اندونزی در دریای جنوبی چین پایگاه نظامی دایر کرد

ایرنا نوشت: اندونزی اعلام کرد که در هفته جاری یک پایگاه نظامی با بیش از یک هزار نیروی نظامی دریایی در دماغه ورودی دریای جنوبی چین تاسیس کرده است . این مکان از سوی چین و چندین کشور دیگر جنوب شرق آسیا با ادعای همپوشانی ارضی روبه روست.

به گزارش  رسانه های اندونزیایی، این پایگاه در جزیره 'ناتونا بسار' Natuna Besar، در جزیره ناوتن یکی از مناطق دورافتاده این کشور و در فاصله بیش از 200 کیلومتری جزیره بورنئو واقع شده است.
اندونزی در دریای جنوبی چین ادعای ارضی ندارد، اما جاکارتا و پکن از سال 2016 تاکنون در این ناحیه غنی از منابع مختلف دریایی چندین تنش را شاهد بوده اند.
درسال 2016 یک قایق گشت زنی اندونزی یک کشتی ماهیگیری 300 تنی چینی را در این منطقه توقیف کرد.
چند ساعت بعد از این حادثه، یک کشتی گارد ساحلی چینی نیز دراقدامی متقابل یک قایق ماهیگیری اندونزیایی را دراین آبها محاصره کرد که این اقدام سبب شد، مقام های مرزی اندونزی، کشتی ماهیگیری چینی را آزاد کنند.
جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونزی روز چهارشنبه در گفت وگو با رسانه های اندونزیایی با بیان اینکه این پایگاه نظامی از روز گذشته در این منطقه فعال شده است گفت : دولت اندونزی آماده است تا روشن کند که جزایر منطقه ناتونا با جمعیت 169 هزار نفر ، در قلمرو اندونزی محسوب می شود.

به گزارش کمپس نشریه محلی اندونزی، ویدودو که سال آینده در انتخابات ریاست جمهوری دیگری شرکت می کند، بدون نام بردن از کشور چین گفت : اگر کشوری تمایل به جنگ دراین منطقه داشته باشد، اندونزی نیز آماده است.
'هادی تیهاجانتو' فرمانده نیروهای مسلح اندونزی در مراسم افتتاح این پایگاه گفت که این پایگاه نظامی دریایی، به منظور جلوگیری از تهدیدات احتمالی امنیتی مرزی ایجاد شده است.
دولت اندونزی در سال گذشته، یک نقشه ملی جدید از این منطقه به عنوان منطقه اقتصادی شمال جزایر ناتونا ارائه کرد که طبق آن عملا این محدوده دریایی در قلمرو اندونزی شناخته می شود. این محدوه پیشتر به عنوان بخشی از دریای جنوبی چین مطرح بود.

اندونزی در سال 2002 نیز این منطقه را تغییر نام داده بود.
چین در سال گذشته بلافاصله به این اقدام واکنش نشان داد و با آن مخالفت کرد.
پکن ضمن اعلام هشدار در مورد عواقب این اقدام اعلام کرد که تغییر نام و جغرافیای منطقه شناخته شده بین المللی بر صلح و ثبات این منطقه تاثیر خواهد گذاشت و درعین حال به حفظ روابط صلح آمیز میان جاکارتا و پکن لطمه می زند.
اندونزی، با این حال بر این است که این حق را دارد که آبهای سرزمینی خود را می تواند تغییرنام دهد.
دریای جنوبی چین در زمره شلوغ ترین آبراههای استراتژیک جهان است که چین با مالزی، فیلیپین، برونئی، ویتنام و تایوان دراین پهنه آبی اختلاف ارضی دارد.

49311

کد خبر 1214334

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین