مهر نوشت:

 عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس تاکید کرد: به رغم اینکه در راس قوه مجریه رئیس جمهوری وجود دارد که خودش را یک حزب و جریان می داند و معتقد به سازوکار اصولگرایی نیست و گاهی خود را در مقام یک قانونگذار می بیند با این وجود اصولگرایان توانسته اند عملکرد موفقی از خود به جای بگذارند.
نورالله حیدری با اشاره به عملکرد اصولگرایان در مجلس هشتم گفت: معتقدم باید کارکرد جریان اصولگرایی در مجلس را به حوزه های سیاسی ، کاری و قانونگذاری و نظارت تقسیم کرد.
 
مشکلات اصولگرایان مجلس در حوزه سیاسی
*به رغم اینکه در راس قوه مجریه رئیس جمهوری وجود دارد که خودش را یک حزب و جریان می داند و معتقد به سازوکار اصولگرایی نیست و گاهی خود را در مقام یک قانونگذار می بیند با این وجود اصولگرایان توانسته اند عملکرد موفقی از خود به جای بگذارند.
رئیس جمهور اهل تعامل با مجلس هشتم نیست
اصولگرایان مجلس در حوزه سیاسی با فردی روبرو هستند که همواره ادعا دارد در خط رهبری و از سوی دیگر اهل تعامل با نمایندگان مجلس نیست لذا شرایط بسیار دشوار است اما حرکت اصولگرایان در مجلس هشتم مدبرانه بوده است.
*شاید برخی افراد انتظار بیشتری از اصولگرایان مجلس هشتم داشتند اما در حال حاضر شرایطی حاکم است که امکان موفقیت بیش از این برای اصولگرایان نیست.
اگر همکاری دولت بیشتر بود اصولگرایان مجلس می درخشیدند
* اگر همکاری دولت با مجلس بیشتر بود اصولگرایان می توانستند در مجلس بدرخشند.
عملکرد مجلس در حوزه قانونگذاری
*مجلس در حوزه قانونگذاری نیرومند عمل کرد اگر چه بخش هایی از دولت هم در این زمینه قوت زیادی دارند.
*در گذشته قوه مجریه و قوه مقننه یا ضعیف بودند یا یکی قوی و یکی ضعیف بود در صورتی که در حال حاضر دو قوه در حیث کاری نیرومند هستند لذا گاهی چالش میان آنها بوجود می آید . با این وجود در مجلس هشتم قوانین خوبی مانند برنامه پنجم و هدفمند کردن یارانه ها به تصویب نمایندگان رسید.
*مجلس هشتم حقیقتا در حوزه نظارت نسبت به مجالس قبلی بسیار مقتدر بود برخی تلاش می کنند با ایجاد حاشیه کار قوی مجلس را کم اهمیت جلوه دهند.
 *مجلس هشتم در حوزه نظارتی اقدام مهمی مانند تاسیس معاونت نظارت را انجام داد. حجم سئوال، تحقیق و تفحص و پیگیری مطالبات مردم در مجلس هشتم زیاد بود اما متاسفانه دولت این حرکت مثبت و خوب مجلس را چوب لای چرخ گذاشتن می دانند و همواره آن را مورد نقد قرار می دهند.
*با وجود همه نقاط مثبت ، معتقد نیستم وضع فعلی مطلوب است بلکه معتقدم متناسب با مشکلات و روحیه غیرتعاملی دولت کارکرد مجلس هشتم مطلوب بوده است.
*اگر همکاری دولت بود به دلیل وجود نمایندگان با تجربه ، مدیر ، علاقه مند ، پرکار و ولایت مدار، مجلس می توانست بسیار موفق تر در دیدگاه مردم جلوه کند.
*عملکرد هیئت رئیسه مجلس هشتم جدای از برخی انتقادها برآیند مثبتی دارد.
*گاهی هیئت رئیسه به متهم به محافظه کاری، مماشات و استفاده فراقانونی از اختیارات خود می شود در حالی که آنها تنها مصلحت کشور را در نظر دارند.
*هیئت رئیسه به هیچ وجه اهل لابی گری نیست . تنها ضعف موجود در هیئت رئیسه مجلس هشتم این است که آنها اخبار و مواضع خود را به موقع به اطلاع نمایندگان نمی رسانند و این شائبه برای نمایندگان پیش می آید که هیئت رئیسه با دولت مماشات می کند در حالی که اگر آنها در فرآیند قانونی که می خواهند اعلام کنند باید بیشتر با بدنه مجلس ارتباط داشته باشند.
/212 212
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 183478

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =