به گزارش خبرآنلاین، پلاک، مادهی چسبندهای است که حاوی باکتری بوده و روی دندان تشکیل میشود. اگر به موقع برای از بین بردن این ماده اقدام نکنید، باکتریهای موجود در آن، سلامت لثهها را به خطرانداخته، موجب ورم، سوزش یا عفونت لثه میشود. در صورتی که بیماری لثه به موقع درمان نشود، بخشهایی که وظیفه نگهداشتن دندان را به عهده دارند، بسیار ضعیف خواهد شد.
همانطور که ابتدا اشاره کردیم، بیماری لثه بسیار شایع است. به گزارش سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، تقریبا نصف جمعیت ایالت متحده آمریکا، به نوعی از بیماری لثه مبتلا هستند.
بیماریهای دهان و دندان ممکن است در دراز مدت منجر به آلزایمر، سرطان و مشکلات تنفسی میشود.
بیماری لثه و تأثیر آن بر مغز
طبق مطالعات اخیر، بین مشکلات دهان و دندان و بیماریهای شناختی، ارتباط وجود دارد. بررسی جدیدی که در آن حدود پانصد مرد که بیشتر از 32 سال سن داشتند، نشان داد که هرچه بیماری دهان و دندان و در پی آن، تعداد دندانهایی که فرد از دست میدهد، بیشتر باشد، اختلالات شناختی بیشتر خواهد بود.
علاوه بر این محققان بیماری لثه را یکی از عوامل افزایش بتا آمیلوئید در مغز میدانند که منجر به بیماری آلزایمر میشود.
همچنین نوعی باکتری که بر اثر بیماری لثه وارد بدن میشود، در مغز افرادی که به آلزایمر مبتلا هستند یافت شدهاست.
مشکلات دهان و دندان و بیماری قلبی عروقی
اگرچه همه بیماران قلبی با مشکلات دهان ودندان دست و پنجه نرم نمیکنند و تمام کسانی که به بیماری لثه مبتلا هستند، مشکلات قلبی عروقی ندارند، اما آنچه این دو بیماری را به هم مرتبط میسازد، عفونت است.
به طور کلی عفونت، پاسخ بدن نسبت به عوامل بیماریزا و یک مکانیزم دفاعی است. با این حال، اگر چنین وضعیتی در دراز مدت ادامه پیدا کند، موجب آسیب دیدن بافت و اندامها میشود.
باکتریهایی که در عفونت وجود دارند، وارد جریان خون شده و میتواند سلامت قلب را به خطر بیندازد.
افزایش ریسک سرطان
اگرچه اثر بیماری لثه بر سرطان به نظر دور از انتظار است، اما بهتر است بدانید، عفونت دندان به طور کلی خطر بیماری سرطان را افزایش میدهد.
آنزیمی که توسط باکتریهای موجود در عفونت لثه تولید میشود، در تومورهای سرطان دستگاه گوارش وجود دارد.
مشکلات ناباروری
براساس آمار و ارقام ارائه شده، حدود 50 درصد از مردان بالای 40 سال مشکل ناباروری دارند، که عوامل جسمی و روحی زیادی در آن دخیل هستند.
مصرف دخانیات، نوشیدن الکل و فشار خون بالا از جمله شناخته شده ترین عوامل اختلال در باروری مردان است، اما بر اساس مطالعاتی که اخیرا صورت گرفته است، باید بیماریهای دهان و دندان را نیز به این عوامل اضافه کنیم.
عفونت ناشی از بیماری لثه میتواند عامل مشکلات باروری نیز باشد. اگر عفونت در هر بخش از بدن به وجود بیاید، میتواند با جریان خون به بخشهای مختلف انتقال یافته و به دیگر اعضای بدن نیز آسیب بزند.
بروز مشکلات ناباروری نیز به همین صورت شکل میگیرد. با انتقال عفونت به اندامها، ماهیچههایی که ضعیفتر هستند، تحلیل رفته و به دیواره رگهای خونی فشار وارد میکند که در دراز مدت منجر به اختلال در عملکرد عادی اندامها شده و در نهایت منجر به ناباروری میشود.
عفونت لثه و بیماری ریوی
از آن جا که دهان از طرق حلق به ریه راه دارد، آنزیمهایی که در فرایند عفونت لثه ترشح میشوند، میتوانند به راحتی به ریه راه پیدا میکند. در طولانی مدت، این آنزیمها سلامت سلولهای ریه را به خطر میاندازد و حتی ممکن است منجر به سرطان شود.
مسواک زدن مرتب، استفاده از دهانشویه و نخ دندان و همچنین کاهش مصرف مواد قندی و چرب میتواند به حفظ سلامت دهان و دندان و مهمتر از همه، پیشگیری از عفونت لثه کمک کند. اگر در حال حاضر دچار عفونت شدهاید، هرچه سریعتر برای درمان اقدام کنید، شانس بیشتری برای جلوگیری از بیماریهای دهان و دندان خواهید داشت.
منبع: Medical News Today
4242
نظر شما