خردادماه که باهنر عطای نایب رئیسی مجلس را به لقایش بخشید و در پی انتخابات داخلی فراکسیون اصولگرایان، آن را دو دستی به شهاب‎الدین صدر پیش‏کش کرد، حامیان دولت این را یک پیروزی برای خود و یک شکست برای باهنر به شمار می‏آوردند.

نسرین وزیری: اما مرور زمان نشان داد که باهنر همچنان محبوبیت خود را نه تنها در میان قاطبه نمایندگان اعم از اقلیت و اکثریت حفظ کرده بلکه حتی در میان اصولگرایان نیز همچنان یک چهره محبوب است. کما اینکه برای سومین سال متوالی به عنوان نایب رئیس این فراکسیون انتخاب شد. آن هم در شرایطی که حتی نتوانسته بود از سوی مجمع عمومی نمایندگان تهران، به عضویت شورای مرکزی فراکسیون درآید. چرا که به جز محجوب، دیگر نمایندگان استان تهران اصولگرا هستند و کفه حامیان دولت در میان آنها سنگین‏تر است. به همین دلیل فاطمه آلیا، حسین نجابت، شهاب الدین صدر، علی‎اصغر زارعی و اسماعیل کوثری به عنوان نمایندگان تهران راهی شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان شدند و اگر چه باهنر در این جمع نبود اما از سوی قاطبه اعضای شورای مرکزی برای نامزدی در پست نایب رئیسی فراکسیون نامزد شد و حضورش در این جایگاه را تثبیت کرد.

او در اولین جلسه شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان نیز بار دیگر به عنوان سخنگوی این فراکسیون انتخاب شد. مسئولیتی که در یکسال گذشته نیز بر عهده وی بود اما در یکسال نخست فعالیت فراکسیون، محمدحسن ابوترابی‏فرد عهده‎دار آن بود.

باهنر که به دلیل ریاست کمیسیون تلفیق بررسی برنامه پنجم توسعه، روزهای پرمشغله‏ای را در صحن علنی می‎گذراند، از فعالترین نمایندگان در بررسی این لایحه مهم اقتصادی است. تلاش او در استقلال بانک مرکزی و حضور نمایندگان بخش خصوصی و اقتصاددانان در مجمع عمومی بانک مرکزی، بی‎شک از مهمترین رخدادها در بررسی لایحه برنامه پنجم بود که موجی نوین در سیستم مالی و پولی کشور برانگیخت. موجی که اگرچه برخی نمایندگان در پی فروکاستن آن برای نقض استقلال بانک مرکزی هستند اما آنقدر ارتفاعش بلند بود که موضع رئیس کل بانک مرکزی را ظرف 24ساعت تغییر دهد. چه آنکه محمود بهمنی در مجلس همزمان با باهنر بر تنور استقلال این بانک دمید اما فردای آن روز با آن مخالفت کرده و گفت که در این صورت استعفا خواهد داد.

باهنر که علیرغم از دست دادن پست نایب رئیسی مجلس، جایگاه معاونت نظارت مجلس را از دست نداد و لاریجانی او را در این سمت حفظ کرد، در حالی این روزها از صندلی‎های پایینی مجلس مشغول تماشای تصویب برنامه پنجم است که جای خالی او در هیات رئیسه محسوس است. تقسیم ریاست جلسات دو شیفته مجلس میان علی لاریجانی و محمدحسن ابوترابی‎فرد، بیش از آنکه ناشی از غیبت شهاب‎الدین صدر در جلسات علنی و سفر حج مکرر وی باشد، ناشی از جای خالی مدیری کاردان و باتجربه در اداره جلسات سنگین بررسی برنامه پنجم است. چه آنکه صدر در نخستین هفته بررسی لایحه برنامه پنجم در مجلس حضور داشت اما هرگز در کرسی ریاست تکیه نزد. این در حالی است که باهنر همواره در جلسات بررسی لوایح بودجه سنواتی و قوانین برنامه‏های پیشین به خوبی از عهده اداره جلسات برآمده و با سرعتی بیشتر از دیگر روسای جلسات، بررسی این لوایح کلان اقتصادی را به پیش می‏برد.

اما باهنر به جبران آنکه در صحن علنی مجلس کمتر مشغله دارد، در مدیریت فراکسیون اصولگرایان نقش بیشتری را بر عهده گرفته است. کما اینکه به گفته وی از این پس جلسات شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان، هر دوهفته یکبار برگزار می‏شود و با تشکیل کمیته‌های تخصصی سیاسی، اجتماعی- فرهنگی و اقتصادی زمینه‏های فعالیت بیشتر اعضا در فراکسیون فراهم می‏شود.

نایب رئیس فراکسیون افزود: جلسه‌های مجمع عمومی فراکسیون نیز به صورت متناوب معمولی هر سه ماه یکبار تشکیل می‌شود؛ اما طبیعی است که اگر مسئله مهمی اتفاق بیفتد و ضرورت داشته باشد، با تصویب هیات رییسه و یا شورای مرکزی فراکسیون می‌توانیم جلسه‌های مجامع عمومی را هم داشته باشیم.

کد خبر 109702

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین