مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج از واردات ۷۰ هزار تن برنج بعد از رفع ممنوعیت واردات خبر داد و گفت: اگرچه واردکنندگان برای ایام پایانی سال ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن برنج خریداری کردند، اما به سبب مشکلات تخصیص ارز، برنج های وارداتی در گمرک و روی کشتی مانده است.
وی افزود: از بانک مرکزی تقاضا داریم اولویت اختصاص ارز را به کالاهای اساسی دهد تا برای تنظیم بازار شب عید مشکلی پیش نیاید.
کشاورز ادامه داد: هم اکنون مسئولان دولت هند در حال مذاکره هستند تا بتواند پول فروش حاصل از صادرات نفت را به واردات برنج اختصاص دهند.
به گفته این مقام مسئول، اگر برنج های خریداری شده به سبب مشکلات تخصیص ارز وارد کشور نشود، بی شک با آشفتگی بازار و افزایش قیمت در بازار رو به رو خواهیم بود.
بیشتر بخوانید: خرید توافقی برنج بهترین اهرم تنظیم بازار/بازار برنج ایرانی در رکود به سر می برد
وی افزایش قیمت برنج ایرانی در روزهای اخیر را ناشی از کمبود برنج خارجی در بازار اعلام کرد و گفت: اگر واردات برنج برای ایام پایانی سال صورت نگیرد، بی شک قیمت برنج ایرانی و برنج خارجی با نوساناتی در بازار رو به رو خواهد شد.
کشاورز با اشاره به اینکه تنها ۲۵ درصد مردم برنج ایرانی مصرف می کنند، افزود: علی رغم آنکه اکثر مردم برنج خارجی مصرف می کنند، وزارت جهاد کشاورزی سقف واردات با احتساب ذخایر استراتژیک اعلام کرده که نباید از ۸۰۰ هزار تن بیشتر باشد، در حالیکه این محاسبات درست نیست چراکه با وجود واردات یک میلیون تن برنج تاکنون نباید با کمبود و نوسان قیمت در بازار رو به رو بودیم.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج قیمت منطقی هر کیلو برنج خارجی را ۸ هزار تومان اعلام کرد و گفت: بنابر اعلام نرخ مصوبه ستاد تنظیم بازار برنج خارجی نباید با نرخهای بالاتری در بازار به فروش رسد.
وی در پایان تصریح کرد: در سال های گذشته قیمت ارز به گونه ای بود که بخشی از برنج مورد نیاز کشور از طریق قاچاق تامین میشد، اما امسال به سبب نوسان نرخ ارز حتی یک کیلو برنج هم به صورت قاچاق وارد کشور نشده است که این امر بدان معناست که نیاز سالانه کشور به واردات برنج یک میلیون و دویست تا یک میلیون و صد هزار تن است چرا که در سال های گذشته آمار قاچاق جزء واردات محاسبه نمیشد.
60231
نظر شما