مهرپور در قم: امام(ره) اجازه قانون‌گذاری به مجمع تشخیص مصلحت نظام را بعدها برداشتند

جماران نوشت؛ عضو حقوقدان شورای نگهبان، با بیان این که امام خمینی(ره) قبل از تغییر قانون اساسی اجازه قانونگذاری به مجمع تشخیص مصلحت نظام را دادند و این اجازه را بعدا برداشتند، گفت: وظیفه قانون‌گذاری بر عهده مجلس شورای اسلامی است.

حسین مهرپور، صبح پنجشنبه (۱۳دیماه۹۷) در همایش تقنین در جمهوری اسلامی، که در محل تالار اجتماعات دانشگاه مفید قم برگزار شد، اظهار کرد: شخصیت آیت‌الله هاشمی(رض) دارای ابعاد مختلف سیاسی، فقهی و تفسیری بود که همه این ابعاد شخصیی باید مورد توجه ما باشد.

وی با اشاره به شخصیت مرحوم آیت الله هاشمی در بحث های مدیریتی گفت: ایشان از شخصیت های موفق، موقعیت شناس و باهوشی بودند که ابتکارات ایشان در زمینه مدیریت نمود داشت و به معنای واقعی با انصاف و معتدل بودند.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان این که مرحوم آیت الله هاشمی همواره با مباحث قانون گذاری در کشور مرتبط بودند، گفت: از بدو و ابتدای تأسیس مجلس شورای اسلامی، ایشان وارد آن شده و ریاست آن را عهده دار بودند و در زمان ریاست جمهوری شان و همچنین در زمانی که ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را عهده دارد بودند، همواره با بحث قانون گذاری ارتباط داشتند.

وی با بیان این که یکی از مسائلی که مرحوم آیت الله هاشمی پیگیری می‌کردند این بود که قوانین مورد نیاز و احتیاج جامعه وضع و تصویب شود، گفت: بعد از انقلاب، سیلی از قوانین فقهی با عنوان قانون مجازات اسلامی وارد مجلس و به عنوان قانون تصویب شد؛ نهادهای نظام هم پشتیبان و حامی اجرای این قوانین بودند در حالی که برخی از این قوانین زمینه اجرا و پذیرش نداشت.

مهرپور با بیان اینکه امام خمینی(ره) اختیار فوق العاده در تصویب برخی قوانین به مجمع تشخیص مصلحت نظام دادند، گفت: امام راحل وقتی دستور بازنگری قانون اساسی را دادند، تأکید فرمودند که مجمع تشخیص، قوه‌ای در عرض قوای دیگر نیست.

وی افزود: امام راحل، اجازه‌ای را که به مجمع تشخیص مصلحت نظام دادند قبل از تغییر قانون اساسی بود و این اجازه را بعدا برداشتند ولی عملا مجمع در همان موقع هم قانون‌گذاری می‌کرد گرچه وظیفه قانون‌گذاری بر عهده مجلس است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان این که امروز ما در بحث قانون‌گذاری مشکلات زیادی داریم که گره آن در دست حوزه است، گفت: حوزه باید با دید جدید، جامع‌نگر و منطبق بر زمان و مکان، از لحاظ فقهی وارد کار شود، زیرا تا این مسئله حل نشود مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام هم نخواهند توانست راهگشا باشند.

مهر پور در پایان خاطرنشان کرد: این یک تفکر انحرافی است که فقه اسلامی عاجز و ناتوان از اداره کشور است، اما متأسفانه این تفکر در حال ترویج است و لذا حوزه علمیه باید اقدامی را در این زمینه انجام دهد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1219055

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =