بعد از سه سال رقابت و حضور50 هزار برنامه‌نویس، درنهایت یک گروه ادعا کرد که به شرایط لازم برای دریافت جایزه یک میلیون دلاری نت‌فلیکس دست پیدا کرده است.

ابوالفضل کریمی: نت‌فلیکس، یک سرویس آنلاین اجاره فیلم، دی.وی.دی و دیسک‌های بلو-ری در سطح ایالات متحده است که در سال 1997 / 1376 تاسیس شد. این شرکت برای تحلیل عادت‌ها و علاقه مشتریان خود از نرم‌افزاری به نام Cinematch استفاده می‌کند تا بتواند با تحلیل علاقه مشتریان، فیلم‌هایی را به آن‌ها توصیه کند که احتمالا بیشتر به آن علاقه نشان می‌دهند.

واضح است هر چه این نرم‌افزار دقیق‌تر عمل کند، مراجعه مشتریان به این سایت و فروش این شرکت افزایش پیدا می‌کند؛ از این‌رو نت‌فلیکس در مهر 1385 / اکتبر 2006 با برگزاری مسابقه‌ای وعده داد به اولین کسی که بتواند کارایی این نرم‌افزار را حداقل 10 درصد بهبود بخشد، یک میلیون دلار جایزه بدهد.

از آن زمان تاکنون تیم‌های بسیاری برای رقابت وارد این عرصه شدند و حتی تعدادی از آن‌ها نتایج نزدیکی به درصد معین شده گرفتند. اما در نهایت، هفته گذشته یک گروه به نام BellKor's Pragmatic Chaos متشکل از چهار گروه از متخصصان آمار،کارشناسان یادگیری ماشین و مهندسان کامپیوتر از کشورهای آمریکا ،استرالیا ،کانادا و اسرائیل؛ اعلام کردند برنامه‌ای نوشته‌اند که کارایی این برنامه را به میزان 10.5 درصد افزایش می‌دهد.

بر اساس مقررات مسابقه، گروه‌های دیگر 30 روز فرصت دارند تا نتیجه بهتری از این تیم کسب کنند و در غیر این صورت، جایزه یک میلیون دلاری به تیم بلکورز پراگماتیک‌کائوس خواهد رسید.

جایزه نت‌فلیکس را می‌توان نمونه‌ای از جوایز اقتصادی یا مشوق‌های نوآوری محسوب کرد. جوایز اقتصادی، جوایزی هستند که در طی آن یک نوآوری جدید با هزینه‌ای کم‌تر از تحقیقات درون‌سازمانی صورت می‌گیرد. مشوق‌های نوآوری نیز به مسابقاتی اطلاق می‌شود که از خرد جمعی برای انجام یک ماموریت یا وظیفه استفاده می‌شود. این شرکت قصد داشت با برگزاری این مسابقه کارایی نرم‌افزار تحلیل علایق مشتریان خود را بهبود بخشد و به این ترتیب فروش تجاری خود را به میزان زیادی افزایش دهد.

گروه بلکورز پراگماتیک‌کائوس واقعا گروه ممتاز و برگزیده‌ای است. این گروه مجموعه‌ای از برندگان جایزه بهبود امتیاز نت‌فلیکس بودند، جایزه‌ای پنجاه‌هزار دلاری که هر سال به گروهی که بیش‌ترین پیشرفت را به سمت افزایش 10 درصدی کارایی این نرم‌افزار بدست آورند، اهدا می‌شود.

استیو ساسی، سخنگوی این تیم گفت: «مهم‌ترین عامل موفقیت ما همکاری بود. ما به دشواری این رقابت پی برده بودیم و برای همین سعی کردیم ماهرترین افراد را به کار گیریم».

آقای پیوت که الگوریتم کار این برنامه را کشف کرده، در رابطه با عضویتش در این تیم گفت: «به دلیل ماهیت رقابت در این مسابقه واضح بود اگر با دیگر افراد به صورت تیمی کار می‌کردیم، سریع‌تر به نتیجه مورد نظر دست پیدا می‌کردیم».
اما او از دادن توضیحات بیشتر در مورد چگونگی رسیدن به این امتیاز سرباز زد و گفت: «از آن‌جایی که دیگر رقیبان برای رسیدن به این امتیاز 30 روز دیگر فرصت دارند، تمایل نداریم راز خود را در این زمان فاش کنیم. تنها چیزی که می‌توانم بگویم، این است که ما به سختی کار کردیم ودرراه حل نهایی خود از ایده های اولیه زیادی استفاده کردیم.

کد خبر 12184

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین