۰ نفر
۲ آذر ۱۳۸۹ - ۰۵:۱۸

واحد مرکزی خبر: شبکه تلویزیونی الجزیره برنامه آنسوی خبر (ماوراء الخبر) دوشنبه شب خود را به بررسی راهبرد جدید القاعده یمن برای جنگ با آمریکا از طریق ضربه زدن به اقتصاد این کشور اختصاص داد.

به گزارش این شبکه، سازمان القاعده در شبه جزیره عربستان از در پیش گرفتن راهبرد جدیدی در جدال خود با آمریکا خبر داد که هدف آن فرسایش دادن اقتصاد امریکا است.

در شرایطی که القاعده اعلام کرده است رویکرد جدیدش مبتنی بر هدف قرار دادن اهداف آسان است که نیاز به برنامه ریزی و صرف هزینه زیادی ندارد؛ فرمانده ستاد مشترک ارتش آمریکا اعتراف کرد که این راهبرد بسیار جدی و خطرناک است.

 ایمان عیاد مجری این برنامه گفت: در این برنامه مسائل زیر را مطرح خواهیم کرد: میزان توانایی راهبر جدید القاعده برای ضربه زدن به اقتصاد آمریکا به چه میزان است؟ و با گذشت یک دهه از زمان آغاز جنگ امریکا با القاعده، واشنگتن چه گزینه هایی برای مقابله با رویکرد جدید القاعده در اختیار دارد؟ مجری افزود: راهبرد جدید القاعده مبتنی بر هدف قرار دادن مراکزی است که القاعده آن را "اهداف آسان" معرفی کرده است.

این اهداف به خوبی محافظت نمی شوند و هدف قرار دادن انها برای القاعده هزینه اندک و برای دشمن، هزینه اقتصادی سنگینی به همراه خواهد داشت.

القاعده مدعی است تکرار کردن سریع این گونه حملات منجر به فرسایش دشمن و مرگ آن خواهد شد. در گزارش امیر صدیق که در ابتدای این برنامه پخش شد آمده است: از ابتدای فوریه گذشته، تصویر اسکن شده مسافران در فرودگاههای امریکا و بسیاری از فرودگاههای اروپا در برابر چشم ماموران امنیتی قرارمی گیرد.

این تصاویر، حریم خصوصی افراد را از بین می برد و بدن آنها را در معرض دید افراد غریبه قرار می دهد.

این تدابیر نتیجه فعالیتهای تروریستی است که از زمان حملات یازدهم سپتامبر 2001 آغاز شد و سپس به شکلهای مختلف مانند تلاش برای منفجر کردن هواپیما در پرواز آمستردام به دیترویت در اواخر سال گذشته ادامه یافت. بر اساس فلسفه ای که در پشت این تدابیر قرار دارد، مسافران هواپیماها به دو دسته تقسیم می شوند: مهاجمان احتمالی که باید در زمان مناسب شناسایی و بازداشت شوند، و قربانیانی که باید از آنها محافظت کرد.

برای شناسایی این که مسافران جزء کدام دسته هستند تدابیری اتخاذ شده است که حتی به حریم خصوصی مسافران نیز احترام نمی گذارد.

از نظر اقتصادی، برای نصب هر دستگاه اسکن تمام قد، باید بیش از دویست و پنجاه هزار دلار هزینه کرد و طبعا نیازی به ذکر نیست که هر فرودگاه نیاز به تعدادی از این دستگاهها و گروهی از افراد دارد که به طور بیست و چهار ساعته با این دستگاهها کار کنند.

با در نظر گرفتن دیگر تدابیر اتخاذ شده برای نظارت بر فرودگاهها، متخصصان در زمینه کنترل فرودگاهها هزینه تدابیر امنیتی در هر فرودگاه را دهها میلیون دلار تخمین می زنند.

در کنار این هزینه ها باید هزینه های غیرمستقیم ناشی از تخلیه فرودگاهها و به تاخیر افتادن پروازها به علت هشدارهای دروغ درباره وجود بمب و همچنین منصرف شدن عده زیادی در سراسر جهان از مسافرت با هواپیما به علت هدر رفتن وقتشان و نقض حقوقشان، را اضافه کرد.

فقط فرودگاهها نیستند که تدایبر امنیتی در انها تشدید شده است بلکه در ایستگاههای قطار نیز تدابیر مشابهی اتخاذ شده است که نتیجه آن حاکم شدن نوعی تنش و آماده باش دائم است.

با توجه به این که تدابیر یاد شده عمدتا در کشورهای غربی متمرکز است، بسیاری از کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا با نوعی فرسایش دائمی مواجه شده اند که از یازدهم سپتامبر آغاز شده است.

به این هزینه ها باید میلیاردها دلار هزینه آغاز دو جنگ از طرف آمریکا و متحدانش در افغانستان و عراق را نیز افزود.

به عنوان مثال دولت آمریکا برای هر نظامی خود در افغانستان حدود یک میلیون دلار در سال هزینه می کند که به بودجه سالانه ای به ارزش بیش از یکصد میلیارد دلار نیاز دارد.

حسن ابوهنیه پژوهشگر گروههای اسلامی از امان و اسامه ابو ارشید سردبیر نشریه المیزان از واشنگتن میهمانان این بخش از برنامه آنسوی خبر بودند.

کد خبر 110391

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین