به گزارش سازمان بورس، قاسم محسنی با بیان اینکه تامین مالی بخش مسکن بلندمدت است، افزود : سازوکارهای مختلفی در قانون بازار اوراق بهادار برای تامین مالی بخش های مختلف پیش بینی شده است.
وی طراحی انواع نهادها و ابزارهای مالی را از مهم ترین راهکارهای بازار سرمایه برای تامین مالی اعلام کرد و اظهار داشت : هم اکنون گواهی سپرده بانکی و حق تقدم تسهیلات مسکن درفرابورس معامله می شود که این امر باعث شده است تا منابع بانک ها درگیر بازار ثانویه و بازخرید این اوراق نشود.
عضو هیئت مدیره سازمان بورس به رونق اخیر بازار مسکن اشاره کرد و گفت : این موضوع بلافاصله بر خرید و فروش حق تقدم تسهیلات مسکن تاثیر گذاشت به طوریکه بازار فرابورس می تواند شاخص خوبی برای رونق یا رکورد در این بخش باشد.
محسنی با بیان اینکه صندوق های املاک و مستغلات درسایر کشورها برای تقویت بخش تقاضا راه اندازی شده اند، افزود : اما هدف از تاسیس صندوق های زمین و ساختمان در ایران افزایش تولید در این بخش است.
وی با بیان اینکه صندوق ها بر اساس قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید، شخصیت حقوقی مستقلی به دست آورده اند، اظهار داشت : مدیران این صندوق ها، پس اندازهای خرد را برای یک پروژه خاص جمع آوری می کنند.
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس خاطر نشان کرد: صندوق های زمین و ساختمان به عنوان یکی از نهادهای نوپای مالی، وظیفه جمع آوری وجوه خرد و سرگردان سرمایه گذاران و هدایت این منابع برای ساخت پروژه های ساختمانی را برعهده دارند.
وی ادامه داد : این صندوق ها که با هدف تامین منابع مالی پروژه های ساختمانی از طریق بازار سرمایه ، کاهش اتکا به منابع مالی بانک ها و جلب مشارکت پس اندازهای مردمی در بخش مسکن راه اندازی شده اند می توانند به عنوان راهکاری موثر در حل معضل مسکن در جامعه ایفای نقش کنند.
محسنی گفت: از طریق صندوق های زمین و ساختمان، امکان مشارکت سرمایه گذاران خرد با هر میزان سرمایه در پروژه های ساختمانی به وجود آمده است به طوریکه سرمایه گذار در سود ناشی از ساخت و ساز و فروش واحدهای ساختمانی شریک می شود.
وی اضافه کرد : سرمایه گذار در این صندوق ها می تواند در هر زمان واحدهای سرمایه گذاری خود را در بازار ثانویه به قیمت روز به فروش برساند، همچنین آخرین اطلاعات و گزارش های مربوط به صندوق و پروژه های ساختمانی آن از طریق پایگاه اینترنتی صندوق ها منتشر می شود.
عضو هیئت مدیره سازمان یکی از ویژگی های برجسته صندوق های زمین و ساختمان را مدیریت تخصصی صندوق ها به موازات بعد نظارتی حاکم بر آن ها اشاره کرد و افزود : ارکان این صندوق ها سه گروه تصمیم گیرنده (مجمع صندوق و هیئت مدیره )، ارکان اجرایی (مدیر صندوق، مدیر ساخت، بازارگردان و متعهد پذیره نویسی) و ارکان نظارتی (مدیر ناظر، متولی و حسابرس) تفکیک کرد.
/32
نظر شما