به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان کرمان، بهداشت جهان زمانی بهبود می یابد که مردم، در برنامه ریزی، اجرا و پرداختن به بهداشت و مسائل بهداشت مشارکت کنند.البته این مشـارکت، به طور ناگهانی به وقوع نخواهد پیوست بلـکه تدریجی است. در مراقبت های بهداشتی اولیه ما نه تنها باید به پیشگیری و مبارزه با بیماری ها، بلکه در جهت ارتقای سلامت و خدمات بهداشتی نیز گام برداریم.
تکنولوژی های بهداشتی باید متکی بر نیاز و خواسته مردم باشد و کارکنان بهداشتی به عنوان یک تسهیل کننده برای افراد، خانواده ها و جامعه عمل کنند.شهر کهنوج به نوعی پایلوت مردم 5 شهرستان جنوبی در امور مختلف است اما بسیاری از مردم از وضعیت بهداشتی این شهر ناراضی هستند، ریختن زباله ها و پسماندهای مطب های برخی از پزشکان نیز یکی از مواردی است که مردم این منطقه را نگران کرده است، از سویی کوچه مالاریا که کوچه ای پررفت و امد در قلب شهر کهنوج است چندوقتی است که با مشکل روان شدن آبی که به دلیل شکستگی لوله و یا...مواجه شده و کسی در پی حل کردن این معضل نبود.
برخورد سلیقه ای بهداشت با مغازه داران
شهروند کهنوجی به «خبرآنلاین» می گوید: «وضعیت بهداشت مناسبی دربعضی معابر کهنوج دیده نمی شود مغازه داران باوجود سطل های زباله از آنها استفاده درستی نمی کنند وروان آب ها براثر شستشوی مغازه ها باعث هجوم مگس به این محیط شده و به دلیل نداشتن چاه های جداگانه آب حاصل ازشست وشو روانه معابر می شوند. برای حفرچاه نیاز به مجوز شهرداری دارند اینگونه موارد بسیار هستند واگر پی گیری نشود نتایج بدی خواهد داشت ازجمله بیماری های خطرناک که درحال حاضر باشیوع بیماری وبا لازم است توجه ویژه ای به این اماکن شود.»
شهریاری اضافه کرد: گاهی این مغازه ها توسط بهداشت تعطیل می شوند ولی خیلی زود مجددا بازمی شوند چرا که با این افراد به صورت سلیقه ای برخورد می شود .» محمدی گفت: «در بعضی نقاط شهر نیز ترکیدگی لوله ها مسیر را برای هجوم سگ های ولگرد بازکرده ومتاسفانه توجه ویژه ای به این نقاط نشده ازمسوولان خواستاریم راه حل مناسبی برای این معضل پیدا کنند.»
عدم رعایت نکات بهداشتی درفلافلی ها
یکی دیگر ازشهروندان کهنوجی می گوید : «تعداد دکه های فلافلی افزایش زیادی داشته که متاسفانه از وسایل بهداشتی ویک بار مصرف استفاده نمی کنند و دراین رابطه نیز مسوولان بهداشتی درجواب گلایه ما می گویند بنابه دلیل دوره گرد بودن نمی توان بر فعالیت هایشان نظارت داشته باشیم .»
صادقی ادامه داد :«عملکرد بهداشت در بعضی مدارس نیز بسیار ضعیف است وباید نگاه ویژه ای به این گونه اماکن داشت چرا که شیوع بیماری درمدارس بیشتر از نقاط دیگر است.»
حضور دکه فلافلی درسطح شهر سدمعبر به حساب می آید
حاجب کارشناس محیط مرکز بهداشت و درمان کهنوج گفت :«زباله های سطح شهر زیر نظر شهرداری بوده وشهرداری موظف است که سریع این زباله ها راجمع آوری کند تا درمحیط شهر پخش نشوند. در رابطه با شست وشوی مغازه ها وتمامی اماکن سطح شهر افراد موظف هستند حتی آبی را که برای شست وشوی این مکان ها درنظر می گیرند به چاه های فاضلاب هدایت کنند ومجاز به هدایت آب در معابر نیستند» .
وی افزود:«در رابطه با کارت های بهداشت ودرمان اصناف شرایط مختصی دارند، اصناف حساس شش ماهه و موارد دیگر به صورت یکساله مورد بررسی قرار می گیرند.» حاجب درپاسخ به گلایه مردم به وضعیت فلافلی های دوره گرد گفت :«این گونه موارد طبق دستورالعمل بهداشت سد معبر به حساب آمده وجمع آوری این دکه های فلافلی زیر نظر شهرداری است چرا که از زیبایی شهر می کاهند وشهردار موظف است دکه ها را جمع آوری، آن ها را دریک راسته قراردهد واز تقسیم شان در سطوح شهر جلوگیری کند .»
وی ادامه داد:«تعداد زیادی از مغازه ها را پلمب کرده ایم و با هیچکس برخورد سلیقه ای نخواهیم داشت به واسطه ها برای بازگشایی این مکان ها توجهی نداریم و پلمب هر مغازه یک هفته زمان می برد، چرا که بحث سلامت مردم برای ما بسیار ارزشمند است.»
سعید امیرینسب رییس مرکز بهداشت شهرستان کهنوج هم به «خبرآنلاین» گفت: «در جلسه ای که اخیرا با نظام پزشکی داشتیم خواستار برخورد قانونی و معرفی پزشکان متخلف به دادسرا شدم.»
46
نظر شما