ایران پانزدهمین اقتصاد بزرگ جهان می‌شود

بزرگی تولید ناخالص داخلی کشورهای مختلف شاخصی است که هر ساله مورد بررسی و مطالعه قرار می گیرد و رده بندی بزرگی اقتصاد کشورها بر مبنای تولید ناخالص داخلی انجام میشود . صندوق بین المللی پول هم هر ساله این شاخص  را برای کشورهای مختلف محاسبه می‌کند.

مونا مشهدی‌رجبی: وب سایت statistic times در گزارش اخیر خود بر مبنای داده های صندوق بین المللی پول ۵۰ اقتصاد بزرگ دنیا در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۲۳ میلادی را معرفی کرده است . در این گزارش امریکا و چین در سال ۲۰۱۸ بزرگترین  اقتصادهای دنیا بودند ولی فاصله ارزش تولید ناخالص داخلی اسمی آنها تا سال ۲۰۲۳ کمتر خواهد شد که می تواند نشان دهنده این مساله باشد که چین به تدریج در حال تصاحب جایگاه اول اقتصاد دنیا است. باید در نظر داشت که از سال ۲۰۱۴ تا کنون چین توانسته است عنوان بزرگترین اقتصاد دنیا بر مبنای برابری قدرت خرید را از آن خود کند ولی از نظر ارزش تولید ناخالص داخلی اسمی هنوز در جایگاه پایین تری نسبت به امریکا قرار دارد.

 طبق این گزارش در سال ۲۰۱۸ میلادی ایران بیست و نهمین اقتصاد بزرگ دنیا بر مبنای تولید ناخالص داخلی اسمی بود. ارزش تولید ناخالص داخلی اسمی این کشور در سال ۲۰۱۸ برابر با ۴۱۸.۸۸ میلیارد دلار اعلام شد که مشابه کشورهای امارات و نروژ است ولی سرانه تولید ناخالص داخلی این کشور با دو کشور نام برده فاصله زیادی دارد.سرانه تولید ناخالص داخلی اسمی ایران در سال ۲۰۱۸ برابر با ۵۰۸۶ دلار اعلام شد و این کشور در رده بند ی کشورهای دنیا از نظر بزرگی سرانه تولید ناخالص داخلی اسمی جایگاه ۱۰۲ در میان ۲۰۰ کشور را داشت . از طرف دیگر سرانه تولید ناخالص داخلی کشور نروژ در این سال برابر با ۸۲هزار و ۷۱۱ دلار بود و این کشور در رده بندی جهانی جایگاه ۵ را داشت و سرانه تولید ناخالص داخلی امارات برابر با ۳۹ هزار و ۴۸۴ دلار بود و در رده بندی جهانی جایگاه ۲۶ را از آن خود کرد.

 در سال ۲۰۲۳ میلادی ارزش تولید ناخالص داخلی اسمی ایران برابر با ۴۷۲.۳ میلیارد دلار خواهد بو د و این کشور با هفت پله کاهش رتبه نبست به سال ۲۰۱۸، جایگاه سی و ششم را در دنیا از ان خود می کند. در این سال امارات جایگاه سی و دوم را در اقتصاد دنیا کسب می کند و ارزش تولید ناخالص داخلی اش از ۴۱۱.۸۳ میلیارد  دلار در سال ۲۰۱۸ به ۵۱۵.۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ می رسد.

IMF

ارزش تولید ناخالص داخلی ایران بر مبنای برابری قدرت خرید در سال ۲۰۱۸ برابر با ۱۷۴۹ میلیارد دلار بود  و انتظار می رود تا سال ۲۰۲۳ به مرز ۲۳۵۶ میلیارد دلار برسد. در سال گذشته ایران هجدهمین اقتصاد دنیا  در این رده بندی بود ولی در سال ۲۰۲۳ میلادی به جایگاه پانزدهم دنیا خواهد رسید.

وضعیت ایران از  نظر ارزش تولید ناخالص داخلی اسمی بر مبنای برابری قدرت خرید در سال ۲۰۱۸ مشابه کشورهای کانادا و عربستان بوده است و هر دو  کشور در سال ۲۰۲۳ میلادی در جایگاه پایین تری نسبت به ایران قرار خواهند گرفت.

۲۲۳۲۲۳

کد خبر 1232108

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 29
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    0 0
    این مساله چقدر می تونه در رفاه اجتماعی و اقتصادی مردم مفید باشه؟
  • IR ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    1 0
    تا چند ماه پیش کلی درآمد نفتی داشتیم اما فرقی به حال کارگرو کارمند نداشت
  • IR ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    0 0
    حقوق ها چقدر اضافه می شه؟‌
  • IR ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    0 1
    کلی تا ۲۰۲۳ مونده و ما زیر خط فقریم احتمالا اون موقع دیگه اصلا نباشیم
  • IR ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    0 1
    الان گرونی و تورم نفس ما رو بریده واقعا باید به ۲۰۲۳ امید داشته باشیم؟‌
  • IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    1 0
    در صورت بی نیازی از وابستگی به نفت و تقویت تولید می توان به این مساله امیدوار بود
  • IR ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    1 1
    اگه با سایر کشورها تجارت و مراوده نداشته باشیم مثل کره منزوی می شیم و نمی توانیم در جمع کشورها و اقتصادهای برتر قرار بگیریم
  • IR ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    0 0
    وضعیت ایران از نظر ارزش تولید ناخالص داخلی اسمی بر مبنای برابری قدرت خرید در سال ۲۰۱۸ مشابه کشورهای کانادا و عربستان بوده است و هر دو کشور در سال ۲۰۲۳ میلادی در جایگاه پایین تری نسبت به ایران قرار خواهند گرفت؛ این یعنی بالاخره این کشورها یک جایی بعد از ایران قرار می گیرن!!!:)))
  • IR ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    0 2
    به امید تغییرات خوب اقتصادی حداقل ۴سال دیگه
  • IR ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    0 1
    ۴ سال دیگه: تحریم ها هیچ اثری نداشته تازه رتبه ما هم ۱۵ شده
  • IR ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    3 0
    ایران؟ کانادا؟ واقعیه این آمار؟‌
  • IR ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    0 0
    چه رویای قشنگی. بالاخره ممکنه از بدبختی و رکود و ... خارج بشیم. به امید اینکه سال ۲۰۲۳ تبدیل به کابوس نشه
  • IR ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    1 0
    پیوستن به سازمان ها و معاهده های بین المللی می تونه رسیدن به این شرایط را تسهیل کنه.
  • IR ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    1 0
    سهم هر ایرانی از این جایگاه چقدر خواهد بود؟ آیا همانند سایر موارد سهم ثروتمندان چند برابر خواهد بود؟
  • IR ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    0 2
    ایران حتی اگه اولین اقتصاد جهان هم بشه بازهم آمریکا با ما دشمنی می کنه
  • IR ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    0 1
    اقتصاد برتر بدون وابستگی امتیاز محسوب می شه
  • IR ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    0 2
    به امید پیشی گرفتن ایران از تمام کشورهای دنیا و به امید بهبود شرایط اقتصاد و کشور
  • IR ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    1 0
    یعنی درامدها چند برابر می شه؟‌ هیچ کارگری بیکار نمی شه؟ هیچ پدری شرمنده خانواده اش نمی شه؟‌ در این صورت می شه افتخار کرد
  • IR ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    3 0
    مقایسه ایران با کانادا واقعا درست نیست. همه عوامل و شاخصه ها باید باهم سنجیده بشه
  • IR ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    0 0
    ایران و ایرانی لایق بهترین هاست
  • IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    2 0
    ما حتی امید به عید ۹۸ نداریم چه برسه سال ۲۰۲۳ :)))
  • IR ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    1 0
    اون موقع هم مسوولان چند دلیل برای فقر و بیکاری می یارن و توجیه می کنن که چرا ما احساس نمی کنیم پازدهمین اقتصاد دنیا هستیم
  • IR ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    1 0
    ما ایرانی ها اصلا عادت به پیشرفت اقتصادی و بهبود اوضاع و رفاه و ... نداریم .
  • IR ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    1 3
    به به مشت محکمی بر دهان دشمنان و به ویژه آمریکاست
  • IR ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    0 0
    این مساله چه تاثیری در کیفیت زندگی داره؟‌
  • IR ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    2 0
    در همین زمان ترکیه که بسیار از پایین تر بوده در مقام هفتم جا خوش خواهد کرد با این واقعیت که ترکیه نفت ندارد ترکیه دو برابر در آمد نفت ایران از راه توریسم در آمد دارد و یک چهارم ایران مکانها تاریخی ندارد
  • IR ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    2 0
    ایران ۴۰ ساله قراره تو خاورمیانه اول بشه، فعلا که قعر جدوله...
  • IR ۲۲:۱۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
    2 0
    مضحک انجاست که همین حالا هم ایران براساس تولید ناخالص داخلی برابری قدرت خرید رتبه بالاتری نسبت به کشورهایی چون استرالیا، سوئیس، نروژ، هلند، سوئد، فنلاند، بلژیک و خیلی های دیگری دارد به رتبه بندی ها مراجعه کنید می بینید، البته وضع اسفبار اقتصاد کشور و وضع فاجعه معیشتی مردم خود گویای واقعیت است.
  • IR ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۷
    1 1
    اره حتما پانزدهمین اقتصاد برتر می شویم با این همه اختلاس ودلار۱۳ هزار تومنی و پسته۲۵۰ هزارتومنی

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین