اسعدیان: هیچ‌کس‌ پاسخگوی ۴۰سال عمر از دست‌رفته‌ بهروز وثوقی نیست

همایون اسعدیان معتقد است که ۴۰ سال از عمر بهروز وثوقی به اشتباه گذشت و هیچکس نمی‌تواند پاسخگوی او برای از دست رفتن سال‌های عمرش باشد که این مسئله بسیار غم‌انگیز است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بهروز وثوقی همواره در تاریخ هنر ایران زمین، نامی ماندگار است که به نظر نمی‌رسد به فراموشی سپرده شود، این روزها نام او بار دیگر به دلیل انتقادی که از برادرانش در اینستاگرام مطرح کرد بر سر زبان‌ها افتاده است که دامنه آن تا ۲۰ اسفند که روز تولد ۸۱ سالگی این هنرمند بود، کشیده شد.

هنرمندان و چهره‌های سرشناس سینمای ایران نیز در این روز با انتشار پست‌هایی در اینستاگرام، ضمن تبریک تولد او، آرزوی سلامتی و سربلندی برایش داشتند. در همین ارتباط، همایون اسعدیان، کارگردان مطرح سینما که مهمان کافه خبر بود، در بخشی از گفت‌وگویش با خبرآنلاین، درباره بهروز وثوقی و جایگاهی که در هنر ایران دارد، سخن گفت. این کارگردان به تلخی و دردناکی ۴۰ سال عمر از دست رفته بهروز وثوقی و مرگ تدریجی او اشاره کرد.

همایون اسعدیان در پاسخ به اینکه اگر بهروز وثوقی در ایران و در دسترس بود، ویژگی امروز را دارا بود یا خیلی دم دستی شده بود؟ توضیح داد: «ما در ایران خیلی راحت یکسری کلمات را به کار می‌بریم، یکدفعه همه اسطوره می‌شوند، اما با این کار همه را اسطوره نمی‌کنیم بلکه اسطوره را از مفهومش خالی می‌کنیم، منظورم این نیست که آقای بهروز وثوقی اسطوره نیست، اصلا چنین منظوری ندارم. اما می‌خواهم بگویم کمی در به کار بردن این کلمات احتیاط کنیم.»

او ادامه داد: «در یک نشستی قرار بود درباره فیلم «ای ایران» استاد تقوایی صحبت شود و من هم حضور داشتم، یک فردی پس از آنکه از استاد تقوایی صحبت کرد به من گفت استاد اسعدیان، همان لحظه گفتم ببین خراب کردی! اگر استاد تقوایی استاد است من دیگر استاد نیستم، من هم به او می‌گویم استاد. اینقدر راحت این کلمات را به کار نبریم، کلمات باری دارند که آن‌ها را نباید دست مالی و خرابش کنیم.»

این کارگردان با تاکید بر توانایی وثوقی در عرصه بازیگری، بیان کرد: «بهروز وثوقی به نظر من یکی از توانمندترین بازیگران سینمای ایران است، حداقل برای چند فیلم می‌توانیم روی او دست بگذاریم و بگوییم او کسی است که «گوزن‌ها»، «سوته دلان» و ... را بازی کرده است و می‌توان گفت که مانند او نداشته‌ایم. حتی شاید به تعبیری، البته اگر به کسی برنخورد، فردین در عرصه بازیگری چنین توانایی را نداشت، فردین ویژگی‌هایی داشت که او را برای ما جذاب، دوست داشتنی و دلنشین می‌کرد ولی توان بازیگری‌اش از نظر من قابل مقایسه با بهروز وثوقی نیست.»

اسعدیان با اشاره به دوری ۴۰ ساله این بازیگر از سینما، توضیح داد: «خیلی وقت‌ها فکر می‌کنم که اگر جای بهروز وثوقی بودم و در نقطه‌ای که دارم به اوج می‌رسم، یعنی ۴۰ سالگی، می‌رفتم و ۴۰ سال ابزار کارم از من گرفته می‌شد، چه حالی به من دست می‌داد. من بازیگرم، آهنگساز نیستم که در خانه کار کنم یا شاعر نیستم که اشعاری را بسرایم، بازیگری ابزار کار خودش را می‌خواهد. فکر می‌کنم این مرگ تدریجی که او گذرانده، خیلی تلخ و دردناک بوده است.»

گریم بهروز وثوقی در فیلم «گوزن‌ها»

او ادامه داد: «آخرین فیلمی که از او دیدم و ای کاش که آن را بازی نمی‌کرد، شاید از آن حس مرگ تدریجی بود که پذیرفته بود این فیلم را بازی کند. وقتی تصاویرش را الان نگاه می‌کنم، می‌بینم که چقدر جذاب شده است. مانند شان کانری که در جوانی رفت و وقتی برگشت دیدیم که تازه خوب شده است. شان کانری «جیمز باند» خوب نبود بلکه در «دست‌نیافتنی‌ها» است که جذاب و دوست داشتنی است.»

این کارگردان تاکید کرد: «اشکال این است که تاریخ و زندگی را نمی‌توان به گذشته بازگرداند، عمر بهروز وثوقی به اشتباه رفت، کاش او از ایران نرفته بود. وثوقی شاید تفاوت چندانی با ایرج قادری از نظر حساسیت‌ها نداشت، یکسری حساسیت‌های خاصی رویش بود که قطعا مرتفع می‌شد و پنج یا ۱۰ سال بعد مانند قادری این امکان را داشت که فعالیت کند. ما هیچکدام پاسخگوی بهروز وثوقی و عمر از دست رفته‌اش نیستیم و این تلخ است.»

او در واکنش به این پرسش که «اگر بهروز وثوقی در ایران می‌ماند آیا احترامش را نگاه می‌داشتیم یا به سرنوشت فردین دچار می‌شد»، گفت: «ما به فردین هم بی‌احترامی نکردیم ولی من از اینکه آقای بهروز وثوقی با وجود آنکه در ۴۰ سال گذشته خارج از ایران بوده و این امکان را داشته که نسبت به ایران، حاکمیت و هنرمندانی که در ایران کار می‌کنند بغض داشته باشد، توهین و فحاشی کند اما این کار را نمی‌کند. آثار ایران را دنبال می‌کند و دوستان ما که در ایران فعالیت می‌کنند به دیدارش می‌روند، او از آن‌ها استقبال می‌کند، نشان می‌دهد که خیلی محترم است و خیلی از او لذت می‌برم و از این جهت خیلی برایم محترم‌تر می‌شود. بهروز وثوقی ۴۰ سال از عمرش را از دست داد و هیچکس نمی‌تواند آن را به او بازگرداند، اما اینکه اینقدر صبورانه تحمل کرده و هنوز موضع منطقی نسبت به کشورش و هنرمندان دارد، به او احترام می‌گذارم و برایم بسیار ارزشمند است.»

۵۷۲۴۳

کد خبر 1240317

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 25
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۱
    28 48
    پاسخگویی اینجا معنی نداره.جلوی عمر هم نمیشه گرفت.
  • IR ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۱
    16 37
    مدیران سینمایی دولت میرحسین موسوی و اصلاح طلبان
    • آسو IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۲
      3 5
      دروغ جناق بود خیلی خوب میشد،میرحسین سر یه ذره رقص اکبر عبدی تو فیلم تحفه هند به سینماها حمله کرد یا اصلاح طلبان،حیا چیز خوبیه که شماها ندارین، میرحسین جلوی مصاحبه مرحوم ملک مطیعی رو گرفت؟لطفا تایید کنید
    • IR ۲۰:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۲
      7 2
      جواب به ۱۷:۲۶ اگر دولت میرحسین و وزارت خاتمی نبود که شما در سینماها رو تخته کرده بودید
  • US ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۱
    53 3
    عالى بود.بهروز استثنا اين ٤٠ سال نبود
  • IR ۱۷:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۱
    40 1
    حالا ایشون که یکنفره بالاخره یکجوری جوابشون رو میدن شما بقیه رو فکر کن چه جوری جواب بدن ؟!!
  • مردم ایران IR ۱۷:۳۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۱
    26 3
    با این همه گرانی و تورم سنگین، با افتخار به مردم 45500 تومان میدن و اون هم برای هشت سال تمام؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ قیمت زمین و مسکن چقدر رشد داشته ؟ قیمت مواد غذایی چقدر گران شده است؟؟؟ مردم برای گوشت یخ زده و مرغ صف طولانی درست می کنند.... قیمت میوه جقدر گران شده است؟؟ همه چیز گران شده و قدرت خرید مردم بسیار پایین اومده........... ریال بسیار زیاد ارزش خودش رو در مقایل دلار ، یورو ، پوند و همه ارزهای خارجی از دست داده....... مردم ایران فقیر تر شدن.............. در مورد مشکلات مردم و کوچک شدن سفره مردم و البته خالی شده سفره مردم گزارش تهیه کنید.... فاصله طبقاتی در ایران روز به روز بیشتر شده
    • IR ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۲
      2 3
      چه ربطی به این خبر داره ؟
  • محمدرضا IR ۱۷:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۱
    44 2
    اولین نفر خود شما هنرمندان و همکارانش هستین که باید جواب پس بدین ، که چطور بعد 40 سال یادش افتادین ؟ بازار خراب شده یادش افتادین ؟ تا قبلا خوب بود جیک نمیزدین
    • IR ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۲
      3 0
      محمدرضا راست می گه امان از حسادت
  • US ۱۸:۵۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۱
    83 3
    حالا مثلا کسی پاسخگوی 40 سال عمر از دست رفته من 42 ساله و میلیون‌ها نفر امثال من هست که نگران بهروز هستید؟ حداقل اون جوونیش رو تو ایران کرد و باقی 40 سال عمرش رو خارج از ایران زندگی کرد و بدبختی‌هایی که ما کشیدیم رو نکشید.
  • IR ۱۹:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۱
    21 30
    خود آقای اسعدیان هم به غیر از سوته دلان و گوزن ها نتونستن فیلم دیگه ای مثال بزنن.بحث بهروز وثوقی برای بعضیا شکل سیاسی پیدا کرده.ما ایرانی ها هم که عاشق سیاسی بازی هستیم.تو سینمای قبل از انقلاب ,به غیر از سوته دلان و گوزن ها فیلم هایی که وثوقی بازی میکرد جز فیلمفارسی های بی ارزش از لحاظ سینمایی محسوب می شد.وثوقی تو فیلم های طوقی و حتی قیصرم چیز خاصی از لحاظ هنری ارائه نداده.همون نقش همیشگی گنده لات بامرام.منتها ما عادت داریم به همه چیز نگاه سیاسی داشته باشیم.هرکسی رو صرفا برای زیر سوال بردن کسی یا چیزی بزرگ کنیم و برعکس هر کسی رو به خاطر چیزی یا کسی کوچیک کنیم.خواهشا دوستان از این پیام من مثل خودشون برداشت سیاسی نکنن
    • IR ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۳
      4 1
      تنگسیر رو تا به حال دیدی؟ کندو رو چی؟
  • FR ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۱
    از ارکان مهم بازیگری بیان و نحوه گویش در نقش هایی هست که بازیگر بازی میکنه . این جناب وثوقی و دیگر بازیگران قبل انقلاب که در این زمینه هیچ هستن و جای همشون چند تا دوبلور حرف میزدن اخه من نمیفهمم ادعای چی دارن این اقایون دهنشون باز میکردن هرچی میخواستن میگفتن و کاری به حفظ کردن نقش و نحوه بیان و غیره نداشتن و ادعای بازیگری و هنر دارن
    • مسعود IR ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۲
      14 4
      موافقم عالی بود
    • ّبیژن IR ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۳
      1 2
      بهروز وثوقی قبل از بازیگر بودن دوبلور بود!!!
  • DE ۲۰:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۱
    37 63
    میلیونها نفر باختند نه فقط او !
  • شمس تبریزی IR ۲۰:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۱
    اون از اول هم عمرش بر باد بود. موضوع 10 سال 20 سال و 40 سال نیست
  • مسعود IR ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۲
    13 28
    بعد از انقلاب فرار نمیکرد مثل داود رشیدی مثل جمشید مشایخی مثل انتظامی و خیلیا که موندندچرا فرار کرد میموند و بازیشو میکرد مسیرشو خودش انتخاب کرد
    • IR ۲۰:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۲
      7 1
      فردین هم موند اما چه فایده ؟
  • IR ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۲
    5 2
    امروز متوجه شده كه روز تولد من با بهروز وثوقي يكسان است چه حيف او 81 و من 55 ساله هستم و چهل سال است كه هنر وسينماي ايران از بهروز وثوقي محروم است
  • حسین IR ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۲
    4 11
    والله که من هنری در بازی این اقا نمی بینم
    • حسین IR ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۳
      3 2
      مشخصه نه اهل سینمایی نه از بازیگری سر در میاری
  • US ۲۲:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۲
    2 0
    هیچکس جزخودمامسئول خوشبختی وبدبختیمان نیست اگرهمه ما صادقانه به گذشته هایمان فکروآنرامرورکنیم متوجه میشویم که هربلائی سرمان آمده ویاموفقیت هائی که ازدست داده ایم ویابرعکس خوشبختی که بدست آورده ایم مسئولش خودمابوده ایم اجتماع وتغیرات آن گاهی کمک مثبت وگاهی کمی منفی داشته اندوگرنه حرف آخرراخودمان زده ایم .
  • IR ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۳
    0 0
    40سال از بهترين سالهاي عمر ما رفت مگه كسي پاسخگو است ! حداقل ايشان يك دوره اي زندگي كردن!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین