در گفت وگوی سیدعباس عراقچی با مقامات فرانسوی مقرر شد مذاکرات کارشناسی ایران و سه کشور موسس اینستکس به منظور طراحی جزئیات اجرایی آن در اسرع وقت در پاریس برگزار شود.
انگلیس، فرانسه و آلمان روز پنجشنبه سازوکار حمایت از تبادلات تجاری ایران و اروپا یا اینستکس را ثبت کردند.
سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با 'گوردو مونتاین' دبیرکل وزارت امور خارجه فرانسه سه شنبه ششمین دور گفت وگوهای سیاسی دو کشور را در پاریس برگزار کردند.
در این گفت وگوها آخرین تحولات مربوط به روابط دوجانبه، اجرای برجام و مکانیسم نوین اینستکس، تعهدات فرانسه، مبارزه با تروریسم و افراط گرایی و تحولات منطقه مورد بحث و گفت وگو قرار گرفت.
معاون وزیر خارجه ایران در این نشست ضمن اشاره به اجرای کامل تعهدات ایران در چارچوب برجام، اظهار داشت: طرف های دیگر تاکنون نتوانسته اند که تعهدات خود را اجرایی کنند و در نتیجه توازن در توافق برجام ازبین رفته است.
عراقچی ضمن استقبال از مکانیسم اینستکس گفت: این راهکار با تاخیر زیاد اعلام شده و امیدواریم مراحل اجرایی شدن آن به سرعت انجام شود.
دبیرکل وزارت امور خارجه فرانسه نیز در این دیدار بر تداوم حمایت فرانسه از برجام تاکید کرد و گفت: طراحی سازوکار ویژه مالی به همین منظور صورت گرفته است.
وی افزود: فرانسه علاقمند به استمرار گفت وگو با جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مهم و تاثیرگذار درخصوص همه موضوعات موردعلاقه طرفین می باشد.
همچنین سفیر ایران در انگلیس گفت: سه کشور اروپایی پیشنهاد کردهاند که برای عملیاتی شدن سریع کانال مالی که برای تسهیل تجارت میان دو کشور در تمامی زمینهها تأسیسشده، فاز نخست آن به پرداختهای مرتبط با اقلام کالاهای اساسی و پزشکی اختصاص یابد.
حمید بعیدی نژاد روز دوشنبه با انتشار پیامی در توییتر توضیح داد این اقلام حوزهی وسیعی را شامل میشوند که عبارتند از:
1- انواع محصولات کشاورزی مانند سویا وذرت.
2- انواع محصولات غذایی.
3- میوه و سبزیجات.
4- سموم کشاورزی، کود و بذرهای گیاهی.
5- غذای دام شامل کنجاله و علوفه.
6- شیر خشک و مواد اولیه.
7- مواد اولیه دارویی.
8- انواع داروهای عمومی و داروهای بیماریهای خاص.
9- انواع تجهیزات پزشکی و بیمارستانی.
10- دستگاهها و وسایل پیشرفته جراحی و اتاق عمل.
11- تجهیزات پیشرفته پزشکی مانند دستگاههای رادیوتراپی و پرتودرمانی برای مقابله با سرطان.
12- انواع واکسنهای انسانی و دامی و...
وی افزود: کشورمان در سالهای اخیر قدمهای مهمی در خودکفایی برداشته اما خرید بخشی از این اقلام کماکان ضروری است.
بعیدی نژاد ادامه داد: کشور هر سال حدود 7 تا 8 میلیارد یورو برای این اقلام بودجه تخصیص میدهد که انتقال پول آنها و به همین دلیل، خرید آنها با مشکلات بسیار رو به روست.
سفیر کشورمان یادآور شد: سیستم بانکی بینالمللی به رغم ادعای دروغین مقامات آمریکایی به علت تحریمهای آمریکا، حاضر به ریسک این مبادلات و انتقال پول خرید این اقلام نیستند.
وزیران امور خارجه آلمان، فرانسه و انگلیس یازدهم بهمنماه جاری در حاشیه نشست اتحادیه اروپا اعلام کردند؛ ساز وکار حمایت از تبادلات تجاری اروپا و ایران تحت عنوان INSTEX به ثبت رسمی رسیده است.
در بیانیه سه کشور اروپایی آمده است: اینستکس از تجارت مشروع اروپا با ایران حمایت میکند؛ این تجارت در ابتدا بر بخشهای بسیار ضروری برای مردم ایران مثل دارو، دستگاههای پزشکی و کالاهای کشاورزی- غذایی تمرکز میکند.
این بیانیه می افزاید: هدف بلندمدت اینستکس این است که به روی عاملان اقتصادی کشورهای ثالث که خواهان تجارت با ایران هستند باز باشد و سه کشور اروپایی به تلاش برای رسیدن به این هدف ادامه می دهند.
بعیدی نژاد می گوید: از روزی که ثبت رسمی کانال مالی اعلام شده، هم جریان ضد انقلاب که مرکز آن در خارج از کشور است، و هم جریانی که همه را جز خود، نفی کرده و فقط خود را صاحب ارزشهای انقلاب و شهدا می داند، با حمله به صفحات رسانه شخصی مسؤولان، دولت و اعضای تیم مذاکرات هسته ای را با وقیحانه ترین ادبیات مورد اهانت و حمله قرار داده اند. اما ما حق نداریم به خاطر وظیفه ی دینی و ملی خود، منافع ملی را نادیده بگیریم و وظیفه داریم پیشنهادی که آنهم پس از ماهها تاخیر از طرف سه کشور اروپایی به ایران شده را در وهله ی نخست برای افکار عمومی تبیین کنیم. البته پذیرش یا رد آن برعهده ی مقامات عالی کشور است.
49311
نظر شما