حبیبه بدری- شاید حالا که 14 سرباز ایرانی پس از تحمل اسارت به شهادت رسیده اند دیر شده باشد که بگوییم هنوز زمان دقیق ربوده شدن آنها معلوم نیست و گزارشهای مختلفی درباره آنها منتشر شده است. خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی-ایرنا- سه شنبه 28 خرداد در خبر تشییع« پیکر پاک شهید "ابراهیم کریمی " قاضی و معاون دادگستری شهرستان سراوان» خبر داد که « اشرار مسلح چهار روز پیش در اقدامی جنایتکارانه و غافلگیرانه 16 مامور انتظامی و سرباز وظیفه را در پاسگاه "حق آباد" واقع در منطقه کشتگان سراوان را به گروگان برده و آنان را به کشور پاکستان منتقل کردند.»
بیست و سوم یا بیست و پنجم
هر چند بنا به خبری که ایسنا شنبه 25خرداد ماه منتشر کرده است ساعت دو بامداد 25 خرداد گروهی که بعدا خود را به نام «جند الله» معرفی می کنند در کمین غافلگیرانهای، 16 نفر از کارکنان ناجا شامل پنج نفر کادر و 11 سرباز وظیفه را در اطراف سراوان از توابع استان سیستان و بلوچستان را به گروگان گرفته و ساعت پنج صبح به کشور پاکستان منتقل می کنند. هرچند خبرگزاری فارس پنجشنبه شب که مقارن با 23 خرداد است را زمان به گروگان گرفته شدن نیروهای ایرانی اعلام کرد.
عودت بعد از یک سال
این گروگان گیری در حالی انجام شد که «عبدالحمید ریگی» برادر «عبدالمالک ریگی» سرکرده این گروهک که به مدت یک سال در کویته زندانی بود صبح 25خرداد به همراه 5عضو دیگر این گروهک از سوی مقام های کویته پاکستان تحویل مقام های ایرانی شد.
اولین خبر
سرهنگ پاسدار احمد طاهری، معاون هماهنگ کننده فرماندهی انتظامی استان سیستان و بلوچستان اولین مسئولی بود که25خرداد خبرداد « گروهی از اشرار و عوامل وابسته به شبکه بین المللی قاچاق مواد مخدر در کمین غافلگیرانهای» این گروگان گیری را انجام داده اند.
هشدار داده بودیم
سه روز پس از اعلام خبر اولیه ربوده شدن نیروهای ایرانی، جلال سیاح معاون امنیتی و انتظامی استانداری سیستان و بلوچستان درباره جزئیات گروگان گرفته شدن 16 پرسنل ناجا در سراوان گفت: رخداد چنین اتفاقی، پیشبینی و 6 ساعت قبل به نیروها هشدار داده شده بود و پاسگاه به تمامی امکانات مجهز و تمامی افراد از شایستگی کامل برخوردار بودند؛ اما با این حال شاهد این حادثه بودیم.
معاون امنیتی و انتظامی استانداری سیستان و بلوچستان اولین و آخرین مسئولی بود که به «منطقه «پنج گور» ایالت بلوچستان پاکستان» منطقه ای که گروگانها در آن نگهداری می شوند اشاره کرد و به ایسنا گفت: با فرماندار این شهرستان تماس گرفته شده و از تمامی امکانات رسمی و غیررسمی استفاده میشود تا در کوتاه مدت گروگانها آزاد شوند.
غافلگیری
محمدزاده فراهانی معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان سومین مقام مسئول محلی بود که درباره گروگانگرفته شدن 16 پرسنل نیروی انتظامی گفت:« گروگانگیری این افراد به دلیل غافلگیری و اعتماد به افرادی که نمیدانستند عوامل چه کسانی هستند، صورت گرفته است.»
خبر مرگی که تایید شد
اما احمد رضا رادان جانشین فرماندهی پلیس ایران 14آذرماه اعلام کرد که گروه جند الله به رهبرى عبدالمالک ریگى هر 16 نفرى را که در حمله به پاسگاهى در سراوان به اسارت گرفته بود به قتل رسانده است و اینگونه پرونده آنها را بسته شد تا با برگزاری مراسم یاد بودی این شهدا در روز شنبه 16 آذرماه در محل مهدیه مشهد یاد آنها گرامی داشته شود! اما این خبر هم حاوی اطلاعات ناقصی بود، چرا که فقط 14 نفر کشته شده بودند.
رادان اولین و آخرین مسئولی بود که از تشکیل «گروه تحقیق ویژه متشکل از نمایندگان وزارت کشور، وزارت اطلاعات، نیروى انتظامى ووزارت امور خارجه» برای بررسی گروگانها خبر داده است؛ گروهی که باید گزارش عملکرد آن منتشر شود. احتمالا این گروه همان جمعی است که به گفته غلامحسین محسنى اژهای سیاست «عدم مذاکره با مجرمان» را در پیش گرفت . به گفته وی« وزارت خارجه ومسئولان دیگر در حال انجام کارهاى لازم هستند.»
خبرآنلاین در جدول زیر به مرور191 روز اظهارات و پیگیری مقامهای مسئول در پرونده گروگانهای به شهادت رسیده پرداخته است؛ گروگانهایی که یک نفر به خانه بازگشت، یک نفر به گروهک تروریستی ریگی پیوست و 14 نفر به شهادت رسیدند.
نظر شما