آلینا ساربو، سخنگوی این اداره با بیان این مطلب تصریح کرد: 106 هزار و 221 شرکت تا ژوئن 2009 به فعالیت خود پایان دادند و این تعداد در مقایسه با سال گذشته (14 هزار و پانصد شرکت) بسیار نگرانکننده است. وی افزود: همچنین نزدیک به 18هزار شرکت با مراجعه به ثبت رسماً انحلال خود را اعلام کردند که این تعداد در مقایسه با سال گذشته تقریباً سه برابر شده است. در این بیانیه همچنین آمده است: بیش از 80 هزار شرکت رسمی در رومانی در 6 ماهه نخست امسال عملاً فعالیتهای خود را متوقف کرده و تقریباً تمامی کارمندان خود را اخراج کردهاند. به گفته کارشناسان بحران فراگیر و بیسابقه اقتصادی در جهان مهمترین عامل این گونه پدیدهها در رومانی و دیگر کشورهای اروپا است.
از سوی دیگر بانک مرکزی اروپا که پیش از این، این قاره را نخستین قربانی بحران جهانی اقتصاد معرفی کرده بود، در گزارشی پیشبینی کرد رکود اقتصادی فعلی تا پایان نیمه اول سال2010 ادامه خواهد یافت و پس از آن تحرک تدریجی آغاز خواهد شد. این گزارش رکود فعلی را طولانی و عمیق خواند.
گزارش ماهانه بانک مرکزی اروپا تأثیرات بحران اقتصادی را بر بازار کار اروپا نیز در برمیگیرد. رئیس بانک مرکزی، اخیراً در مصاحبهای اعلام کرده بود که بحران، دامنه بیکاری را نیز گسترشخواهد داد. گزارش تازه این نظر را تأیید میکند. در کنار گزارش بانک مرکزی اروپا، بنیاد اقتصاد جهانی هم چشمانداز اقتصادی آلمان را برای یکسال آینده تیره ترسیم کرد.
برپایه پیشبینی این بنیاد، اقتصاد آلمان امسال 6 درصد رشد منفی خواهد داشت. این رشد منفی، در تحلیلهای پیشین 7/3 درصد پیشبینی شده بود. بنیاد اقتصاد جهانی، ابراز امیدواری کرده است که وضعیت اقتصادی اروپا در ماههای آخر سالجاری تثبیت شود. این دیدگاه که اقتصاد حوزه اروپا ماهها رشد نخواهد کرد، کارشناسان را نگران کرده است. یک کارشناس امور مربوط به تثبیت اقتصادی در بانک مرکزی اروپا ابراز نگرانی کرده است که ممکن است در سال آینده یک بحران بانکی دیگر بروز کند.
این کارشناس به یکی از روزنامههای انگلیس گفت: اگربانکها با سرعت کافی بحران فعلی را پشتسر بگذارند، قدرت مقابله با بحران بعدی را خواهند داشت، در غیر این صورت عمق مشکلات آنها بیشترخواهد شد. بانک مرکزی اروپا، وضعیت 25 بانک را که برای بازار سرمایه حوزه اروپا نقش استراتژیک دارند، زیر نظر گرفته است.
به گفته کارشناس بانک مرکزی، بانکهای حوزه اروپا آنقدر سرمایه دارند که بتوانند با بحران امسال برخورد کنند اما اگر بحران به سال آینده بکشد، اوضاع نگرانکننده خواهد شد. بانک مرکزی اروپا، برای مقابله با بحران، از سپتامبر سال گذشته تاکنون نرخ بهره راهبردی را هفت بار پایین آورد و در ماه مه امسال به یکدرصدرساند. کارشناسان بانک مرکزی معتقدند که این نرخ بهره با شرایط فعلی توازن دارد و باید به همینگونه بماند.
در حوزه اروپا، ضعف قدرت خرید ناشی از بحران اقتصادی سبب مهار تورم شده است. به موجب گزارش بانک مرکزی اروپا، تا شش ماه دیگر آثار فلجکننده بحران اقتصادی در بازار کار اروپا آشکار خواهد شد. مرکز تحقیقات اقتصادی اروپا پیشبینی کرده است که تعداد بیکاران آلمان تا پایان امسال از مرز 4میلیون نفر بگذرد .
نظر شما