مجید انصاری: هاشمی دنبال رفع بن‌بست‌ها بود/ مجمع بیشتر نظر مجلس را تأیید می‌کند تا شورای نگهبان را

ایسنا نوشت: یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: کارآمدی اسلام در اداره جامعه از دغدغه‌های امام (ره) بود که از آغاز و به ویژه پس از استقرار نظام اسلامی امام (ره) این دغدغه را داشتند که اسلام در نگاه‌های محدود و قالب‌های پیشین متوقف نشود و به عدم کارایی در اداره جامعه متهم نشود.

حجت الاسلام مجید انصاری پیش از ظهر امروز در همایش تقنین در جمهوری اسلامی و بررسی نقش مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس شورای اسلامی که در دانشگاه مفید قم در آستانه چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و دومین سالگرد رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی، به همت انجمن اندیشه و قلم برگزارشد، با بیان اینکه علیرغم گذشت دو سال از رحلت مرحوم هاشمی، تخریب‌گران هنوز با همتی مضاعف تخریب خود را ادامه می‌دهند، گفت: با کمال تاسف شاهد هجمه بسیار سنگین برای تخریب نظام، امام (ره) و شخصیت‌ها و چهره‌های شاخص روحانیت نظام هستیم و متاسفانه تخریب برخی افراد که نقطه‌های اعتماد تاریخی ملت ما بودند مانند آیت الله هاشمی رفسنجانی در حوزه علمیه ما دیده شده‌ است.

انصاری با تاکید بر اینکه ابتدای انقلاب اصرار بر حفظ احکام اولیه از زاویه تنگ فقهی بن بستی در اداره کشور و قابلیت اسلام برای اداره جامعه ایجاد کرده بود، تصریح کرد: مرحوم هاشمی بسیار به دنبال رفع این بن بست‌ها بود که تأسیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از دست آوردهای پیگیری‌های ایشان بود.پیگیری‌های ایشان از امام(ره) منجر به تاسیس مجمع شد و ایشان از همان ابتدا نیز به عضویت مجمع درآمدند و در دوران مدیریتی آیت الله هاشمی مجمع تشخیص مصلحت نظام در جایگاه شایسته‌ای قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه امام(ره)، مصلحت نظام را از امور مهم می دانستند به نحوی که عدم توجه به آن نظام را با خطر شکست مواجه می‌سازد، یادآور شد: برای ادامه حرکت جمهوری اسلامی اگر متوقف در پوسته ‌های گذشته شویم و انعطاف لازم را در رابطه با احکام اسلام نداشته باشیم نظام و اسلام متهم به ناکارآمدی می شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در دوره ریاست مرحوم هاشمی مجمع تشخیص مصلحت نظام حدود ۲۰۰ مورد اختلاف میان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان را مورد بررسی قرار داد که از این تعداد مجمع در ۴۰ مورد نظر شورای نگهبان و در باقی موارد نظر مجلس شورای اسلامی را تایید کرده است. 

انصاری افزود: عده‌ای اخیرا بدلیل اصلاحاتی که مجمع در برخی مصوبات مجلس اعمال کرده، عملکرد مجمع تشخیص مصلحت را با شبهه مواجه می‌کنند و مجمع را مجلس سنا یا شورای نگهبان دوم می‌نامند در حالیکه طبق قانون، آئین نامه مجمع تشخیص مصلحت را خود مجمع تصویب می کند و در این آئین نامه آمده است که در موارد اختلاف بین شورای نگهبان و مجلس، مجمع اگر لازم بود می‌تواند در آن مواد قانونی اختلافی بین شورای نگهبان و مجلس اصلاحاتی به عمل آورد.

۲۱۴۲۱۴

کد خبر 1219063

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین