۰ نفر
۱۳ تیر ۱۳۸۸ - ۲۰:۱۹

بعد از گذشت چهارسال از ریاست محمدجواد حاج‌علی‌اکبری بر سازمان ملی جوانان، شاید هنوز برای ارزیابی عملکرد زود باشد

بعد از گذشت چهارسال از ریاست محمدجواد حاج‌علی‌اکبری بر سازمان ملی جوانان، شاید هنوز برای ارزیابی عملکرد این سازمان متولی امور جوانان در دولت نهم زود باشد. اغلب برنامه‌های پر طمطراق و اسم‌بزرگ که هرازگاهی از سوی این سازمان اعلام می‌شود، بازه‌ای بیش از 4سال نیاز دارد تا خیر و شر آن‌ها روشن شود.

آقای رئیس
رئیس روحانی سازمان ملی جوانان در دولت احمدی‌نژاد، در اولین گفت‌وگویش پس از انتصاب به این سمت در دولت نهم، با اشاره به اسناد تدوین‌شده در حوزه جوانان، وعده داده بود: تصویب اسناد مربوط به امور جوانان در سازمان ملی جوانان، در شورای عالی جوانان و هیأت دولت دنبال می‌شود. حاج‌علی‌اکبری در اولین گفت‌وگو وعده‌های دیگری هم داد؛ از جمله تشکیل منظم‌تر جلسه‌های شورای عالی جوانان، تشکیل مرکز ملی مشاوره جوانان، آزادسازی امکانات دولتی به نفع جوانان، اولویت‌دادن به دختران جوان و از این قبیل ایده‌ها.

فارغ از وعده‌های دیگری که هنوز هم از زبان رئیس و معاونان سازمان ملی جوانان در خبرها با فعل مضارع «اجرا می‌شود» می‌شنویم، آن وعده نخست رئیس که این سازمان با درس‌گرفتن از تجربه‌های قبلی به فعالیتش می‌پردازد، از پورتال این سازمان به نشانی portal. javanan. ir پیداست: نه نامی از دو رئیس سابق این سازمان در بخش معرفی این پورتال آمده و نه اشاره‌ای به زمان تأسیس سازمان ملی جوانان. انگار که مانند دیگر افتخارهای دولت نهم، این سازمان هم اساساً با آغاز به‌کار دولت احمدی‌نژاد شکل گرفته و به خدمات‌رسانی مشغول شده است.

در عوض، معرفی مفصلی از رئیس فعلی سازمان ملی جوانان روی همین پورتال در دسترس است. از جمله سوابق مسئولیتی این رئیس سازمان ملی جوانان تا پیش از دولت نهم، به این موارد اشاره شده است: امام‌جمعه دماوند، عضو شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، رئیس حوزه علمیه امام صادق و نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان.

بودجه‌ای که 3 برابر شد
این سازمان یکی از افتخاراتش را «افزایش اعتبارات سازمان از 11 میلیارد تومان در سال 84 تا مرز 34 میلیارد تومان» بر می‌شمرد. در عوض این افزایش بیش از سه‌برابری بودجه، سازمان ملی جوانان در 9 محور به فعالیت‌هایش اشاره می‌کند؛ از جمله در حوزه اوقات فراغت، این سازمان به این موارد دست یافته است: طراحی و ابلاغ دستورالعمل غنی‌سازی برنامه‌های اوقات فراغت، طراحی و حمایت از اجرای نمایشگاه غنی‌سازی اوقات فراغت برای اولین بار در کشور، طراحی و ابلاغ دستورالعمل شناسایی و معرفی الگوهای برتر فراغتی در قالب جشنواره اوقات فراغت و حمایت از طراحی، تولید و توزیع دفترچه‌های اطلاع‌رسانی امکانات فراغتی.

همچنین در حوزه هویت، سازمان ملی جوانان به حمایت از برنامه‌های راهیان نور [بازدید از جبهه‌های دفاع‌مقدس]، طراحی و گسترش حلقه‌های گفت‌وگوی جوان، حمایت از برنامه‌های سمن‌ها با اولویت موضوعی هویت، ازدواج و اوقات فراغت. این سازمان متولی امور جوانان کشور، به فکر «ازدواج و مشاوره» جوانان هم بوده است و به حمایت از تولید و توزیع گسترده بسته‌های آموزشی و توانمندساز در موضوع ازدواج، برگزاری حداقل 30 نشست توجیهی به منظور آگاه‌سازی گروه‌های مرجع و مسئولان نسبت به اهمیت ازدواج، حمایت از اعزام پنج هزار زوج جوان به مشهد مقدس از میان برگزیدگان مسابقات فرهنگی‌آموزشی با همکاری صندوق مهر امام رضا، برگزاری جشنواره «مطلع عشق» [عنوان کتاب رئیس این سازمان] به منظور الگوسازی و تقدیر از خیران و مؤلفان و سخنوران و چهره‌های شاخص در موضوع ازدواج پرداخته است.

و اما برنا
شاید توی‌چشم‌ترین خروجی سازمان ملی جوانان، فعالیت پر سرو صدا و مناقشه‌برانگیز وب‌سایت خبری «برنا» باشد که در زیرمجموعه سازمان ملی جوانان فعالیت می‌کند و با پیامک‌های تند و تیز سیاسی و اغلب تخریبی‌اش در روزهای داغ تبلیغات انتخاباتی، به شکلی تمام‌عیار در حمایت از رئیس دولت نهم وارد گود شده بود. صرف‌نظر از آن پیامک‌ها که ظاهراً برای شمار چشمگیری از کاربران تلفن همراه فرستاده شد، در پرس و جو از کارشناسان حوزه جوانان و جامعه شناسان، اغلب آنان از فعالیت‌های سازمان ملی جوانان اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند و خود را از داوری در این باره کنار می‌کشند.

این خود می‌تواند ملاکی برای داوری در این باره قرار گیرد. هرچند فعالیت رؤسای سابق سازمان ملی جوانان نیز خالی از محل انتقاد و اشکال نبوده اما نمی‌توان به دلیل کم‌کاری‌ها یا برنامه‌های حساب‌نشده دوره‌های قبلی این سازمان، از نقد این دوره سازمان ملی جوانان شانه خالی کرد. نقد این چهارساله می‌تواند راهگشای خوبی برای چهارساله بعدی و سال‌های دیگر این سازمان باشد، البته اگر با این شکل فعالیت و انتقادهای نمایندگان مجلس به آن، اساساً بتوان به ادامه‌کارش امیدوار بود.

جدول

کد خبر 12034

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • غلامرضا باقری IR ۰۴:۰۰ - ۱۳۸۸/۰۴/۱۴
    0 0
    تو سایتشون تو قسمت گزارش عملکرد نوشه اعتبارات از 11 به 28 افزایش پیدا کرده، رقم 34 را شما از کجا آوردید؟ ممنون می شم اگه پاسخ بدبد.
  • من IR ۰۹:۱۸ - ۱۳۸۸/۰۴/۱۴
    0 0
    امروز من رفتم سازمان طرح يك همايش دادم 3روزه براي كنكوري ها جهت انتخاب رشته ي دانشگاهي... يك همايش سه روزه با 3000نفر بازديد كننده و 200نفر كادر اجرايي... هزينه همه اين ها حدود 12ميليون مي شد كه سازمان گفت اگه طرحتون در شوراي مركزي قبول بشه و مورد خاص باشه 500هزارتومن بهتون مي ديم!!! من مي خواهم ببينم براي يك برنامه مذهبي هم همينطور برخورد مي شه يا براي اين همه اس ام اس و ...

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین