*چهار شنبه شب نشست «اندیشههای راهبردی» با حضور تعدادی از اندیشمندان، استادان دانشگاهی و حوزوی در محضر رهبر معظم انقلاب برای تدوین الگوی پیشرفت ایرانی- اسلامی برگزار شد.
* همانگونه که رهبر انقلاب هم گفتند: بسیاری از رفتارها و سیاستها متناقض بوده و در ریشهیابی این تناقضها به این نتیجه رسیده ایم که کارها از روی برنامه نبوده است؛ یا فردی و محدود بوده و یا در سطح منابع و نهادهای رسمی تقلیل یافته است.
*بخشی از ضرورتها برای تشکیل چنین نشستهایی به این بر میگردد که شرایط امروزی ما بیانگر اتخاذ تصمیمات شتابزده از سوی مقامات تاثیرگذار است.
*خیلیها بر این باورند که مشکلات کشور را صرفا با سرعت در تصمیم گیری و افزایش بودجه میتوان حل کرد و در این میان بابی برای عمل کردن از روی برنامه و داشتن یک نظریه جامع باز نمیکنند. این زیبنده یک کشور با عقبه فرهنگی، تمدنی و دینی برجسته و قابلیتهای بالا نیست.
*شاید یکی دیگر از ضرورتها به این برگردد که شاهد انزوای نخبگان و کناره گیری آنها هستیم. این نشست به لطف خدا و توسط جایگاه و فردی انجام شد که هم توقع وحدت بخشی از آن بود و هم بنا بر شناختی که از شخصیت او داشتیم، توقعی جز این نبود.
* در حقیقت هم جایگاه رهبری اقتضای توجه به وحدت و استفاده از تمام ظرفیتهای کشور دارد و هم قابلیتهای شخصی رهبر معظم اقتضای توجه بیشتر به عقلانیت و حکمت داشت. اما بنا به دلایلی عدهای میکوشیدند تا این جایگاه و این جوهره تحتالشعاع برخی ملاحظات سیاسی قرار گیرد. برگزاری این نشست اولا تفسیری از یک عمل وحدت آفرین بود و ثانیا موید این نکته بود که رهبری قابل مصادره نیست. این یک عمل فراقوهای و فراجناحی بود.
/118ش
نظر شما