۰ نفر
۲ تیر ۱۳۸۸ - ۰۹:۳۵

اسکرایبد به نویسندگان اجازه می‌دهد نسخه دیجیتال کتاب خود را بفروشند

مجید جویا: سایت اینترنتی Scribd، یک ناشر و فروشنده کتاب‌های الکترونیکی روی شبکه اینترنت است که می‌خواهد به یک پیشرو در حوزه نشر تبدیل شود و گام جدیدی در این عرصه بردارد: ایجاد امکان فروش مستقیم نوشته‌های هر نویسنده. با استفاده از این سایت، هر نویسنده‌ای خواهد توانست نوشته‌های خود را در محیط اینترنت بارگذاری کند و از کسانی که می‌خواهند آن را مطالعه کنند، پول بگیرد.

به گزارش نیویورک‌تایمز، وب‌سایت اسکرایبد محبوب‌ترین سایت از میان سایت‌های اشتراک متن در اینترنت است که در میان علاقه‌مندان به متون و نوشته‌ها، جایگاهی چون یوتیوب پیدا کرده است. این سایت به افراد این اجازه را می‌دهد تا بخش‌های نمونه‌ای از یک کتاب، گزارش‌های تحقیقاتی، کار درسی، دستورالعمل آشپزی و چیزهایی مانند آن را بارگذاری کنند. کاربران می‌توانند در سایت این متون را بخوانند، آنها را در سایت‌های دیگر استفاده کنند و لینک آنها را در شبکه‌های اجتماعی و یا ای‌میل به اشتراک بگذارند.

در فروشگاه جدید اسکرایبد، نویسندگان و ناشران خواهند توانست قیمت دلخواه خود را بر روی متن خود بگذارند و 80 درصد فروش را برای خود بردارند. آنها هم‌چنین می‌توانند تصمیم بگیرند که متن خود را با نرم افزارهای امنیتی رمزگذاری کنند یا نه؛ این رمزگذاری آنها را قادر می‌سازد که از دانلود یا نسخه‌برداری رایگان و غیر مجاز متن آنها بدون پرداخت وجه جلوگیری کنند.

نویسندگان می‌توانند تصمیم بگیرند که متن خود را به صورت فایل پی.دی.اف حفاظت نشده منتشر کنند که در این صورت، خواندن آنها بر روی دستگاه‌های کتاب‌خوان الکترونیکی مانند کیندل آمازون و اکثر دیگر دستگاه‌های همراه، ممکن می‌شود. اسکرایبد همچنین می‌گوید که در حال آماده کردن یک کاربری برای تلفن همراه آیفون شرکت اپل است و در ماه آینده این کاربری را عرضه خواهد کرد.

اسکرایبد امیدوار است که با کمک سیستم بازتر و قابل انعطاف‌تر خود، از آمازون که در حال حاضر بزرگ‌ترین بازیگر دنیای رو به رشد کتاب‌های الکترونیکی است، پیشی بگیرد. آمازون قیمت خرده‌فروشی کتاب‌ها را در بازار کیندل، به اختیار خود تعیین می‌کند و در برخی عناوین، بخش اصلی سود را نیز از آن خود کرده و همین، سبب شده که ناشران از این که آمازون کنترل بیش از اندازه‌ای بر این بازار نوظهور بیابد، نگران شوند. آمازون هم‌چنین فقط اجازه خوانده شدن این کتاب‌ها را روی دستگاه‌های کیندل خود و یا روی آی‌فون‌های اپل می‌دهد که آن‌هم فقط با استفاده از نرم‌افزار کیندل ممکن خواهد بود.

جراد فریدمن، مدیر بخش فناوری و موسس اسکرایبد نگرانی‌های ناشران را این‌گونه توضیح می‌دهد: «یکی از دلایلی که ناشران دوست دارند با ما کار کنند، این است که می‌بینند کانال‌های نشر قراردادهایی بسته‌اند که سبب شده است کل بازار نشر کتاب‌های الکترونیکی در اختیار گوگل و آمازون قرار بگیرد و این آنها را نگران می‌کند».

ولی اسکرایبد نیز با موانعی روبرو است. بعضی از شرکت‌های بزرگ صنعت چاپ و نشر تجربه خوبی از کار با این سایت نداشته‌اند، یکی از آنها شرکت رندم‌هاوس است که به صراحت، ناامیدی خود را از این‌که کپی‌هایی از برخی از کارهای آنها بدون اجازه بر روی این سایت قرار گرفته اظهار داشته‌اند.

اسکرایبد که در تلاش برای حل مشکل کپی غیر مجاز است، در حال ایجاد یک پایگاه داده‌ها از محصولات دارای کپی‌رایت است و از آن برای فیلتر کردن سیستم خود استفاده می‌کند. به گفته مسئولین شرکت اگر یک ناشر با فروشگاه اسکرایبد همکاری کند، کتاب‌های آن ناشر به بانک اطلاعاتی اسکرایبد افزوده می‌شوند.

ولی تاکنون، هیچ ناشر مطرحی با این فروشگاه قرارداد همکاری امضا نکرده و عناوین کتاب‌های خود را در اختیار آنها قرار نداده، هر چند که مسئولین شرکت ادعا می‌کنند در حال مذاکره با آنان هستند. البته برخی ناشران مستقل کاتالوگ کامل خود را در اختیار این سایت قرار داده‌اند و به بانک اطلاعاتی آن اضافه کرده‌اند.

فروشگاه اسکرایبد هم‌چنین برای نویسندگانی که متن آنها توسط ناشران چاپ نشده و یا نویسندگانی که خیلی عجله دارند، یک بازار پر رفت و آمد در اینترنت ارائه کرده که می‌توانند کتاب خود را در آن ارائه کنند، برای آن قیمت تعیین کنند و بلافاصله منتظر فروخته شدن محصول خود باشند.

کمبل اسکات، که رمان جدید خود را از طریق یک ناشر سنتی به بازار عرضه کرده، گفته که کتاب کمدی سیاسی جدید خود، «برزگر» را به اسکرایبد می‌فرستد و قیمت 2 دلار را روی آن می‌گذارد، که تا حدی به این دلیل است که روند معمول چاپ خیلی کند است. او در این باره می‌گوید: «اگر این کتاب قرار است مردم را سرگرم کند، الان وقت آن است که با روحیه مردم ما در این زمان هم سازگار است، نه چند ماه بعد».

کد خبر 11302

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عبدالرضا IR ۱۰:۳۶ - ۱۳۸۸/۰۴/۱۵
    0 0
    مث اینکه این مطلب بدرد ایرانی ها نمی خوره چون از چند روز پیش این سایت هم مسدود شده.