به گزارش خبرآنلاین، نادر قاضی پور نماینده ارومیه معتقد بود که به این ترتیب پس از برنامه پنجم، دلار را با قیمت 2400تومان معامله خواهیم کرد. هادی قوامی نماینده اسفراین هم بر این باور بود که با شناور شدن نرخ ارز، قیمت دلار حداقل به 10هزار تومان در پایان برنامه پنجم خواهد رسید و پیامدهای تورمی شدیدی دارد که نظام اقتصادی کشور را مختل میکند.
غلامرضا مصباحیمقدم رئیس کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی که موافق نظام ارزی «شناور مدیریت شده» بود، گفت: ذخایر ارزی فراوانی که داریم و بخش قابل توجهی از این ارز اخیرا به 330 تن طلا تبدیل شد، از انجا آمده که سالانه بین 6 تا 12 هزار میلیارد دلار از محل فروش نفت در بانک مرکزی حفظ شده است.
او که معتقد بود با این نظام ارزی، نرخ ارز نه تنها افزایش نیافته بلکه به قیمت به 450 یا حداکثر 500 تومان میرسد، ادامه داد: ما میگوییم دولت این ارز را باید بفروشد و درآمد آن را هزینه کند. در حال حاضر چون این ارز فروش نمیرود، ذخیره میشود و جزء ذخایر خارجی بانک مرکزی میشود.
مصباحیمقدم با یادآوری اینکه در دوران جنگ، ارز کم می آوردیم و ناچار از استقراض از بانک مرکزی یا بالا بردن نرخ ارز بودیم، افزود: اگر الان روزانه یک میلیارد دلار وارد بازار کنیم هم باز تا سالها ذخایر بانک مرکزی ادامه خواهد داشت.
وی با طرح این سوال که در اقتصاد ملی باید به فکر 90 درصد تولید داخلی باشیم یا 10 درصد صادرات؟، تاکید کرد که نظام ارزی «شناور مدیریت شده» بهترین نوع مدیریت بازار ارز است.
حسین اسلامی نماینده ساوه در موضعی مخالف مصباحی مقدم گفت: برای پذیرش نظام رقابت پذیری در عرصه جهانی نمیتوانیم تافته و جدا بافته از دیگران باشیم. اگر بانک مرکزی بخواهد پول را تزریق کرده و ارز را نگه دارد، تولید کننده داخلی ضرر می کند. چون قیمت کالای داخلی بالا میرود، اما کالای خارجی در مقایسه با آن ارزانتر به نظر میرسند.
نماینده دولت هم که از مدافعان نظام ارزی «شناور مدیریت شده» بود، گفت: امروزه در جهان، نظام ارزی کاملا ثابت و کاملا شناور مردود است و نظام ارزی مدیریت شده شناور بهترین حالت است که زمینه تشویق صادرات را فراهم آورده و واردات را نیز کنترل میکند.
وی افزود: اگر چنین نکنیم و نرخ ارز را بازار تعیین کند، جو امنیتی در کشور بوجود خواهد آمد. کما اینکه یک ماه پیش هم چنین اتفاقی افتاد و شوک در تعیین نرخ ارز دردسرساز شد.
نظر شما