نخست: نشانه توجه مدیران همراه اول به تعامل جدی با مراکز تولید علم و ضرورت بهره گبری از قابلیت های انها جهت خلق ثروت است.
دوم : نمایانگر تفطن به ضرورت تغییر و انعطاف پذیری در مدل کسب وکار و ورود به بازارهای جدید و عدم پیروی از رویه های پیشین.
در کنار عوامل مثبت و امید بخش یاد شده، یک نکته نگران کننده و تهدید مستور، قابل لمس است.
در انتخاب و گزینش دانشگاه ها برای همکاری و مشارکت یک فاکتور پر رنگ خود نمایی می کند.
فنی مهندسی بودن *
این رویکرد را نگاه سخت افزاری می نامم.
نگاهی که محور تمرکز آن به دستاوردهای توسعه است نه ریشه های توسعه.
نگاه به صنعت و فناوری بدون التفات به طبیعت انسان. نکته ای که بازیگران عرصه ی صنعت کشورمان از آن غافلند. نقطه آغازین توسعه و تداوم پیشرفت در عرصه فناوری، انسان است. دقت و توجه در کسب وکار غول های فناوری و نوآوری موید این مطلب است. شرکتهای بزرگی مانند گوگل و فیس بوک و ... پایه ی کسب وکار خود را بر تحلیل رفتار مشتری قرار دادهاند.
( Big Data, Data analytic)
ابزار کار اینان مبتنی بر علوم رفتاری و جامعه شناسی رفتار مشتری است. اپراتورهای بزرگ هر کدام تلاش دارند تا سمت وسوی کسب و کار خود را بر قطب نمای نیاز و علائق مشتری تنظیم نمایند. سرویسهای جدید، در این اپراتورها برای سیراب نمودن عطش مشتری، زاده می شود. برای بر آوردن این مهم ، بهره گیری از دانشگاه های با محوریت علوم انسانی ضروری و واجب است.
شناخت عمیق و درک ویژگیهای جامعه شناختی جامعه ایران به عنوان مشتریان، به منظور ارائه و معرفی راهکارها و استراتژیهای کلان شرکت، از کانال و مجرای انسانیات میسر می گردد. بازاریابی و کسب رضایت مشتری فقط با کسترش پوشش شبکه و تنوع فیچرهای فنی میسر نمی گردد. داستان تلکام و دنیای ارتباطات همانند تهیه سوپی است که ریختن تمامی مواد اولیه به صورت یکجا و سرو یکسان آن برای همه تضمین کننده مطبوع بودن آن برای مشتری نیست. بلکه نسبت ترکیب مواد و زمان و نحوه سرو آن و شناخت ذائقه مشتری است که رضایت وی را فراهم می نماید.
کسب این مهارت در تخصص دانشگاه هایی با محوریت علوم انسانی است.
* تذکر: در این میان هاب شهید بهشتی به دلیل قرار گرفتن در دانشگاه شهید بهشتی بخاطر وجود دانشکده های علوم انسانی، یک استثناء است.
اما مع الوصف توجه و تعامل با دانشکده های علوم انسانی در فعالیتهای هاب کمتر دیده می شود.
نظر شما