مجلدی دیگر از مجموعه مقالات سجودی در حوزه نشانهشناسی ادبیات با عنوان «نشانهشناسی و ادبیات؛ نشانهشناسی، زبانشناسی و ادبیات» از سوی نشر علم به چاپ خواهد رسید.
سجودی که در سالهای دهه 70، مجموعهای از مقالههایش در حوزهی نشانهشناسی را با عنوان «نشانهشناسی و ادبیات» منتشر کرده، کتاب یادشده را در ادامه آن اثر منتشر میکند. در این مجموعه مقالهها، علاوه بر ارائه یکی چند مقاله بازنویسیشده از آن کتاب، تعداد زیادی مقاله تألیفشده جدید نیز عرضه خواهد شد.
سجودی در کتاب جدیدش به آثار احمد شاملو، سهراب سپهری و فروغ فرخزاد پرداخته و سعی کرده است به تبیین مؤلفههای نشانهشناسانه شعر این شاعران بپردازد و از اینرو به شاعران متأخر نپرداخته است، که به اذعان وی، تا شاعری به متون انتقادی آکادمیک راه پیدا کند، کمی زمان میبرد.
همچنین اخیرا به قلم او، کتاب «نشانهشناسی در نظریه و عمل» از سوی نشر علم عرضه شده است. به گفته نویسنده، همانطور که از نام کتاب برمیآید، این اثر در دو بخش تنظیم شده که در بخش نظریه به تبیین و نقد نظریههای نشانهشناسی پرداخته و در بخش عمل نیز به تحلیل نشانهشناسی آثار هنری و ادبی پرداخته، که در بخش تحلیل نشانهشناسی نوشتاری، چند حوزهی رسانه، ادبیات و هنر خوشنویسی را مورد بررسی قرار داده است.
پیشتر به قلم فرزان سجودی، ترجمه کتابهای «ویتگنشتاین، نظریه و هنر» اثر ریچارد آلن ملکم تروی، «نقد و قدرت؛ بازسازی مناظره فوکو و هابرماس»، «ساختارگرایی و پساساختارگرایی»، «مجموعهی مقالات»، «نشانهشناسی و درام» نوشتهی کرالام و کتاب تألیفی «نشانهشناسی و ادبیات در نشانهشناسی کاربردی» منتشر شدهاند. سجودی سال 1340 در گلپایگان متولد شده است و از دانشگاه علامه طباطبایی دکتری زبانشناسی دارد. او هماکنون استادیار دانشکدهی هنرهای زیبای دانشگاه تهران است.
نظر شما