دو راهی خطرناک ریاض / عربستان سعودی باید بین جنگ با انصارالله و صادرات نفت یکی را انتخاب کند / بندر ینبع و باب‌المندب در خطر تعطیلی

همزمانی افزایش تنش‌ها میان عربستان سعودی و یمن پس از فرود یک هواپیمای ایرانی در فرودگاه صنعا و از سرگیری نبرد میان ایران و آمریکا، نگرانی‌ها از وضعیت صادرات نفت خام عربستان تشدید شده‌است.

به گزارش خبرآنلاین، عربستان سعودی در پی انسداد تنگه هرمز بر روی کشتی‌رانی در پی تجاور نظامی آمریکا و اسرائیل علیه ایران، برای استمرار صادرات نفت خام خود به بندر ینبع در کرانه دریای سرخ وابسته شده‌است. بر اساس برآوردها عربستان امکان انتقال ۴ تا ۵ میلیون بشکه نفت خام در روز به بندر ینبع از طریق خطوط لوله موجود دارد که می‌تواند بخشی از صادرات نفت این کشور را از طریق دریای سرخ، بدون وابستگی به تنگه هرمز جبران کند.

با این حال از سرگیری درگیری‌ها میان ایران و آمریکا و انسداد مجدد تنگه هرمز از ابتدای هفته جاری، با تشدید تنش‌های میان ریاض و صنعا همزمان شد.

عربستان سعودی در واکنش به تلاش یک هواپیمای ایرانی برای فرود در فرودگاه صنعا که توسط عربستان و هیئت حاکمه تحت حمایتش در یمن محاصره شده‌است، حملاتی را علیه این فرودگاه انجام داد؛ حملاتی که با واکنش تند انصارالله یمن و حملات تلافی جویانه مواجه شد. هواپیمای ایرانی نهایتا در فرود\اه حدیده به زمین نشست.

بندر ینبع در تیررس موشک‌های یمنی

ادامه درگیری با نیروهای مسلح یمن همزمان با انسداد تنگه هرمز این مخاطره را برای ریاض افزایش قرار داده‌است که بندر ینبع به عنوان تنها پایگاه فعال صادرات نفت عربستان هدف حملات تلافی‌جویانه یمنی‌ها قرار بگیرد.

بندر ینبع حدود ۱۰۰۰ کیلومتر با مرزهای یمن فاصله دارد و در تیررس موشک‌های نیروهای مسلح یمنی قرار گرفته‌است.  در عین حال نیروهای مسلح یمن در گذشته نشان داده‌اند که توانایی اختلال در تردد کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب که دریای سرخ را به اقیانوس هند متصل می‌کند، دارند.

استمرار صادرات نفت عربستان سعودی وابسته به فعالیت بندر ینبع و باز ماندن تنگه باب‌المندب برای صادرات نفت به شرق آسیا است.

افزایش صادرات از ینبع پس از انسداد هرمز

به نوشته رویترز بر اساس داده‌ها در حالی که تنش‌ها میان عربستان سعودی و شبه‌نظامیان حوثی یمن شدت یافته و این پادشاهی تلاش می‌کند صادرات نفت خود را به حداکثر برساند، بارگیری روزانه نفت خام در بندر ینبع عربستان سعودی در دریای سرخ طی هفته جاری به نزدیکی حداکثر ظرفیت خود رسیده است.

شرکت سعودی آرامکو، بزرگترین صادرکننده نفت جهان، از زمان آغاز جنگ ایران که منجر به بسته شدن تنگه هرمز شد، استفاده از پایانه ینبع را افزایش داده است.

بر اساس داده‌های شرکت «سیگنال اوشن» (Signal Ocean)، محموله‌های ارسالی از ینبع دوشنبه ۲۲ تیر (۱۳ ژوئیه) به ۴.۷ میلیون بشکه در روز رسید؛ این رقم در مقایسه با ۳.۳۶ میلیون بشکه در روز در ۱۹ تیر (۱۰ ژوئیه) افزایش یافته و به طور کلی با رقم ۴.۶ میلیون بشکه در روز ۱۱ تیر (۲ ژوئیه) همخوانی دارد.

این داده‌ها نشان دادند که میانگین بارگیری نفت از ماه ژوئن پیش از رسیدن ایران و آمریکا به تفاهم‌نامه پایان جنگ و بازگشایی تنگه هرمز به این سو بالای ۴ میلیون بشکه در روز بوده است، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال ۲۰۲۵ حدود ۹۷۳,۰۰۰ بشکه در روز بود.

منابع به رویترز گفته‌اند که نگرانی‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه بندر ینبع ممکن است به هدفی برای حوثی‌ها تبدیل شود.

یک منبع فعال در صنعت کشتیرانی گفت: «بندر ینبع در هفته‌های اخیر با حداکثر ظرفیت خود در حال فعالیت بوده است و این نگرانی وجود دارد که حوثی‌ها جبهه دیگری را باز کنند، اما فضای چندانی برای افزایش بیشتر محموله‌ها وجود ندارد.»

حوثی‌های یمن پس از متهم کردن عربستان به بمباران یک فرودگاه تحت کنترل خود در روز دوشنبه، موشک‌هایی را به سمت عربستان سعودی شلیک کردند و با این تنش‌ها آتش‌بس چهار ساله میان ریاض و این گروه متحد ایران نقض شد.

۴۲/۴۲

کد مطلب 2246678

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 4
  • IR ۱۳:۳۹ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۴
    1 0
    لعنت به بانیان این جنگ لعنت به هر چی جنگ طلب
  • شهروند IR ۱۳:۵۰ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۴
    1 0
    بهترین فرصت برای یمن است نباید این فرصت طلایی را ازدست بدهد و باب المندب را ببندد وسعودی ها را تحت فشار بگذارد وموفق شود.
  • حمید IR ۱۶:۲۲ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۴
    0 2
    بهتر شما به فکر خودتون باشید سران عربستان اجنبی نیست اینقدر پول دارن که بیست سالم نفت نفروشم واسشون مهم نیست بعدشم آمریکا پشتش یمن را هم میزنم نابود می‌کنند عین سران جمهوری اسلامی معلوم نیست شما از کدوم سوراخ این پیام را دادیدی
    • منصور IR ۰۶:۵۶ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
      0 0
      حرامزاده وطن فروش همین حرفا پوچ زدید باعث شاخ شدن ارتش تار عنکبوتی آمریکا اسراییل شدید..کسی این حرفا میزند که کافر باشد نه به خدا اعتقاد داشته باشد نه به قدرت ارتش خودش..فقط چشمش به دست چهارتا شیطان پرست کودک آزار جزیره اپستین باشد کی دلشون به امثال شماها میسوزد مثله سگ یک لقمه نان بندازند جلو امثال شماها......اولا عاقبت این جنگ از قبل خداوند داخل قرآن مشخص کرده که چطور اسراییل آمریکا توسط ایران به زیر کشیده می‌شوند خار خفیف می‌شوند..دوم عربستان کشورهای حوزه خلیج فارس فقط اگر یک ماه نتوانند نفت صادر کنند از گشنگی سقط می‌شوند...بله قبلاً نفت صادر کردند پول زیاد دارند اما این پول برای خودشون نیست تو بانک های آمریکا و اجازه برداشت ندارند..همینجور که قطر چند وقت پیش میخواست از پول های انبار کرده داخل آمریکا بردارد که آمریکا اجازه برداشت یک سنت بهشون نداد تمام.....از پول نان گذشته فقط تصفیه آب این کشور ها زده بشود طبق گفته خود کارشناسان غربی به یک ماه نخواهد کشید همه تو این گرمایی سوزان عربستان حلاک خواند شد باقی ماندها هم فرار خواهند کرد ....تو حرامی چند پول گرفتی از اژنوی دفاع کنی حرامزاد
  • مستاجر ایرانی IR ۱۷:۱۳ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۴
    0 0
    لطفا متن را اصلاح کنید !!!! هواپیمای ایرانی در فرودگاه صنعا فرود نیومد در یک فرودگاه دیگه در شهری دیگه در غرب یمن فرودگاه اومد فرودگاه صنعا رو عربستان زده بود
  • علی IR ۰۳:۰۴ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۵
    0 1
    بدی داشتن لانچر موشک همینه که طرف را متوهم میکنه دیگه میتونه به عالم وادم زور بگه واین مختص امریکا وحوثی وعربستان هم نیست همه همینطورن.دیپلوماسی وگفتگوهم بره گم شه!!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین