۴ نفر
۲۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۶
ده خاصیت فوق‌العاده‌ی زعفران

زعفران گران‌ترین ادویه جهان است. قیمت بالای آن به دلیل نوع خاص و حساسیت کار تولید و روند برداشت محصول است.

به گزارش خبرآنلاین، زعفران گران‌ترین ادویه جهان است. قیمت بالای آن به دلیل نوع خاص و حساسیت کار تولید و روند برداشت محصول است.

برداشت زعفران به صورت دستی و از گل زعفران با نام علمی Crocus sativus انجام می‌شود. اولین بار زعفران در یونان برداشت شد، که برای خواص دارویی آن و بهبود خلق وخو و تقویت حافظه استفاده می‌شد.

در ادامه ده خاصیت این ماده‌ی ارزشمند را مطالعه می‌کنید.

1. یک آنتی‌اکسیدان قوی

زعفران حاوی ترکیبات گیاهی متنوعی است که به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می‌کنند، مولکول‌هایی که از سلول‌های بدن، در مقابل رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.

آنتی‌اکسیدان‌های زعفران شامل کروسین، کروستین، سافرانال و کامپفرول است.

کروسین و کروستین رنگدانه‌های کاروتن هستند که علت اصلی زنگ قرمز زعفرانند. هر دو ترکیب دارای خاصیت ضدافسردگی هستند و از سلول‌های مغز در مقابل صدمات و التهابات محافظت می‌کند. علاوه بر این با کاهش اشتها به کاهش وزن نیز کمک می‌کند.

سافرانال به زعفران طعم و عطر می‌بخشد. تحقیقات نشان می‌دهند که این آنتی‌اکسیدان به بهبود خلق و خو، تقویت حافظه، افزایش قدرت یادگیری و محافظت از سلول‌های مغز در مقابل رادیکال‌های آزاد نقش بسزایی دارد.

و در نهایت، کامپفرول، که در گلبرگ‌های گل زعفران پیدا می‌شود، ترکیبی است که به کاهش التهابات داخلی کمک کرده و از سرطان و افسردگی جلوگیری می‌کند.

2. بهبود خلق و خو و کاهش علائم افسردگی

بر اساس مطالعاتی که در این حوزه انجام شده، زعفران برای درمان علائم افسردگی اولیه نسبت به دارونماها تأثیر بیشتر و بهتری دارد. هم گلبرگ‌ها و هم خود ماده زعفران برای درمان علائم افسردگی مؤثر شناخته شده است.

3. خاصیت ضد سرطانی

همانطور که گفته شد، زعفران حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است و از آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کند. رادیکال‌های آزاد، به سلول‌ها آسیب می‌رسانند و طبق تحقیقات موجب بروز بیماری‌های مزمنی مانند سرطان می‌شوند.

طبق مطالعات، زعفران در از بین بردن یا توقف رشد سلول‌های سرطانی روده، پوست، مغز استخوان، پروستات، ریه و سینه نیز مؤثر است.

علاوه بر این، آزمایش‌ها نشان می‌دهند که کروسین، اصلی‌ترین آنتی‌اکسیدان موجود در زعفران، سلول‌های سرطانی را در مقابل شیمی درمانی آسیب‌پذیرتر و در نتیجه روند درمان را تسریع می‌کند.

4. کاهش علائم سندرم پیش قاعدگی یا PMS

PMS، شامل علائم جسمی، احساسی و روانشناختی قبل از شروع دوره‌ی قاعدگی ماهانه است. طبق مطالعات، زعفران می‌تواند به کاهش علائم PMS کمک کند.

مطالعات دیگری نشان می‌دهد که بوییدن زعفران به مدت 20 دقیقه می‌تواند به تحمل‌پذیر شدن علائم PMS کمک زیادی کند.

5. کاهش اشتها و کمک به کاهش وزن

مصرف میان‌وعده‌ها می‌تواند به یک عادت بد تبدیل شود که نتیجه‌ای جز اضافه وزن ندارد. براساس مطالعات انجام شده، زعفران با کاهش اشتها، کمک می‌کند که حجم غذای مصرفی‌تان نیز کمتر شود.

6. کاهش بیماری‌های قلبی

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در زعفران به کاهش کلسترول خون کمک کرده و از مسدود شدن رگ‌ها جلوگیری می‌کند.

7. کاهش قند خون

زعفران با افزایش سطح انسولین بدن، به کاهش قند خون کمک می‌کند.

8. بهبود وضعیت بینایی

زعفران از ضعف بینایی بر اثر کهولت سن جلوگیری می‌کند.

9. تقویت حافظه در بزرگسالانی که در معرض ابتلا به آلزایمر هستند

10. تقریبا با تمام ذائقه‌ها سازگار است

زعفران را می‌توان به راحتی به برنج، غذاهای مختلف و چای اضافه کرد. عمده‌ترین روش آماده سازی آن، حل کردن در آب گرم است اما برای حفظ خاصیت آن می‌توانید از یخ هم استفاده کنید که رنگ و عطر زعفران را بهتر حفظ می‌کند.

با وجود قیمت بالای زعفران، حتی مقدار کمی از این ماده‌ی ارزشمند، تأثیر بسیار زیادی بر سلامتی خواهد داشت.

منبع:

https://www.healthline.com/nutrition/saffron#section1

کد خبر 1222348

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 10 =