همزمان با برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران؛ سینما حقیقت از دو مستندساز و تهیه‌کننده قدیمی سینمای مستند ایران تجلیل می‌شود.

به گزارش روابط‌ عمومی جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت، خسرو سینایی از جمله هنرمندان عرصه‌ی سینمای مستند است که در چهارمین جشنواره سینماحقیقت، مورد تقدیر واقع خواهد شد.

خسرو سینایی متولد سال 1319 در شهر ساری و فارغ‌التحصیل آکادمی هنرهای نمایشی «وین» در رشته کارگردانی و فیلمنامه نویسی و دانش‌آموخته‌ی رشته تئوری موسیقی در کنسرواتوار موسیقی وین اتریش است.

وی فعالیت سینمایی خود را از سال 1358 با کارگردانی فیلم «زنده‌ باد» آغاز کرد و طی سه دهه اخیر، فیلم‌های ارزشمندی چون هیولای درون (1362)، مرثیه‌ی گمشده (1362)، در کوچه‌های عشق (1369)، کوچه پاییز (1376)، عروس آتش (1378)، گفت‌و‌گو با سایه (1384)، مثل یک قصه، کویر خون (1385) و... را نویسندگی و کارگردانی کرده است.

سینایی در سال 1387، بخاطر کارگردانی مستند «مرثیه گمشده» که روایتگر مهاجرت هزاران لهستانی به ایران طی سال‌های جنگ جهانی دوم است، نشان ویژه کشور لهستان را از سوی رئیس‌جمهور این کشور دریافت کرد. ضمن اینکه در ویترین افتخارات او، لوح زرین بهترین کارگردانی دومین جشنواره فیلم فجر برای «هیولای درون»، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه هجدهمین جشنواره فیلم فجر برای فیلمنامه فیلم سینمایی «عروس آتش»، کتاب زرین جشنواره بین‌المللی فیلم رشد برای فیلم «کوچه پاییز»، جایزه بهترین فیلم، فیلمنامه و بازیگر نقش اول مرد جشن خانه سینما برای فیلم «عروس آتش» و... به چشم می خورد.

از سویی، در سال 2000 میلادی نیز جایزه ویژه دُن کیشوت جشنواره معتبر کارلوویواری جمهوری چک، به این فیلمساز صاحب‌نام ایرانی تعلق گرفت.
 
ابراهیم کیهانی هم دیگر مستندساز و تهیه‌کننده سینمای مستند است که ستاد برگزاری جشنواره سینماحقیقت از وی تقدیر بعمل خواهد آورد.

وی متولد سال 1325 است و تا پیش از انقلاب، در زمینه‌ امور فنی سینما، بویژه صدابرداری و مونتاژ سریال‌های تلویزیونی و... مشغول فعالیت بوده است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و طی سال‌های 58 تا 68، همکاری خود را با گروه تلویزیونی جهاد بعنوان تهیه‌کننده و کارگردان ادامه می دهد و در این مقطع زمانی، به تولید فیلم‌هایی چون حج در قرآن، آری این چنین بود برادر، میعاد با ابراهیم، حکایت بشاگرد و ... می‌پردازد.

کیهانی از سال 1372، به تهیه‌کنندگی و کارگردانی فیلم‌ها و سریال‌های دفاع‌مقدس روی می‌آورد که از جمله می‌توان به آثاری چون: قطعه‌ای از بهشت، روزهای آتش، بهترین سال‌های زندگی، ما هنوز زنده‌ایم، آبی به رنگ گُلدسته‌ها و... اشاره کرد.
وی از سال 1362 تاکنون بعنوان مدیر پروژه دفاع‌مقدس، مشغول جمع‌آوری فیلم‌های حوزه‌ی دفاع‌مقدس است که در طی این سالهای طولانی، بیش از 120 هزار دقیقه فیلم جمع آوری شده است.

چهارمین جشنواره بین‏المللی فیلم مستند ایران: سینما حقیقت 17 تا 21 آبان‏ماه 1389 در سینما فلسطین و سینما سپیده برگزار خواهد شد.

کد خبر 104934

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین