وقتی رامبد جوان و احسان کرمی می‌خواهند به خبرنگاران کار یاد بدهند!

ایرنا نوشت: روزهای جشنواره برای خبرنگاران هم فال بود و هم تماشا و هم محلی برای تعلیم حرفه‌شان؛ چون احسان کرمی و رامبد جوان سعی کردند آموزش خبرنگاری بدهند.

در سلامت کاری هیچ حرفه‌ای نمی‌توان حکم کلی داد. حتما در حوزه خبر هم مثل حوزه‌های دیگر خبرنگارانی هستند که یا کارشان را بلد نیستند و یا از لحاظ مالی، کارنامه سالمی ندارند. روی سخن ما با این اقلیت نیست. ممکن است خبرنگارانی از این اقلیت هم در روزهای جشنواره حضور داشته باشند اما اکثریت این جماعت زحمتکش و کاربلد هستند.

مجری «ادابازی»، مجری نشست «مسخره‌باز»

احسان کرمی که در برنامه خندوانه، مجری بخش «ادابازی» بود، مجری نشست خبری روز چهارم جشنواره بود. او در نشست خبری فیلم «مسخره‌باز» با انتخاب گزینشی سوالات، از کیفیت پرسشهای خبرنگاران انتقاد کرد. مجری برای خواندن هر سوال چند بار تپق ‌زد و یا سوال‌ها را یکی یکی کنار می گذاشت و هر کدام را دوست داشت می‌پرسید. اما اینکه پرسشها در نقد فیلم دوست او بوده، چقدر در این انتقاد تاثیر داشته است؟

 آموزش خبرنگاری توسط رامبد

رامبد جوان که در این دوره از جشنواره به عنوان تهیه‌کننده فیلم «طلا» حضور دارد، در نشست خبری این فیلم از سوالات اهالی رسانه انتقاد کرد و آنها را بسیار ساده دانست. از سوی دیگر پرویز شهبازی، کارگردان این فیلم در واکنش به برخی از سوالات یادآور شد که برای شنیدن نقد فیلمش به جشنواره نیامده و نقدهایی که به فیلم هست را باید در قالب یادداشت در آینده منتشر کرد.

جوان این انتقادات را در برنامه «مدیا» هم ادامه داد و از رویه سوالات برخی از خبرنگاران در نشست خبری گله کرد و گفت: ما در یک جشنواره معتبر مملکت‎مان هستیم و در نشست‎های خبری تعداد زیادی سوال مطرح می‎شود که متاسفانه برخی از آنها بسیار دم دستی و باعث عصبانیت عوامل فیلم می‎شوند.

وی در این خصوص ادامه داد:متاسفانه برخی از سوالاتی که مطرح می‌شوند ناشی از کم‌هوشی است و سبب کلافه شدن همه و به خصوص عوامل در نشست خبری می‎شود؛ روندی که در نشست فیلم طلا رخ داد و سبب شد تا آقای شهبازی کمی عصبی شوند.

خبرنگار، سلبریتی یا ساختار

برخی خبرنگاران معتقدند زمان اندک بین اکران فیلم و برگزاری نشست خبری، مانع از تحلیل درست و در نتیجه بوجود آمدن سوالات صحیح و عمیق می‌شود و برخی دیگر معتقدند جشنواره فیلم فجر اصلا جای سوالات عمیق و فنی نیست. فارغ از اینکه کدام یک از این نظرات صحیح است، اما نمی‌توان منکر بعضی از مسائل شد؛ اینکه برخی سلبریتی‌ها فقط دوست دارند تعریف بشنوند و آنها از دیگران سوال کنند و خودشان در مقام شنونده قرار نگیرند و اکثرا وقتی در فضای مجازی نیز به آنها نقدی شده است، آشفته شده‌اند و عصبانی.

مساله دیگر شاید ساختار غلط اجرای این نشست‌ها باشد. هنوز معلوم نیست این نشست‌ها با چه اهدافی برگزار می‌شود و اگر برگزار نشود چه اتفاقی می‌افتد؟ به ویژه اگر سوالات را مجری برنامه نیز دستچین ‌کند و سانسور هم به آن اضافه شود.

با همه این حرفها اما دوباره دیواری کوتاه‌تر از خبرنگاران پیدا نشد و برخی چهره‌ها شمشیر نقد خود را به روی خبرنگاران کشیدند و انگار همه جای سینمای ایران گل و بلبل است.

6060

کد خبر 1229446

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
    12 2
    حرف شما درست ولی من خودم به عنوان خبرنگار شاهدم که افرادی که در زیرزمین خبرگزاری ها و کارمند اداری بودند چه طور با چهارتا حرف مغایر دین و ادای روشنفکری در اوردن یک شبه دبیر سرویس مهم شدند و برای خودشان رزومه ساختن و دیگران هم برایشان کف زدند
  • IR ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
    1 0
    واقعا هم کار بلد نیستید. نه تحلیل نه تحقیق فقط کپی
  • IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
    2 0
    ناشناس ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷/// حق با توست. من هم با این مورد مواجه شده بودم. تجربه چند سال قبل بود. یکی از خانم ها در یکی از خبرگزاری ها که بیشتر کارش ویراستاری متن خبر بود و به قول خودش اصلا کار خبر(گزارش نویسی و مصاحبه) بلد نبود و فقط ویراستاری می کرد، بعد از مدتی نمی دانم چه طور شد دبیر سرویس .الان هم فعال است. جالبه که اون قدر از هرجا خبرنگار نما وارد عرصه رسانه شده است که هرکسی او را می بیند تصور می کند عجب آدم کارکشته با سابقه ای است در حالیکه من می دانم که از 10 سال کار هشت سالش رو کار اداری و ویراستاری در قالبی که گفتم انجام داده نه گزارش و مصاحبه، چهارتا مطلب در توییتر هم می ذاره به عنوان مطلب سیاسی و به قول شما روشنفکری و سایر رسانه ها و به ویژه تازه واردها تصور می کنند او همان آدم و مسیح زمان است. مشکل رسانه های ما این است که آدم کم می آورند از کاربلد استفاده نمی کنند بلکه انبارگردانی می کنند و چهره های اداری خودشان را به عنوان نیروهای تازه و استعدادهای ناشناخته (به قول خودشان) بالا می آورند و در صدر می نشانند. این وسط سوگند می خورم که هرکسی کاربلد باشد له می شود.
  • IR ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
    1 0
    راهش اینه که روزمه های واقعی افراد بررسی و رسانه ای بشود. این جوری معلوم میشه که چه کسی واقعا خبرنگار بوده و چه کسی به قول شما کارمند اداری بوده است. اگر ناراحتید که خودتان به عنوان خبرنگار باید فکری به حال این بازار شام بکنید. روزمه افراد استخراج و حتی صحت آنها معلوم شود. یعنی طرف نگه که من فلان جا هم بودم اما یک ورق کاغذ نداشته باشه که فلان جا کار کرده و مطلب ازش منتشر شده
    • IR ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۸
      0 0
      موافقم صد در هزار
  • IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
    2 0
    من به عنوان یک تماشاگر می گم سطح سوالات اکثر ( نه همه) خبرنگاران واقعا پایینه. کاملا معلومه سواد درست و حسابی در مورد سینما ندارند.
  • IR ۱۶:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
    0 1
    اخه این احسان کرمی هم هرجا بشه میاد وسط حرف می زنه

آخرین اخبار