احمد توکلی در گفتگو با مهر، در پاسخ به این سئوال که چرا در روند بررسی برنامه پنجم توسعه در کمیسیون تلفیق، نظارت دیوان محاسبات از این برنامه برداشته شد، اظهارداشت: یک تکلیفی در قانون برنامه برای دیوان محاسبات در نظر گرفته شده بود مبنی بر اینکه دولت در مواردی که اجازه کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی دارد یا مواردی که می توانند "وجوه اداره شده " را در راستای اهداف برنامه تخصیص دهد، دیوان محاسبات بر آن کنترل داشته باشد.
گزیده سخنان وی را در ادامه می خوانید:
* متاسفانه در توافقی که بین رئیس و نواب رئیس کمیسیون تلفیق (محمد رضا باهنر، رضا عبداللهی و حسن ابوترابی فرد) با آقای عزیزی معاونت راهبردی و برنامه ریزی رئیس جمهور انجام شد، این ماده برداشته شد و برای تجدید نظر به کمیسیون آورده شد که براساس آن به جای دیوان محاسبات، نظارت با معاونت نظارت مجلس باشد.
* نمی توان نهادی که مبتنی بر قانون اساسی است و یک سازمان تخصصی و فنی است و گرایش سیاسی هم ندارد را حذف و به جای آن نظارت یک فرد را که سیاستمدار است و ممکن است در معرض تمایلات سیاسی قرار گیرد، انتخاب کرد، واضح است این اقدام مضراتش بیشتر از منفعتش است.
*اعتراضات به حذف نظارت دیوان محاسبات از بخشی از برنامه توسعه و جایگزینی نظارت فردی، موجب شد نسبت به ماده مذکور در کمیسیون تجدید رای شود که در این تجدید رای، نظارت معاون نظارت مجلس رای نیاورد و این بند نیز حذف شد.هم اکنون دیوان محاسبات طبق وظایف خودش می تواند وظایفش را اعمال کند اما آن ماده که صراحت داشت دیوان محاسبات ناظر باشد متاسفانه حذف شد، البته به وظایف کلی دیوان محاسبات لطمه وارد نشد.
* این کار تلفیق به اعتراض عده کثیری از حضار کشید و در همان زمان من جلسه را ترک کردم و در پی این اقدام چهار نفر دیگر هم با من همراهی کردند و جلسه را ترک کردند . این عده از کسانی بودند که سابقه کار با دیوان محاسبات داشتند و می دانستند که واگذاری مسئولیت دیوان محاسبات به یک فرد چه میزان غلط است . اما در نهایت کار به تجدید رای در کمیسیون رسید و نظارت معاونت نظارت مجلس هم حذف شد.
نظر شما