زنجیره توسعه کسب و کار زنان دارای حلقه های مفقوده بسیاری است

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی تاکید کرد : زنجیره توسعه کسب و کار زنان، دارای حلقه های مفقوده بسیاری است و رفع مشکلات موجود ضرورت دارد.

به گزارش خبرآنلاین استان مرکزی ؛ زهرا فرجی در نشست تخصصی بانوان کارآفرین و فعال اقتصادی به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که با حضور استاندار تشکیل شد ، به لزوم راه اندازی مراکز توسعه کسب و کار زنان با ایجاد یک زنجیره کامل در استان ها اشاره کرد و گفت : با وجود برگزاری دوره های مختلف مهارت آموزی ، اما تا کنون خروجی چندان مناسبی در جهت افزایش کسب و کار در میان زنان به همراه نداشته است .
او تسهیل در اعطای وام های حمایتی در راستای بهره برداری مناسب و ایجاد بازارچه های دائمی عرضه محصولات تولیدی را از جمله موارد اولویت دار عنوان کرد و افزود : لزوم اجرای قانون معافیت از سهم آورده در تشکیل تعاونی ها ، تسهیل ضمانت ها و شرایط اعطای تسهیلات به زنان روستایی ، حمایت بیشتر شرکت شهرکهای صنعتی در واگذاری زمین و زیرساخت ها ، اصلاح روند صدور مجوزهای مربوطه برای راه اندازی مراکز تولیدی در روستاها و... از دیگر مشکلاتی است که به رغم طرح مکرر آن هنوز به نتیجه مورد انتظار نرسیده است.
*استان مرکزی با نرخ مشارکت اقتصادی ۱۰.۵ درصدی زنان ، رتبه ۲۹ کشور را دارد
فرجی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه نرخ مشارکت اقتصادی زنان ۱۰ ساله و بیشتر در استان های کشور ۱۳ و در استان مرکزی ١٠.٥ درصد است که رتبه ۲۹ کشور را به خود اختصاص داده ، ادامه داد : ۱۱.۳ درصد از زنان جوان در سنین ۱۵ تا ۲۹ سال در استان ، در فعالیت های اقتصادی مشارکت دارند و استان در جایگاه ۲۸ کشور قرار گرفته است.
مدیرکل دفتر امور بانوان استانداری مرکزی بیان کرد : میانگین نرخ اشتغال در جمعیت زنان ۱۰ ساله و بالاتر در استان های کشور، ٧٦.١ درصد و استان مرکزی با نرخ ٨٠.٨ درصد در جایگاه ششم قرار دارد ، همچنین این نرخ در میان زنان جوان ۱۵ تا ۲۹ سال کشور ٥٥.٦ درصد است که استان مرکزی با ۶۰ درصد ، جایگاه هشتم کشور را دارد.
او بیشترین سهم اشتغال زنان استان را در بخش خدمات با ۷۲.۱ درصد و قرار گرفتن در رتبه سوم کشور دانست و اظهار داشت : سهم اشتغال زنان استان مرکزی در بخش صنعت و کشاورزی نیز ۱۹.۴ و ۸.۵ درصد می باشد که رتبه های ۲۰ و ۲۶ کشور را به خود اختصاص داده ایم.
*نرخ بیکاری ۶۸ درصدی زنان دارای تحصیلات عالیه در استان
فرجی در خصوص نرخ بیکاری زنان در گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ سال ، این نرخ را در استان ۴۰ درصد و کمتر از نرخ ٤٤.٤ درصد در کشور عنوان کرد که رتبه ۲۴ کشور مربوط به استان مرکزی است و افزود : ۶۸ درصد از نرخ بیکاری در این رده سنی ، زنان دارای تحصیلات عالیه را در استان شامل می شود که بیشتر از میانگین ۵۶ درصد در کشور می باشد و رتبه چهارم را دارا هستیم.
به گفته مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استان ، بر اساس آمار ارائه شده توسط دستگاه های اجرایی  ، تعداد بانوان فعال اقتصادی استان ۴۶۸ نفر است که ۵۴ درصد در بخش خدمات ، ۳۶ درصد در بخش صنعت و ۱۰ درصد در بخش کشاورزی فعالیت دارند.
او بیشترین آمار بانوان فعال اقتصادی استان را با ۳۵ درصد مربوط به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کمترین آمار را با ۲ درصد مرتبط با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عنوان و بیان کرد : بیشترین میزان حضور بانوان فعال اقتصادی در شهرستان اراک و کمترین نیز در شهرستان های خنداب، آشتیان و فراهان گزارش شده است.
فرجی در بخش پایانی صحبت های خود به بیان آمار سهم اشتغال زنان استان در دو بخش عمومی و خصوصی پرداخت و با اشاره به اینکه سهم اشتغال زنان کشور در بخش عمومی ٢٥.٥ درصد است که این سهم در استان مرکزی با دارا بودن جایگاه سوم به ٣٦.٨ درصد رسیده است ، ادامه داد : سهم اشتغال زنان استان مرکزی در بخش خصوصی ٦٣.٢ درصد است که این سهم در کشور به ۷۴.۵ درصد می رسد و استان در این خصوص رتبه ۲۹ کشور را دارد.
۴۶
کد خبر 1224795

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار