وزیر بازرگانی در آستانه اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها و درباره رفتار اقتصادی خانوارها گفت: مردم مصرف متعارف دارند که می‌تواند تداوم داشته باشد و در مورد مصرف انرژی و سایر کالاها نیز لازم است مصارف غیرمتعارف مدیریت شود.

وزیر بازرگانی در آستانه اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها و درباره رفتار اقتصادی خانوارها گفت: مردم مصرف متعارف دارند که می‌تواند تداوم داشته باشد و در مورد مصرف انرژی و سایر کالاها نیز لازم است مصارف غیرمتعارف مدیریت شود.

دکتر مهدی غضنفری افزود: به نظر می‌رسد بهترین رویه مردم در زمان هزینه‌کرد یارانه نقدی، خرید مایحتاج روزانه و همیشگی توسط آنها باشد.

وی تاکید کرد: باید بنحوی مصرف کالاها و حامل‌های انرژی را مدیریت کرد که با آزادسازی قیمت حامل‌های انرژی به راحتی امکان پرداخت قبض‌ها فراهم شود.

بر اساس گزارش شبکه بازرگانی این اظهارات بخشی از پاسخ وزیر بازرگانی به خبرنگاران در قزوین بود که نظر وی را درباره نحوه خرج یارانه‌های نقدی خانوارها جویا شدند.

در سفر یک روزه دکترغضنفری به استان قزوین و در ادامه سومین دوره سفرهای استانی هیات دولت وزیر بازرگانی ابتدا سیلوی 30 هزارتنی را در شهر محمدیه افتتاح کرد. با این افتتاح این سیلو ظرفیت ذخیره‌سازی گندم در استان قزوین به بیش از 240 هزار تن رسید.

وی علاوه بر حضور در جمع اعضای اتاق بازرگانی و فعالان بخش خصوصی استان، به میان مجامع صنفی و اتحادیه‌های وابسته رفت و به پرسش‌های آنها درباره قانون هدفمندسازی یارانه‌ها پاسخ داد.

وزیر بازرگانی قبل از حضور در جلسه هیات دولت، در نشست مدیران بازرگانی استان تحت عنوان هم‌خانواده شرکت کرد و پس از آن نخستین نمایشگاه بین‌المللی قزوین را در فضایی به وسعت 1.5 هکتارافتتاح کرد.

دکتر غضنفری در حاشیه این مراسم گفت که با صدور مجوز برای ساخت 10 نمایشگاه توسط سازمان بازرگانی استان قزوین، مردم تا پایان سال شاهد احداث این تعداد نمایشگاه خواهند بود.

 

نقش اصناف و فعالان بخش خصوصی

نقش اصناف و فعالان بخش خصوصی و نحوی همکاری آنها با دولت در اجرای قانون هدفنمدسازی یارانه‌ها از جمله موضوعاتی بود که دکتر غضنفری در این سفر درباره آن سخن گفت، وی اظهار داشت: ما اطمینان داریم که اصناف و فعالان بخش خصوصی با بصیرت کامل همانگونه که در گذشته وفاداری خود را به نظام و آرمان‌های انقلاب اسلامی ثابت کردند در این طرح نیز یار و همراه دولت هستند.

وزیر بازرگانی با تصریح بر این موضوع که همه فعالان بخش خصوصی، فرهیختگان اقتصاد اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها را اواجب و لازم می‌دانند، گفت: در معرض آزمونی بزرگ قرار داریم و باید نقش خود را بیش از گذشته بدرستی ایفا کنیم.

وی افزود: حواسمان باشد مبادا شیطان کسی را وسوسه کند و با تصور اینکه پس از مدتی جنسش گران می‌شود به مردم نفروشد، اصناف بهتر از ما می‌دانند که این یک تا دو درصد سود هیچ ارزشی ندارد زیرا که حلال و پاک نیست.

دکتر غضنفری با اشاره به تدابیر وزارت بازرگانی برای مراقبت از بازار در قبل و بعد از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها، گفت: در شرایطی که بنگاه‌ها همچون گذشته تولید دارند و عرضه و تقاضا عادی است، مردم خریدهای روزانه خود را دارند، انتظار نمی رود ذخایر احتیاطی به مصرف برسد.

 

حمایت از صادرات کشمش

دکتر غضنفری از آمادگی وزارت بازرگانی برای حمایت از صدور انواع محصولات کشاورزی در استان قزوین بویژه کشمش خبر داد و بر ضرورت همکاری‌های مورد نیاز در این بخش تاکید کرد.

وی لازمه حضور دائمی محصولات کشاورزی در بازارهای هدف را برخورداری از برند دانست و گفت: این امر علاوه بر انسجام بازاریابی در سایر کشورها منجر به ماندگاری نام محصولات ایرانی در نظر مشتریان خارجی می‌شود.

وزیر بازرگانی تاکید کرد: برخورداری از برند، کیفیت بالا، مشخص بودن زمان تحویل و قیمت آن عمده فاکتورهایی هستند که می‌توان به استناد آن حمایت‌های مورد نیاز را از صادرات محصولات کشاورزی در استان قزوین بویژه کشمش انجام داد.

غضنفری افزود: استان قزوین دارای توانمندی‌های بالایی در تولید و صادرات محصولات کشاورزی است بطوری که می‌تواند مازاد تولیدات خود را علاوه بر ارسال به سایر استان‌ها و دیگر کشورها صادر کند.

وی تصریح کرد مردم بسیاری، در نقاط مختلف جهان خواهان خرید محصولات کشاورزی ایران هستند اما می‌خواهند مطمئن باشند که در همه ایام سال امکان واردات آن محصول خاص از ایران را دارند که با برنامه‌ریزی‌های مناسب باید این امکان را فراهم کرد.

 

بسته حمایتی صادرات

وزیر بازرگانی با اشاره به بسته حمایتی صادرات در راستای اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها نیز گفت: در بسته حمایتی 390 میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده تا علاوه بر پرداخت مشوق‌ها، ‌تسهیلات ارزان‌قیمت برای صادرات خدمات فنی- مهندسی لحاظ شود.

 

قیمت ملی گندم، نرخ استانی نان

وزیر بازرگانی درباره وضعیت قیمت گندم، آرد و نان پس از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها گفت: با توجه به بسته حمایتی مصوب گندم، آرد و نان نرخ واحد ملی کمتر از قیمت جهانی، برای گندم محاسبه می‌شود و از طرفی قیمت نان نیز استانی محاسبه‌شده و چندان تغییری نمی‌کند.

دکتر غضنفری با اشاره بر اینکه نرخ نان در استان‌های مختلف برمبنای هزینه‌های محلی در تعامل میان اتحادیه نانوایان و استانداری‌ها تعیین می‌شود، ادامه داد: نرخ آزادپزها از قیمت کنونی ارزان‌تر می‌شود.

به گفته وزیر بازرگانی، هم‌اکنون آرد به دو نرخ 75 و 450 ریالی توزیع می شود که با اجرای قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها برداشته می شود.

وزیر بازرگانی اظهار داشت: قرار است گندم در قانون هدفمندسازی به قیمت‌های جهانی باشد اما به دلیل نوسانات نرخ جهانی یک قیمت ملی برای آن و پایین تراز نرخ جهانی در نظر گرفته شده است.

وی با تاکید بر اینکه باید فاصله قیمت تضمینی و ملی برای کشاورز گندم کار برداشته شود، افزود: براین مبنا وزارت جهاد کشاورزی به ازای هرکیلوگرم گندم کشاورز مابه‌التفاوت نرخ تضمینی و ملی را پرداخت می‌کند.

وزیر بازرگانی این اطمینان را به نانوایان سنتی داد در صورت عقب ماندن آنها در رقابت با همکاران خود در حوزه پخت نان، این وزارتخانه حمایت‌های لازم را جهت حفظ کرامت و ارائه حقوق اجتماعی آنان انجام می‌دهد.

 

تفاهمنامه با بنکداران

وزیر بازرگانی در بخش دیگری از سخنان خود به تفاهم‌نامه میان سازمان بازرگانی استان تهران و اتحادیه کشوری بنکداران با هدف کنترل قیمت اشاره کرد و گفت: براین اساس بنکدار اجناس خود را از بخش‌های تولیدی براساس قیمت شهریورماه خریداری کند و اگر تولیدکننده‌ای ازاین کار سرباز زد به بازرگانی اطلاع دهد تا اقدامات لازم صورت گیرد.

وی با اشاره به ضرب‌الاجل 48 ساعته برای 106 بنگاه تولیدی در تهران و بازگشت قیمت توسط آنها عنوان کرد: سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان هیچگونه افزایش قیمتی را نمی‌پذیرد و تنها در صورتی که توجیهات منطقی باشد مورد بررسی قرار می‌دهد ضمن اینکه در مورد این واحدها دلایل پذیرفته نشد.

کد خبر 107733

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =