ادعاهای ضد ایرانی پمپئو در نشست شورای امنیت و حمایت قاطع اروپا از ایران و برجام

شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز چهارشنبه برای بحث درباره ششمین گزارش «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا تشکیل جلسه داد.

به گزارش ایرنا، مایکل پمپئو روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که با موضوع بررسی اجرای قطعنامه 2231 برگزار شد، این ادعا را مطرح کرد.
وزیر خارجه آمریکا که هزاران مایل دورتر از مرزهای خود و در همسایگی ایران، پایگاه های نظامی دایر کرده است، اکنون به این پایگاه ها مشروعیت داده و از اینکه موشک های ایران به آنها برسند، ابراز نگرانی کرد.

پمپئو با متهم کردن ایران در سوء استفاده از حسن نیت اعضای سازمان ملل برای پیشبرد اهداف موشکی خود، اظهار کرد: آمریکا آن را تحمل نخواهد کرد و کشورهای خاورمیانه نیز نباید چنین کنند.
وی با تحریف واقعیت قطعنامه 2231 شورای امنیت گفت: در این قطعنامه از ایران خواسته شده است تا آزمایش موشک های خود را متوقف کند، از سال 2010 تا 2015 ایران تحت قطعنامه های مختلفی بود که فعالیت موشکی ایران را محدود می کرد. در آن قطعنامه ها گفته شده بود که ایران نباید هیچ گونه فعالیت موشکی که قابلیت حمل کلاهک هسته ای داشته باشد انجام دهد، حتی آزمایش هم نکند.
وزیر خارجه آمریکا افزود: ایران در آن سال ها مکرر قطعنامه را نقض کرد، آیا ما ایران را تنبیه کردیم، نه درست خلاف آن عمل کردیم و ایران بیشتر فعالیت موشکی داشت. ما می دانیم که مذاکرات هسته ای با تشویق دولت گذشته آمریکا منجر به توافق و صدور قطعنامه شد.

پمپئو با بیان ادعا که در این قطعنامه از ایران خواسته شده است که به هیچ عنوان فعالیت موشکی که توانایی حمل کلاهک هسته ای داشته باشد را انجام ندهد، اظهار کرد: جهان همچنان نگران است، زمانی که همه از ایران می خواهیم فعالیت موشکی خود را متوقف کند، باید هم نظر شویم. اما ایران همچون همیشه بی اعتنا می کند.
وی با بیان اینکه برای دوازدهمین سال متوالی درباره توانایی موشکی ایران صحبت می کنیم، گفت: آهنگ فعالیت موشکی ایران از زمان توافق هسته ای نه تنها کم نشد، بلکه آزمایش و تولید آن بیشتر شد. امروز ایران بزرگترین دارنده موشک های بالستیک در خاورمیانه است.

وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه 10 موشک بالستیک و صدها موشکی که تهدیدی برای شرکای ما درمنطقه است، در اختیار دارند، افزود: در سال 2016 درست زمانی که توافق در حال اجرابود، ایران دو موشک کوتاه برد را آزمایش کرد که تا برد 500 و 700 کیلومتری داشتند. در ژانویه 2017 ایران موشک میان بردی را آزمایش کرد که می توانست کلاهکی با وزن 500 کیلو حمل کند که شامل کلاهک هسته ای می شود.
پمپئو با برشمردن تعدادی از شهرهای اروپایی که بیشتر به منظور تحریک آنها انجام می شد، ادامه داد: اگر فرماندهان نیروهای هوافضا درست بگویند، دیگر پایتخت های اروپایی هم می تواند مورد هدف قرار گیرند. در ژوئیه 2017 زمانی که آمریکا هنوز در توافق بود، آمریکا، فرانسه، آلمان و انگلیس به یک آزمایش ایران اعتراض کردند.
وی مدعی شد، آن آزمایش نقض قطعنامه بود چرا که تکنولوژی آن در موشک های قاره پیما استفاده می شود.
وزیر خارجه آمریکا با این ادعا که سند و مدرک داریم که ایران در یمن به حوثی ها تجهیزات و آموزش می دهد، اظهار کرد: کاملا با آنها در تماس است. این برای ریاض، ابوظبی و کسانی که از هواپیماهای مسافربری استفاده می کنند، تهدید است.

پمپئو همچنین ادعا کرد ایران شبه نظامیان عراقی را هم به موشک های میان برد مجهز کرده اند، گفت: ایران موشک میان بردی را آزمایش کرد که می تواند چند کلاهک را حمل کند. اقدامات و حسن نیت ما بی نتیجه بوده است، فعالیت های مخرب موشکی ایران غیرسازنده است و همه معتقدند که ایران قطعنامه 2231 را نقض کرده است.
اظهارات وزیر خارجه آمریکا در حالی صورت می گیرد که هیچ یک از اعضای شورای امنیت به جزخودشان، آزمایش موشکی ایران را نقض قطعنامه ندانسته اند.
پمپئو با تشکر از فرانسه، انگلیس و امارات برای همکاری آنها در جلوگیری از آنچه که موشک های ایران به انصارالله یمن نامید، گفت: اسرائیل هم در این زمینه نگران است و می گوید ایران به گروه های نیابتی خود در نزدیکی مرزهای اسرائیل داده است.

وی سوال کرد که چگونه با این فعالیت هایی که او مخرب نامید، چه کار کنند و افزود: اگر این کار را نکنیم تنش در منطقه بیشتر خواهد شد. ما به همه گروه های تروریستی در سازمان ملل اجازه فعالیت داده ایم. مسئولیت شورای امینت حفظ و ثبات بین المللی است و ما از شورای امنیت می خواهیم که تحریم و محرومیت موشکی ایران را مجددا اعمال کنند.
وزیر خارجه آمریکا با تاکید بر اینکه شورای امنیت نباید در سال 2020 تحریم صدور تسلیحات را لغو کند، مدعی شد ایران اکنون به یمن، افغانستان و سومالی تسلیحات صادر می کند.
پمپئو همچنین گفت ایران به آنچه که او تروریست ها در لبنان، طالبان در افغانستان، الشباب در سومالی و شبه نظامیان عراقی نامید، آموزش می دهد.
وی اظهار کرد: با برداشتن این تحریم ها دست ایران را باز می کنیم، ما باید به هر شکلی جلوی قاچاق تسلیحات ایران را بگیریم. برخی تصمیم آمریکا برای خروج از توافق را زیر سوال بردند، بر اساس همین مطالبی که می گوییم خارج شدیم. پیش از توافق می گفتند که توافق عصر تازه ای را به وجود خواهد آورد، حتی رئیس جمهوری آمریکا گفت زمانی را می بینم که اگر تحریم ها کم شود، ایران توجه خود را به اقتصاد کشور معطوف می کند و از فعالیت های تحریک آمیز خود دست بر می دارد.

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد بدون شک برجام ایران را از پاسخگویی به جهان محافظت کرده است و همان رفتاری که او انقلابی و مخرب 39 سال گذشته خواند را ادامه می دهد با این تفاوت که به لطف توافق هسته ای پول بیشتری در اختیار دارد.
پمپئو که متحدان وی در همین نشست هم بر ادامه و اجرای برجام تاکید داشتند، مدعی شد: برای ما متحدان در درجه اول هستند. باید بگویم که آمریکا از کشورها می خواهد که به وظیفه خود عمل کنند و سعی کنند که صلح و ثبات و نظم جهانی باقی بماند.
وی با استقبال از کشورهایی که در مقابله با آنچه که فعالیت مخرب موشکی ایران خواند، اقدام می کنند، افزود: این مساله شامل حال رفتار حکومت با مردم ایران نیز خواهد بود. باید بگویم که آمریکا در کنار مردم ایران خواهد ایستاد.
وزیر خارجه آمریکا که بارها تصریح کرده است با اعمال تحریم ها و فشار بر مردم ایران، آنها را به قیام علیه نظام ایران وادار می کنند، این بار دم از حمایت از مردم ایران می زند و بدون در نظر گرفتن شرایط رنج آوری که تحریم های یکجانبه آنها بر مردم وارد کرده است، گفت: دولت ترامپ در ماه مه، 12 مورد را برای تغییر رفتار ایران مطرح کرد. اگر ایران تغییر اساسی بدهد، می تواند وارد اقتصاد جهانی شود.
پمپئو مدعی شد کاهش فشار زمانی خواهد بود که ایران به طور مستمر و اساسی تغییر رفتار دهد. 

همچنین اعضای فعلی و آتی اروپایی شورای امنیت پیش از نشست این شورا درباره قطعنامه 2231 که پس از توافق هسته ای ایران تصویب شد، بار دیگر حمایت خود را از برجام اعلام کردند.

  کارل وان استروم به نمایندگی از کشور خود یعنی هلند و مابقی اعضای اروپایی در بیانیه ای افزود: اعضای اروپایی همچنان حمایت کامل خود را از اجرای کامل و موثر برجام که به تایید قطعنامه 2231 رسیده است، اعلام می کنند.

وی با بیان اینکه پایبندی ایران به اجرای تعهدات هسته ای خود تایید شده است، ادامه داد: برجام، برنامه های هسته ای ایران را به طور قابل توجهی مورد نظارت قرار داده و تضمین می کند که ایران سلاح هسته ای را توسعه نمی دهد؛ موضوعی که برای امنیت اروپا هم مهم است.
وان استروم با اشاره به خروج آمریکا از برجام و بازگرداندن تحریم ها علیه ایران، گفت: این مساله بارها از سوی وزیران اروپایی ابراز تاسف شده است.
وی تاکید کرد تا زمانی که جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود تحت برجام ادامه دهد، اروپا هم به طور کامل برای اجرای این توافق، متعهد خواهد بود.
نماینده اعضای فعلی و آتی اروپایی در شورای امنیت سازمان ملل متحد تصریح کرد: همه طرف های برجام باید به مشارکت خود در این توافق ادامه دهند و مردم ایران هم باید از منافع اقتصادی آن بهره مند شوند.

وان استروم خاطرنشان کرد: اروپا به رهبری فرانسه، آلمان و انگلیس به طور فعال به تلاش های بین المللی برای حفظ کانال های تجاری و مالی در ایران کمک می کنند. 
وی در بخش دیگری از این بیانیه نسبت به آزمایش های موشکی ایران و آنچه که او انتقال آنها نامید هم ابراز نگرانی کرد و گفت موشک هایی که قابلیت حمل کلاهک اتمی داشته باشند می تواند منجر به بی ثباتی در منطقه و جدای از برجام، نقض قطعنامه 2231 باشد. 
نماینده هلند در سازمان ملل متحد با بیان اینکه از ایران می خواهیم آنچه را که فعالیت های غیرقانونی و افزایش تنش های منطقه ای در عدم انطباق با قطعنامه 2231 نامید خودداری و برای حل این مسائل با بازیگران مربوطه گفت و گو کند.
وان استروم از گفت و گو درباره مسایل هسته ای، موشکی و منطقه ای ایران حمایت کرد و برجام را الگوی یک دیپلماسی چندجانبه و کلیدی برای نظام منع اشاعه سلاح های هسته ای دانست که باید اجرای آن ادامه یابد.

49311

کد خبر 1212159

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • NL ۲۰:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۱
    7 2
    ولی اگر غیر نظامی ها را تو یمن بمباران کنند شما تحمل میکنید
  • IR ۲۲:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۱
    5 5
    ادعا ؟؟؟؟؟ مطمئن هستید ادعاست ؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین