اصلاح نظام پولی؟ کی قراره با اینهمه فساد که فقط ماه های اخیر گزارش شده مبارزه کنه؟...همگی فقط شعار میدن. مردم ناراحتند.»

با اين حال برخي ديگر نيز مذاكره را رد کرده اند. يكي از مخاطبان معتقد است كه ايران در جايگاه برنده قرار دارد و از همين روي نيازي به مذاكره نيست . او ادله‌اش را اين طور نوشته‌است: « به سه دلیل مشخص. ما در سوریه بردیم. در حوزه موشکی هم قدرتمند هستیم. تحریمها هم در درازمدت به نفع ماست. وقتی آدم برنده است، طبیعیه که مذاکره نکنه.»

كاهش توان دفاعي هم يكي ديگر از ادله مخالفان است. يكي از مخالفان به اين نكته اشاره كرده و در پاسخ به يك موافق نوشته‌است:‌« اونا فقط مذاکره نمیخواند. اونا قدرت دفاعیتو میخواند اینو سعی کن بفهمی.»

يكي از مخاطبان موافق مذاكره با آمريكا معتقد است: « با عراق جنگیدیم عراقی ها هزاران جنایت از حمله شیمیایی تا جنگ شهرها ونفت کش ها براه انداختند ولی الان برادریم وآزادنه به کشور ما می آیند.آیا کسی اعتراض دارد.نه .باید پمبئو با ظریف دیدار کند و مذاکره کند .ظریف دیپلمات حرفه ای و کار کشته ای است.با یک مذاکره مشخص می شود عیار حریف چقدر است.او توانست برجام را به نحوی پیش ببرد که نتانیاهو را به تکاپوی دوباره انداخت.حالا از دوست ودشمن فهمیدند ظریف چه کار بزرگی در برجام انجام داده بود.حیف که بد خواهان داخلی کار بزرگ او را خراب کردند.راه دیگر جنگ و درگیری است.البته راه سومی هم هست.» البته مخاطب ديگري نيز پاسخ داده و موضوع عراق را متفاوت از آمريكا مي‌داند. اين مخاطب كه مخالف مذاكره ايران و امريكا است در پاسخ نوشته‌:« تازه از خواب بیدار شدی؟ خیلی وقته صدام از عراق رفته و حکومت شیعه جای حکومت حزب بعث رو گرفته. نکنه خیال میکنی سیستم حکومتی آمریکا عوض شده. یعنی واقعا متوجه نیستی تو آمریکا رییس جمهور تصمیم گیرنده نیست که با عوض شدنش سیاست کلی و اهداف نهایی اون سیستم عوض بشه؟ آمریکا هنوز با ما دشمنه زیر توافقی که ما بهش پایبند بودیم هم زده حالا مذاکره دوباره چه معنی میده؟ معلومه دارند دبه در میارند میخواند دوباره امتیاز بیشتر بگیرند و دوباره مطمئن باشید تحریمها رو بر نمیدارند. این بازی رو اینقدر ادامه میدند تا ایران رو تجزیه کنند و خیالت راحت باشه این اوضاع به نفع هیچکدوم از مردم ایران نخواهد بود.»

برخي مخاطبان هم معتقدند گرچه آمريكا براي مذاكره با ايران پيش شرطي ندارد اما ايران بايد براي به جريان افتادن اين مذاكره پيش شرطي داشته‌باشد. همان طور كه حسام‌الدين آشنا نيز در توييتي بيان كرده‌بود : «‌ به نظر می رسد@JZarif می‌گوید که عبور شما از برجام با ادعای مذاکرات بدون شرط منافات دارد. شما با اعلام بازگشت تحریم ها جنگی اقتصادی را علیه ما آغاز کردید،این جنگ را متوقف کنید،آنگاه درخواست مذاکره کنید."بدون پیش شرط" یعنی "بدون اعمال تحریم".»

مخاطبي كه همنظر با آشنا و ظريف است نوشته :‌« به نظر من تنها شرط باید این باشد که ترامپ به نقطه صفر بازگشته و دوباره برجام را بپذیرد شاید که راه برای گفت و گو باز شود. جز این فیلم است از نوع فیلمی که با کره شمالی بازی کرد. نیتش هم به دست آوردن کرسی های مجلس و سنای همسو با خودش است. می خواهد که طرفدارانش را در صحنه نگاه دارد وگرنه قصد حل هیچ مشکلی را ندارد. البته فراموش نکنیم که تعداد آرای خانم کلینتون در انتخابات گذشته امریکا بیشتر بود و احتمالا مردم امریکا به دموکرات ها اقبال بیشتری دارند و برای نمایندگی مجلس ها رای الکترال هم نداریم که روی نتیجه انتخابات تاثیر بگذارد. باید صبر کنیم و ببینیم چه می شود.»

مخاطب ديگري نيز معتقد است « به نظر من این شرط معقولی هست.اینکه امریکاییا مثلا 3 ماه تحریم ها را تعلیق کنن تا شرایط برای مذاکره آماده بشه.»

29215

کد خبر 794246

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 29
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
    625 6
    مگر مهم است که مردم چه میگویند؟
    • مهربانی A1 ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
      60 3
      اگر نظر امثال من همبرا صاحبان قدرت و ثروت مهم باشد با مذاکره بدون پیش شرط و در شرایط حفظ عزت ایران موافقم
    • بی نام IR ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۴
      5 41
      بله مهم است
  • بی نام A1 ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
    دلت خوش عامو كدوم مذاكره اين حرفها مصرف داخلي داره مگه امريكا در برجام نبود .چرا به اين راحتي رفت بيرون .ميخواد چند امتياز ديگه بگيره و با خيال راحت در اينده هر كاري دوست داشت انجام بده
    • بی نام A1 ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
      سلام برجمعی از معلمان که فرمودند لبنان عراق یمن ایران سوریه که اعتلاف قدرتمند تشکیل بدهند چند نکته عارض هستم خدمتتون: اولا قبل تشکیل اعتلاف مقایسه کنین تولید ناخالص اعتلاف فرضی ما با کشور امریکا یا اروپا دوما مقایسه کنید سطح تکنولوژی ما با کشورهای امریکا و اروپا که تاثیر مستقیم بر تولید داخلی و ایجاد مزیت صادراتی دارد سوما مقایسه کنین قدرت اقتصادی و نظام قدرتمند مالی ما با امریکا و کشورهای اروپا دوستان عزیز بهتره واقع بین بود،در دنیای امروز و سیاست روز دوست و دشمن دائمی نداریم آنچیزی که دایمی هست منافع ملی میباشد. ما نکات ضعف فراوانی داریم و انگیزه و حرکتی هم جهت رفع نکات ضعف مشاهده نمیشود تا زمانی که اقتصاد پویا و قدرتمند نداشته باشیم این آش هست و این کاسهیاعلی
    • بی نام A1 ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
      55 5
      این جمعی از معلمان فکر کنم یه بچه است که از معلم ها عقده داره
    • ناشناس A1 ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
      39 3
      به دوستانی که با عنوان جمعی از معلمان پیام ارسال نموده اند عرض مبکنم روز و یا هفته ای نیست که هم صنفی های شما تجمع اعتراض آمیز مطالبات معوقه و سایر مزایای به تعویق افتاده را بر پا نمی کنند آنگاه شما قاطعانه بر عدم مذاکره و تمدید تحریمها و وخیم تر شدن اوضاع اقتصادی ناشی از آن را که دود آن به چشم صف اول که همان قشر فرهنگی جامعه است را طلب میکنید.
    • بی نام A1 ۰۴:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۵
      8 0
      اولين شرط مذاكره با امريكا بر گرداندن اقا زادها و اموال انها به ايران است وگرنه مذاكره كنيم كه اقا زادها امنيت انها در امريكا تامين شود فايده اي نداره
  • کارگرماهشهر A1 ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
    304 8
    مانبیایدازمذاکره بترسیم مذاکره میکنیم اگه خوب بودتوافق میکنیم بدبودنه هیچ دوستی وهیچ دشمنی تاابدنمیماند
  • بی نام IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
    36 1
    هتوز روی سر در وزارت امور خارجه نوشته شده نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی ایا روسیه و چین و کره شمالی حزو شرقی ها به حساب نمی ایند؟حال که با کشورهای کمونیستی میتوانیم رابطه داشته باشیم چرا با امریکا نتوانیم گفتگو کنیم؟
  • بی نام IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
    36 1
    سی سال پیش دبستان صبحگاه شعار میدادیم: مرگ بر آمریکا، مرگ بر انگلیس، مرگ بر فرانسه ، مرگ بر منافقین و صدام. امروز اما از این شعار ها فقط مرگ بر آمریکا باقی مانده. می ترسم اگر با آمریکا مذاکره کنیم فردا دیگر جایی را نداشته باشیم که شعار بدهیم مرگ بر ...
  • بانام IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
    33 1
    شاید خیلی از نظر ها در اینجا ثبت نمیشود ولی مثبت و منفی ها خبر از دل مردم دارد...........
  • بی نام A1 ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
    1 16
    اگه تیم مذاکره برجام و دولت فعلی حق اظهار نظر و دخالت نداشته باشن مذاکره خوب
  • جواد A1 ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
    15 2
    مسلئه ای مهمی که هست یک مذاکره داریم و یک تفاهم قرار نیست که دو نفر با هم مذاکره کنن به تفاهم هم برسن مذاکره خوب است اما مذاکره حساب شده دولت آمریکا اهداف خودش را دارد به نظرم دلش برای مردم نسوخته همانطور که در سال 1332 علیه مصدق عزیز کودتا کردن . در جنگ جهانی دوم هم امریکا دلش برای مردم ژاپن نسوخت و با یه بمب اتم بسیاری ادم بی گناه رو کشت اما الان ژاپن شریک تجاری امریکاست اگر بخوایم واقع بین باشیم به نظر بنده مذاکره بد نیست
  • محسن A1 ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
    26 2
    دولت انگلیس به تنهایی شهامت خروج از اتحادیه اروپا رو نداشت پس از مردم نظرخواهی کرد و حالا هم در راستای خواسته مردم، که خروج از اتحادیه اروپا بود، حرکت میکنه. در ایران هم هیچ اشکالی نداره که برای مساله مهم و حیاتی مثل ارتباط و تعامل با آمریکا از مردم نظرخواهی بشه. مگر اینکه تضاد با آمریکا برای بعضیها منافعی داشته باشه که ...
  • بی نام A1 ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
    2 15
    البته برجام نشاان داد که گرهی از تورم و بویژه قیمت ارز به تنهایی باز نمی کند بویژه اینکه در اقتصاد گفته می شود قیمتها همیشه چسبناکی رو به بالا دارند یعنی قیمتی که بالا رفت به سادگی پایین آمدنی نیست اما بی تردید دوره زندگی جزیزه ای و بدون ارتباط با دنیا گذشته و بویژه تجارت با دنیا برای تأمین بسیاز از نیازها که اصلا صرفه تولید در ایران ندارند ضروری است مثلا ایران در زمینه تولید محصولات کشاورزی و پروتئینی به لحااط زیست محیطی و کاهش شدید بارشها به شدت تحت فشار است و بسیاری از محصولات کشاورزی را که هم اکنون با هزینه ای چند برابر قیمت میانگین جهانی تولید می کند می تواند براحتی با قیمتی بسیار پایین تر و بدون تخریب و فشار آوردن بر محیط زیست از نفس افتاده ایران وارد کند و همچنین واردات فناوریهای جدید
  • بی نام A1 ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
    3 28
    یادمه بچه بودیم یه شعری می خواندیم سر به سر تن به کشتن دهیم از ان به که نمی دانم فلان. ایران سالها مذاکره کرد و به نتیجه ای رسید که همه از ان به یک مدل در دیپلماسی تعبیر کردند اما امریکا زد زیر میز و همه چیز بهم ریخت و دشمنی شروع کرد که سابقه ای در دنیا نداشته. ایرانی ها از ان طرف گرفتار وضع زندگی که قطعا بخش عظیمش به خاطر فساد مسولین داخلی و بی لیاقتی انها حالا نگاه می کنم تو کامنتها خوانند های شما اکثرا موافق اینن که همین یکم ابروی ایران را هم به اب بدن و با حقارت پیش امریکا زانو بزنند و تعظیم کنند اما امثال این ادمهای حقیر کور خواندن ما ایران را به بزرگی خود بازمیگردانیم و دست خاینان و دزدان را بار دیگر قطع می کنیم حتی اگر جمعیت فعال ما کمتر از ده میلیون باشد اما به وقتش که الان نیست
  • محسن A1 ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
    20 3
    خبرآنلاين هم ترسو شده و فقط بعضي از نظراتو ميزاره واقعا" متاسفم
  • بی نام RU ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
    29 2
    کشور ایران متعلق به صاحبان اصلی آن یعنی مردم ایران است.طی یک رفراندوم آزاد از مردم بپرسید میخواهند چگونه ادامه دهند. وچه الگویی را انتخاب می کنند.اگر ۸۰میلیون ایرانی خودشان سرنوشت خود را انتخاب کنند.قطعا پای نتایح آن نیز خواهند ایستاد.
  • شهاب US ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
    5 20
    مذاکره با دولت فعلی آمریکا اشتباه هست تا زمانی که نقدینگی موجود در بانکها به سمت تولید و صنعت و سازندگی هدایت نشه اقتصاد این مملکت درست نمیشه این به مذاکره با آمریکا ربطی نداره متاسفانه همه به پول و سود بانکی عادت کردیم این روش بانکداری ما روز به روز فاصله بین غنی و متوسط و ضعیف رو بیشتر میکنه باید برای سرمایه گذاری شرکتهای خارجی در ایران بسته های تشویقی ویژه در نظر گرفت باید کار رو به جوانان با استعداد و دلسوز داد حرف بسیار است برای گفتن
  • رضا IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
    27 2
    سلام اگه قراربه مذاکره با روسیه و اروپا باشه همون بهتر که با آمریکا مذاکره کنیم این به نفع ماست
  • بی نام A1 ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
    21 2
    من سیاستمدار نیستم اما به نظرم یکی از اصلی ترین عوامل پیروزی در جنگ اقتصادی حمایت و پشتیبانی ملت از دولت است شما که انتظار احترام دولت امریکا به ملت ایران را دارید چرا خودتان به ملت احترام نمیگذارید
  • بی نام A1 ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
    19 0
    به اسانی می شود گفت که ما مشکلی با مذاکره نداریم به شرطی که مطمئن باشیم دوباره زیرش نمی زنید به جای این که از همان ابتدا راه را بر مذاکره ببندیم
  • بی نام IR ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
    17 1
    به نظرمن با هرکشوری چه امریکا و چه کشور دیگری وقتی منافع ملی کشور و مصالح مردم حفظ شود مذاکره کردن ایرادی ندارد.
  • ايثار گر دفاع مقدس ايثار گر دفاع مقدس A1 ۰۷:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۴
    44 3
    اون نفري كه ميگه هيچ ايراني مذاكره را نمي پذيره ..چرا از طرف ديگران نظر ميده ..نه همچي چيزي نيست . مذاكره خوبه بستگي داره مذاكره كننده چه ميخواد.
  • بی نام IR ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۴
    6 24
    مذاکره کنیم که چی بشه؟
  • بی نام IR ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۴
    4 23
    یعنی فکر می کنید ترامپ با مذاکره سر عقل میاد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
  • بی نام IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۴
    7 5
    اول باید اوضاع داخل رو درست کنید و مفسدان رو اعدام کنید و بعد برید مذاکره کنید
  • بی نام IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۴
    25 3
    مشکل اصلی داخله. اینکه فساد داره بیداد می کنه

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین