وزارت رفاه از همان زمانی که جایش را در دستگاه دولت باز کرد تا به حال دچار مشکلات زیادی بوده که حجم آنها گاه این وزارتخانه را تا حذف شدن از دولت هم برده است. نصرالله ترابی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس و نماینده شهرکرد با بیان این که "نمیشود به این راحتی گفت که ما وزارت رفاه نمیخواهیم" میگوید: متولی قانون جامع رفاه و تأمین اجتماعی، وزارت رفاه است، قانونی که بسیار خوب است اما متأسفانه بسیاری از مواد آن اجرایی نشدهاند.
او اظهار میدارد: مثلاً در این قانون آمده است که وزارت رفاه باید مرتب خط فقر را تعیین و اعلام کند و کسانی که زیر خط فقر هستند حمایت شوند، بنابراین این ایده که برای کوچکسازی دولت، وزارت رفاه را برداریم درست نیست.
ترابی با اشاره به این که "در حالحاضر تعداد زیادی از افراد تحتپوشش وزارت رفاه هستند مثل آسیبدیدگان، زنان سرپرست خانوار، بیمهشدهها و..." میگوید: بنابراین اقشار زیادی تحت پوشش تأمین اجتماعیاند و سه لایه حمایتی، تکمیلی و توانمندسازی، اقشار زیادی را در بر میگیرد و تمام منابعش هم منابع بیمهای نیست. مثلاً زنی که در حالحاضر سرپرست خانوار است و شوهرش فوت کرده، در حالی که بیمه نبوده است، احتیاج به حمایت دولت دارد، باید دولت پول برای آن بپردازد و دیگر ماهی 30 یا 50 هزار تومان جوابگوی آنها نیست. اما متأسفانه هنوز وزارت رفاه نتوانسته است حقوق افراد تحتپوشش را تأمین کند و به دولت بقبولاند که تعداد زیادی از افراد در جامعه احتیاج زیاد و مبرم به حمایت دارند. اگر این کار را بکند بسیار به نفعتر است تا صحبت کردن در مورد طرحهای تبلیغاتیای مانند بیمه زنان خانهدار.
این عضو کمیسیون اجتماعی تاکید میکند: وزارت رفاه در کش و قوسهای سیاسی و بحثهای بودن و نبودن افتاده و نتوانسته درست از پس وظایف خودش بربیاید اما به هر حال راهحل هنوز حذف این وزارتخانه نیست بلکه پاسخ خواستن از مسئولان این وزارتخانه برای عمل نکردن به وظایفشان و اجرایی نکردن قوانین مربوطه است.
گفتگوی کامل را اینجا بخوانید. /44
نظر شما