فعالان گردشگری می گویند هدفمندی یارانه ها، هزینه سفر مردم را در داخل کشور بالا برده، به همین خاطر، هتلها خالی مانده اند، مردم مسافرت داخلی نمی کنند و گردشگری پس از هدفمندی به کسادی کشیده شده و مردم به دلیل نزدیکی قیمت ها به خارج رفتن بیشتر تمایل دارند

امید سلیمی بنی: فعالان گردشگری می گویند هدفمندی یارانه ها، هزینه سفر مردم را در داخل کشور بالا برده، به همین خاطر، هتلها خالی مانده اند، مردم مسافرت نمی کنند و گردشگری پس از هدفمندی به کسادی کشیده شده. برخی فعالان می گویند رقم تورهای نوروزی قابل پیش بینی نیست، چون افزایش هزینه ها را کسی نمی تواند پیش بینی کند. به همین خاطر، مردم دوست دارند به تورهای خارجی بروند که به نظر ارزانتر است و قیمت آن تغییری نخواهد کرد. در جدول زیر، برخی از اظهارات افراد درباره تاثیر هدفمندی در گردشگری داخلی را می خوانید:

نام

عنوان/سمت

خلاصه اظهارات

مجتبی تهرانی

 

عضو انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران

 

در حال حاضر بسته‌های تورهای نوروزی باز شده ولی کسی ثبت‌نام نکرده چون پولی نیست و از طرف دیگر گازوئیل لیتری 16 تومان شده لیتری 150 تومان، راننده‌ها هم نرخ‌ها را بالا برده‌اند. خود ترمینال‌ها 10 تا درصدنرخ‌شان افزایش یافته بنابراین قیمت تورهای داخلی هم بالا رفته است. با برنامه‌هایی که در کشورهای همسایه تدارک دیده شده و بسته‌های سفر با قیمت پایین به کشورهایی مانند مالزی و تایلند،‌ تفاوت قیمت تورهای داخلی و خارجی کاهش داشته است. به عنوان مثال تور 3 شب و 4 روز شیراز بدون شام و ناهار می‌شود 400 هزار تومان حالا حساب کنید تور 7 روزه چقدر خواهد شد،‌ مشخص است که مردم ترجیح می‌دهند بروند خارج. در زمان مشابه سال قبل،‌ ما ثبت‌نامی داشتیم ولی موضوع این است که هر سال نسبت به سال پیش افت دارد،‌ یک زمانی مهرماه ثبت‌نام نوروزی داشتیم و حال به احتمال زیاد دم رفتن تصمیم می‌گیرند و می‌آیند. خانواده‌ها کمبود بودجه دارند و سفر در پایین سبد خانوار هم جای ندارد.

جلیل هریسچی

عضو انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران

همکاران برنامه‌ریز تورهای نوروزی را کرده‌اند و به طور طبیعی دلیلی برای اجرا نشدن تورهای نوروزی نیست. نرخ‌سازی تورها وابسته به نرخ هتل‌ها و حمل و نقل است و نرخ‌های تعیین شده،‌ ملاک اعلام به مسافران است و چنانچه تغییری در نرخ صورت پذیرد حال کاهش یا افزایش باشد بر عهده مسافر خواهد بود.از طرف دیگر مسلم است که دوستان در حوزه فعالیت خود بر اساس تاریخ سفر نرخ‌گذاری می‌کنند. همچنین نرخ‌های مصوب ملاک کار است به عنوان مثال اگر قرار است نرخ هواپیما افزایش پیدا کند،‌ شورای عالی هواپیمایی اعلام خواهد کرد و یا اگر بنا است نرخ هتل تغییر کند،‌ از سوی اتحادیه و تشکل‌های صنفی نرخ اعلام خواهد شد و خودسرانه نخواهد بود.همه اینها که گفته شد مانندمکان اقامتی و یا حمل و نقل،‌ مسایلی هستند که دست به دست هم می‌دهند و بر روی نرخ سفر تأثیر می‌گذارند و باید مراقب بود تا افزایش خودسرانه‌ای صورت نگیرد.

محمد قانعی

 

رئیس جامعه هتل داران مشهد

 

ظرفیت اشغال هتل‌ها در در طول یک‌ماه تنها 15 درصد بوده و در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته 80 در صد کاهش داشته است و در حال حاضر بخش رزرو هتل‌ها تکمیل نشده و این موضوع در ایام شهادت امام رضا نیز تاثیر گذار است و پیش‌بینی می‌کنیم با توجه به این مسئله و همزمانی آن با فصل سرما و زمستان که در حالت معمول با کمبود مسافر مواجه هستیم، کاهش 20 درصدی مسافر را داشته باشیم. بر اساس آخرین آمار، تعداد خانه‌های استیجاری در مشهد را 5 هزار واحد عنوان  شده و 54 درصد مسافرانی که به مشهد می‌آیند از این اماکن استفاده می کنند که این میزان در یک ماه اخیر بیشتر هم شده است.یکی از دلایل داغ شدن بازار خانه‌های استیجاری درهدفمندی یارانه‌ها، کمتر بودن هزینه انرژی در آنها به نسبت هتل‌ها و قابل کنترل بودن آن است. چراکه خانه‌های استیجاری معمولا تک واحدی هستند و با آمدن مسافر برق یا سیستم گرمایشی خود را روشن می‌کنند و با رفتن مسافر آن را خاموش می‌کنند. اما در هتل به دلیل وسعت و دیر گرم شدن اتاق‌ها نمی‌توان با ورود مسافر آن را کنترل و از روی احتمال کار کرد.از طرفی بیشترین مصرف انرژی در هتل توسط مسافران انجام می‌شود که قابل کنترل نیست و ما نمی‌توانیم دمای اتاق مسافر را برای او تعیین کنیم.

جواد عباسی

دبیر جامعه هتلداران گیلان

 

هتل‌هایی که در داخل شهر هستند و از گاز استفاده می‌کنند هنوز تغییر قیمت‌ بعداز هدفمندی یارانه‌ها برآنها نامعلوم است و تا زمانی که قبض گاز نیاید نمی‌شود اظهار نظر کرد اما هتل‌های خارج از شهر که از سوخت گازوئیل استفاده می‌کنند، قیمت سوخت آن‌ها با احتساب صد و پنجاه تومان به ازای هر لیتر، از حدود تقریبا 500 هزار تومان به 5 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است و چون این هتل‌ها در خارج از شهر قرار گرفته‌اند به دلیل سرما مصرف سوخت آن‌ها زیاد بوده و از این نظر با مشکل مواجه شده اند.از میان هتل‌های استان، آنهایی که در خارج از شهر هستند بیشترین رکود ورود مسافر را دارند. با آغاز هدفمندی یارانه‌ها درصد اشغال هتل‌های استان گیلان 70 تا 80 درصد کاهش پیدا کرده و این میزان در هتل‌های خارج از شهر محسوس‌تر است. چون مراجعه کننده‌ها به این هتل‌ها مسافران تفریحی هستند که تعداد آنها در حالت معمولی در زمستان کم است اما با آغاز طرح هدفمندی یارانه‌ها و کاهش سفر، این میزان بیشتر کاهش پیدا کرده است. پیش از آغاز هدفمندی یارانه‌ها، طبق مصوبه مجلس قرار بود که 30 درصد از هزینه صرفه‌جویی ناشی از هدفمندی یارانه‌ها به بخش صنعتی و گردشگری تعلق گیرد. این در حالی است که با گذشت نزدیک به یک‌ماه از آغاز هدفمندی یارانه‌ها، هنوز گزارشی از چگونگی اجرای این مصوبه، ارائه نشده‌است. اگر ما بهترین تجهیزات را برای هتل استفاده کنیم و برای جبران هزینه‌ها قیمت خدمات را بالا ببریم تا زمانی که مسافر نتواند به سفر آمده و هزینه اقامت در هتل را بپردازد، نمی‌توانیم جلوی ورشکستگی هتلداران را بگیریم.

اسماعیل قادری

مدرس جهانگردی

مشکل عمده آن است که همه مسافران گردشگر شمرده می‌شوند؛‌ به عنوان مثال ما از کشور ونزوئلا توریست نداریم شاید تنها چند مأموریت دولتی باشد، ‌اما در آمار می‌آید. همچنین اگر بر مبنای هدف فراغت و تفریح و دیدار دوستان و یا گردشگر تجاری در نظر بگیریم،‌ آنهایی که در ارتباط با کار و حرفه سفر می‌کنند مانند ورزشکارها و آنهایی که برای شرکت در همایش و یا نمایشگاه می‌آیند،‌ گردشگر محسوب نمی‌شوند چون نه تنها پولی برای شرکت کردن خود نمی‌دهند بلکه پول اقامت و‌ خوراک خیلی از مهمانان را دولت می‌دهد و یک هدیه هم به آنان می‌دهیم و درآمدی نصیب کشور نخواهد شد.اطلاعات سایت سازمان جهانی جهانگردی حاکی از 642 میلیون نفر گردشگر در 8 ماه نخست سال 2010 است که نسبت به سال قبل با افزایش 40 میلیون گردشگر،‌ از رشدی معادل 7 درصد برخوردار است. برای ایران نیز در سال 2009 در این سایت آماری ارائه نشده است و به این ترتیب نمی‌توان مقایسه‌ای انجام داد.

خسرو ایرانپور

دبیر جامعه هتلداران کشور

پیش نویس حمایت از صنعت هتلداری در قالب پیش نویس کلی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری آماده شده و پس از تصویب به زودی به هیئت دولت ارائه می شود. این پیش نویس شامل بسته حمایتی برای تمام بخش‌های گردشگری و میراث فرهنگی بوده و در مورد آزانس‌ها، اماکن اقامتی و رفاهی نیز بخش‌هایی تعریف شده است. از سویی دفاتر خدمات مسافرتی سرمایه‌گذاری زیادی روی تعطیلات نوروزی کار می‌کنند تا حدی که برخی از دفاتر سعی خواهند داشت ضرر و یا شاید رکود گردشگری زمستانی را در نوروز جبران کنند. در حالی که 2 ماه تا نوروز 1390 باقی‌مانده، وضعیت تورهای نوروزی با توجه به اجرای طرح هدفمندسازی یارانه‌ها، ‌افزایش قیمت سوخت و در نتیجه افزایش نرخ اتوبوس‌های بین شهری و حمل و نقل به طور نمونه،‌ مشخص نبوده و هزینه نهایی این تورها قطعی نشده است. به همین دلیل میزان استقبال مردم نیز قابل پیش‌بینی نیست.

42133

کد خبر 125133

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علیرضا IR ۱۷:۳۸ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۲
    0 0
    و این فقط رکود گردشگری و ایران گردی نیست بلکه یک رشته درآمدی در توزیع انواع فعالیت های اقتصادی هر استانی است مثلا وضعیت بازار مشهد را تصور کنید در صورت ادامه ی این روند چه خواهد شد. نکته ی جالب تر این که ما برای توریست های خارجی این یارانه را در نظر گرفتیم مثلا یک عراقی با درصد بسیار بسیار اندکی می تواند بیاید و چند هفته مهمان ایران باشد و همه ی اماکن زیارتی وسیاحتی را بگردد اما یک ایرانی ...

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین