این روز ها برای بسیاری از ما اتفاق افتاده است که با این سوال روبرو شده باشیم: « آخر اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها چه خواهد شد؟ » کافی است برای پاسخ به این سوال کمی احساس مسئولیت کنیم تا به این باور برسیم در چه شرایط دشواری برای پاسخگویی قرار گرفته ایم.
موقعیت دشواری که شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد چندی پیش هنگامیکه به عنوان سخنگوی اقتصادی دولت از سوی خبرنگاری در رابطه با صحت عرضه بنزین 400 تومانی مورد سوال قرار گرفت در مقابل آن احساس مسئولیت کرد به این شکل جمله سازی کرد: « حتما شاید بشود. »
این « احساس مسئولیت » مسئولان دولت در رابطه با پاسخگویی پیرامون طرح هدفمند کردن یارانه ها نمونه های فراوانی دارد که ظرف یک سال اخیر توسط آنان به اشکال مختلف عنوان شده است. یکی از نمونه های این اظهار نظر ها به گفته های مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ارتباط پیدا می کند.
حمید علیخانی که با دوسمت معاون وزیر بازرگانی و رییس شرکت بازرگانی دولتی ایران شناخته شده است در میانه های شهریور سال جاری در نشست خبری خود در مورد قیمت نان و آرد بعد از اجرای هدفمند کردن یارانهها گفت: « فقط شخص رییس جمهوری است که میداند چه زمانی این کار شروع میشود و با شروع آن قیمت آرد و نان با هدفمند کردن یارانهها چه خواهد بود. »
او پس از 45 رو از اظهار نظر به این شکل در رابطه با قیمت نان پس از هدفمند کردن یارانه ها عنوان کرده است قیمت گندم پس از هدفمند کردن یارانهها 240 تا 300 تومان خواهد بود: « قیمت گندم پس از هدفمند کردن یارانه ها 240 تا 300 تومان خواهد بود و به همه مردم این بشارت را میدهیم که وضعیت نان بهبود پیدا میکند. ممکن است در یک چارچوب عقلایی قیمت آن افزایش پیدا کند اما با توافقات صورت گرفته بیشتر از یک حدی نخواهد بود. »
علیخانی در گفت و گو با فارس در پاسخ به این سوال که تایید می کنید در بین تولید کنندگان شایعاتی مطرح شده است که در زمان اجرای طرح هدفمندکردن یارانهها گندم به قیمت هر کیلوگرم 250 تومان عرضه میشود به این شکل پاسخ داده است: « همه اینها حدس و گمان است. ما وقتی در خصوص قیمت ها صحبت میکنیم قیمتهای پیشنهادی بین 240 تا 300 تومان است. دوستان براساس حدثیات میگویند 250 تومان. میتوانند بگویند. اما اگر من به شما بگویم هم نباید قبول کنید. به دلیل اینکه این قیمت قابل پذیرش نیست ولی حدودش همان است که گفتم. حتی به دوستان هم گفتهایم خودشان را برای این حدود قیمتی مهیا کنند. مطمئن باشید پایش کامل صورت گرفته است تا مصرف کننده نهایی آسیبی نبیند. »
وی افزود: « صنف و صنعت ما در بخشهای شیرینیپز، ماکارونی، نشاسته در حال حاضر گندم را به قیمت بالا میخرند و در حال حاضر فرآوردههای آردی با قیمت بالاتر از قیمت جهانی تولید میشوند. ما شرایطی را ایجاد کردهایم تا یارانه کشاورز در جای خودش باقی بماند. شاید من دلم می خواهد گندم را کیلویی هزار تومان بخرم این نباید به مصرف کننده و توزیع کننده منتقل شود. تمام روح این سناریو این است که حمایت از کشاورز در جای خودش بماند. مطمئن باشید در خصوص فرآوردههای گندم حتماً ما با کاهش قیمتها مواجه خواهیم شد. »
علیخانی در رابطه با اینکه نوسانات قیمتهای جهانی بر قیمت ملی تاثیر خواهد گذاشت یا خیر عنوان کرده است به نظر من با تعرفهها و یا موضوعات دیگر میتوان قیمتها را بالانس کرد.
نظر شما