رقایت میان کشورهای صادرکننده نفت در جهت اعلام ذخایر جدید نفتی و افزایش بیش از 10 میلیارد بشکه ای منابع خود آنچنان بالا گرفته است که اخیرا کویت هم اعلام کرده است میزان ذخایر نفتی این کشور نیز 12 میلیارد بشکه افزایش یافته به بیش از 100 میلیار بشکه نفت رسیده است.

این رقابتی از زمانی آغاز شد که وزیر نفت عراق میزان ذخایر این کشور را 143 میلیارد بشکه اعلام کرد و باعث ایجاد رقابت میان کشورهای صادرکننده نفت شد.چرا که وزیر نفت این کشور صراحتا اعلام کرد این کشور با توجه به افزایش ذهایرش جایگاه ایران در اوپک را تصرف کرده است و ایران به جایگاه سوم تنزل یافته است.

چندروز پس از اعلام این مقام عراقی میرکاظمی وزیر نفت ایران در یک نشست خبری از افزایش ذخایر نفتی ایران به مرز 151 میلیارد بشکه خبر داد و البته تاکید داشت این رقم متغیر است و تا پایان سال افزایش چشمگیری خواهد یافت.

این در حالی است که پیش از این بنابر اعلام آمارهای رسمی از کشف میدان های نفتی در کشور و میزان ذخایر اعلام شده در این میدان ها توسط مسوولان پیش بینی می شد در حال حاضر میزان ذخایر نفتی ایران در حدود 141 میلیارد بشکه باشد که البته باید این نکته را اضافه کرد که میرکاظمی تاکید کرد این افزایش سطح ذخایر نفتی ایران تنها معطوف به اکتشافات یکسال و نیم اخیر نیست و اخیرا بازنگری جدیدی  در میزان ذخایر نفتی میادین دیگر نیز شده است که این رقم ماحصل تمام این مطالعات است.

این در حالی است که آخر هر سال میلادی کشورهای صادرکننده نفت میزان ذخایر خود را به اوپک اعلام می کنند و همین امر معیار تخمین ذخایر کشورهای عضو این سازمان قرار می گردد و براین اساس قدرت کشورهای عضو در این سازمان رقم می خورد .

در عین حال براساس اطلاعات روزنامه کویتی الجریده ، دولت کویت پس از انجام یک طرح مطالعاتی جامع حجم ذخایر نفتی این کشور را 12 میلیارد بشکه افزایش داده است. ذخایر نفتی کویت بیش از 100 میلیارد بشکه برآورد شده است.

این روزنامه به نقل از منابع آگاه این افزایش را مربوط به کشف منابع نفتی جدید در میدان بورگان بزرگ دانست که با 70 میلیارد بشکه ذخیره نفتی دومین میدان بزرگ نفتی جهان محسوب می شود. همچنین منابع نفتی دیگری در سایر نقاط این کشور کشف شده است که البته نامی از آن ها برده نشده است.

پیش تر معاون نخست وزیر کویت گفته بود: ذخایر نفتی میدان بورگان بیشتر از آن چیزی است که قبلاً منتشر شده است.

در عین حال ماه گذشته دولت عراق مدعی افزایش 25 درصدی حجم ذخایر نفتی خود شد که البته تاکنون هیج نهاد مستقلی آن را تایید نکرده است. حجم ذخایر نفتی عراق 115 میلیارد بشکه است که دولت عراق مدعی افزایش این رقم به 143 میلیارد بشکه شده است.

سهمیه تولید نفت اعضای اوپک بر پایه حجم ذخایر نفتی هر کشور مشخص می شود و به همین دلیل نوعی رقابت بین اعضا برای افزایش حجم ذخایر خود به منظور افزایش سهمیه تولیدشان وجود دارد.

دولت عراق در نظر دارد طی سال های آینده تولید نفت خود را به بیش از 5 میلیون بشکه در روز برساند. در حال حاضر تولید نفت این کشور کمتر از 2.5 میلیون بشکه در روز است.

به عقیده تحلیلگران این نگرانی وجود دارد که تشدید رقابت اعضای اوپک بر سر سهمیه تولید شان به تضعیف این سازمان در سطح بین المللی منجر شود. تصمیمات اوپک بر اساس اجماع اتخاذ می شود.  این در حالی است که پیش از این خطیبی نماینده ویژه ایران در اوپک خواستار تشکیل کمیته ای برای تعیین دقیق میزان ذخایر نفتی اعضای این سازمان شده بود اما تا کنون اوپک در این خصوص عکس العملی نشان نداده است.

کد خبر 102310

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین