رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه همایش نقش بازار سرمایه در تامین مالی با اشاره به این مطلب که تعداد تراکنش ها و حضور مردم در بانک ها در روز گذشته نسبت به روزهای عادی کمتر بوده است، بیان داشت: تصور من این بود که تقاضا برای برداشت یارانهها در روز اول زیاد باشد اما با این که در اواخر ماه هستیم بانکها در روز یکشنبه روزی آرامتر از روزهای عادی را سپری کردند. چون ما از چند روز قبل جلساتی داشتیم و همکاران نظام بانکی هم آماده باش بودند.
بهمنی افزود: خودپردازها هم به جز چند مورد کوچک مشکلی نداشتند و ما امکانات بیشتری از روزهای عادی برای خودپردازها فراهم کرده بودیم.
وی در خصوص تورم ناشی از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها نیز گفت: ما با بررسی وضعیت 359 قلم کالا به سمت تورم تک رقمی و تثبیت آن حرکت می کنیم، البته ممکن است با اقدامات جدید کمی نرخ تورم افزایش یابد.
محمود بهمنی افزود: البته هدفمند کردن یارانهها هنوز در ابتدای راه خود است و تنها چند قلم کالای محدود مثل حاملهای انرژی، آب و آرد اصلاح قیمت شدهاند. اجازه بدهید چند روز بگذرد تا من اظهارنظر کنم.
وی ادامه داد: با این حال این قول را میدهم همان طور که پیش از این درباره تک رقمی شدن نرخ تورم وعده داده بودم حالا هم می گویم که پس از یک سال نرخ تورم روند کاهشی خود را آغاز خواهد کرد.
رییس کل بانک مرکزی درباره تغییرات نرخ ارز پس از هدفمند کردن یارانهها گفت: بانک مرکزی بر نرخ ارز کاملا مسلط است و ارز به بازار تزریق میشود و هر میزان که بازار قیمتگذاری کند خرید و فروشها انجام خواهد شد.
وی درباره شش هزار میلیارد تومان منابع مالی ناشی از آزاد شدن قیمتها که قرار است به بخش صنعت تسهیلات داده شود گفت: این ارقام از شنبه شب به بعد جزو منابع بانکها تلقی شده و در حساب آنها قرار گرفته است بانکها هم ذخیره قانونی را کنار میگذارند و به افراد ذیصلاح با معرفی وزارتخانههای ذیربط تسهیلات داده میشود.
وی اظهار داشت: تمهیداتی نیز برای جلوگیری از افزایش قیمتها در بازار سکه و طلا اتخاذ کردیم و اجازه افزایش سکه و طلا را بیش از قیمت جهانی نخواهیم داد و در صورتی که این موضوع اتفاق بیفتد، آن را کنترل خواهیم کرد.
بهمنی در خصوص صدور مجوز جدید برای راه اندازی بانک ها از جمله بانک گردشگری گفت: مراحل صدور مجوز این بانک در حال نهایی شدن است ولی به زودی بانک مرکزی در خصوص وضعیت افزایش تعداد بانکها تصمیم گیری خواهد کرد.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه دیگر اجازه نمی دهیم به این صورت تعداد بانکها افزایش پیدا کند و در مورد آن تصمیم گیری خواهیم کرد، اظهار داشت: روش درست کار این است که موسسات مالی و اعتباری چند سال در این حوزه کار کنند تا بتوانند با کسب تجربه و رتبه تشکیل بانک بدهند.
وی تصریح کرد: در مورد بانک های فعال فعلی نیز اگر نتوانند مطابق استانداردها سرمایه های خود را افزایش دهند قطعا یک پله نزول خواهند کرد که در مراحل بعدی کار ممکن است حتی به موسسه اعتباری نیز تبدیل شوند.
/32
نظر شما