به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره ابومازن اعلام کرد در صورت دستیابی به سازش مسالمت آمیزی که ضامن تشکیل کشور فلسطین در مرزهای چهارم ژوئن هزار و نهصد و شصت و هفت باشد حاضر است پایان خواسته ها و منازعه با اسرائیل را اعلام کند. فاطمه التریکی گزارشگر این شبکه در گزارشی با اشاره به سخنانی که ابومازن در مصاحبه با یکی از شبکه های تلویزیونی اسرائیلی ایراد کرد گفت: ابومازن در این مصاحبه حاضر شد تا به صورت مستقیم و کوتاه بگوید: ما اسرائیل را در سال هزار و نهصد و نود و سه به رسمیت شناختیم و با آن مذاکره کردیم و بر اساس آن سازمان آزادیبخش فلسطین در اینجا مستقر شد و از آن زمان به بعد دهها توافقنامه امضا کردیم.
ما اصرار داریم که کشور فلسطین باید در مرزهای شصت و هفت تاسیس شود، اگر به این مرحله برسیم آماده ایم به منازعه و خواسته های تاریخی پایان دهیم. در ادامه گزارش آمده است: ابومازن بر ضرورت توقف شهرک سازی قبل از آغاز مجدد مذاکرات تاکید می کند و اشغالگران را مورد انتقاد قرار می دهد و می گوید اسرائیل در حالی که سرزمین ما را اشغال کرده است هیچ مسئولیتی را هم نمی پذیرد و این ارزان ترین اشغال در طول تاریخ است. در بخش دیگری از گزارش آمده است: بنابراین از نظر ابومازن تاسیس کشور لازمه اعلام پایان منازعه و کنار گذاشتن خواسته های تاریخی است که اصل و اساس کشور فلسطین و عامل نزاعی به شمار می رود که تصور می شود با تاسیس کشور فلسطین به پایان می رسد. گزارشگر می افزاید: ابومازن این مواضع را در حالی اتخاذ می کند که از مذاکرات بی نتیجه ناامید شده است.
این در حالیست که نتانیاهو شهرک سازی را مانعی ساختگی در برابر صلح می داند ولی ابومازن معتقد است شهرک سازی جایی برای فلسطینیان باقی نمی گذارد تا کشور خود را در آن تاسیس کنند حال آنکه نتانیاهو می گوید شهرک سازی بخش کمی از زمین ها را اشغال می کند.
در بخش دیگری از گزارش آمده است: خواسته هایی تاریخی که ابومازن از آنها سخن می گوید اسامی مختلفی دارند که اصول ثابت ملی فلسطین و به زبان ساده تر حقوق ملت فلسطین که بر اثر اشغال از آن گرفته شده است یکی از نام های آن به شمار می رود و پیش از آن که تفاسیر ارائه شده در مذاکرات این حقوق را تفکیک کنند در قوانین بین المللی بر آنها تصریح شده است. گزارشگر می گوید: خواسته های تاریخی در اصل به معنای همه فلسطین است که در مذاکرات صلح به سرزمین های اشغالی شصت و هفت محدود شده است.
مسئله دیگر پناهندگان فلسطینی مقیم خارج است که معلوم نیست بدون آنها کشور چگونه تاسیس خواهد شد.
نظر شما