به گزارش خبرآنلاین، رئیس مجلس ادامه: جریانات مختلف اصولگرایی در داخل دارای طیفی هستند که در خصوص برخی امور نظرات متفاوتی دارند اما در مسائل مهم و اصلی خیلی متفاوت نیستند.
وی خاطرنشان کرد: مسائل حکومت اسلامی، تفکر روحانیت، ولایت فقیه و رهبری حضرت آیتالله خامنهای بین همه اصولگرایان مشترک است؛ البته ممکن است در برخی مسائل از جمله سبکهای اقتصادی یا روشهای دیپلماتیک و سیاسی اختلافهایی داشته باشند که اینها طبیعی است و نباید در این مسائل افراد را طرد کنیم.
به گفته لاریجانی ممکن است شخصی اعلام کند که به دلایلی با یک شرایط اقتصادی موافق است ولی این به معنای آن نیست که از اصولگرایی خارج شده است و یا حتی ممکن است شخصی در نحوه رفتار مجلس یا قوای مجریه و قضائیه نظری داشته باشد ولی در این نقدها اگر اصول رعایت شود اشکال ندارد.
اهم سخنان وی در گفتوگو با فارس را در ادامه میخوانید:
- پارلمان در ایران سابقه طولانی دارد و خود این موضوع باعث ایجاد ظرفیتی سیاسی در کشور شده است؛ هر چند که فراز و فرودهایی داشته و در دوران مجلس هفتم تقریبا شرایط دیکتاتوری در کشور حاکم شده بود و این وضع تا مجلس شانزدهم که یک بار دیگر شرایط عوض شد و نهضت ملی روی کار آمد ادامه داشت و باز هم از مجلس هفدهم یک دیکتاتوری کامل به وجود آمد اما خود این سابقه پندآموز است.
- هر زمان که پارلمان مردمی بود و نشاط داشت و آزادانه حرف میزد بسیاری از مشکلات دخالتهای بیگانگان را از کشور رفع میکرد. پارلمان یک میزان برای صیانت از حقوق ملت است. بر این اساس در قانون اساسی مجلس در کشور از جایگاه رفیع برخوردار است.
- به این گفته امام راحل "مجلس در راس امور است " . این جمله از این بابت است که مجلس دارای جایگاهی است که میتواند از کل منافع ملی کشور صیانت کند. قوای دیگر باید در چارچوب قوانینی که این قوه مشخص میکند، حرکت کنند.
- طی این 8 دوره، مجلس مسیری را طی کرده که بتواند با مجموع قوانین و رصد حوادث از آرمانهای انقلاب دفاع کند. مجلس هشتم دارای نیروهایی متخصص است و نوعی نجابت در نمایندگان قابل مشاهده است.
- از آنجا که نمایندگان مشکلات مردم را به صورت ملموس میبینند قانونگزاری آنها در خلاء انجام نمیشود. همچنین نمایندگان از این فرصت استفاده میکنند و روابط مردم با حاکمیت را مستقیم میکنند. لذا مردم احساس میکنند صدای آنها در مجلس گفته میشود و این نکته خوبی برای نظام ما است.
- طرح نظارت مجلس بر نمایندگان برای بررسی به کمیسیون آئیننامه داخلی ارجاع شده اما با توجه به بررسی برنامه پنجم در خانه ملت هیچ یک از کمیسیونها جلسه نداشتهاند.
- اصل اینکه نمایندگان باید در مجلس حضور داشته باشند، درست است اما نباید این به قیمتی تمام شود که رابطه آنها با مردم کم شود چرا که این رابطه برای نظام قیمت دارد و باید حفظ شود. /111م
نظر شما