سازمان ملی جوانان که وظیفه ذاتی سنجش بیکاری این قشر سنی را بر عهده داشته در آستانه انحلال است و برخی مسئولان جسته و گریخته از بیکاری جوانان آمار می دهند

مسئولان جسته و گریخته درباره بیکاری جوانان اظهار نظر می کنند. این در حالی است که پژوهش درباره بیکاری در جوانان و شیوع آن در جامعه، یکی از وظایف ذاتی سازمان ملی جوانان محسوب می شد که اخیرا با انحلال این سازمان به محاق رفته است.

از طرفی، عده ای می گویند کاهش رشد تولید ناخالص ملی و برخی نیز عدم رسیدن به برنامه های از پیش تعیین شده در این امر(بیکاری جوانان) موثرند. با این حال نزدیک به 2 سال می شود آمار رسمی از سوی نهادهای رسمی اعلام نشده و اظهار نظر افراد و آمارهای مراجع داخلی و خارجی، تفاوت بسیار زیادی با هم دارند.

در جداول زیر، بخشی از آخرین اظهارنظرها و آمارهایی که اعلام شده را می خوانید.

 

نام

سمت/عنوان

خلاصه اظهارات

حسن روحانی

رئیس مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام

میزان رشد ناخالص ملی براساس آخرین اعلام بانک مرکزی حدود 2.5درصد است و بالای 30 درصد از جوانان کشور بیکار هستند و درآمد آنها صفر درصد است‏‌ و این شاخص‌ها خود معیار خوبی برای قضاوت در رابطه با وضعیت معیشت مردم است. در حال حاضر بالای 30 درصد از جوان‌های کشور بیکار هستند. یعنی بیش از 30 درصد از جوانان کشور درآمد صفر درصد دارند و با درآمد صفر درصد هم که نمی‌تواند وضعیت معیشت مردم خوب باشد.

نشریه تحقیقات اقتصادی خاورمیانه (میس)

 

آمار ارائه شده برای سال 83 و 85 شمسی

نرخ بیکاری جوانان بین 15 تا 24 سال که 25درصد جمعیت فعال کشور را شامل می شوند، 34 درصد است. در صورتی که نرخ فعلی بیکاری کشور (سال83) یعنی2/13 درصد حفظ شود، نرخ بیکاری جوانان بین 15 تا 29 سال در ایران طی دو سال آینده (سال 85) به 52 درصد افزایش خواهد یافت که بیش از ده درصد آنها جوانان تحصیل کرده دانشگاهی و 30 درصد نیز دیپلمه خواهند بود.حدود 70درصد جمعیت بیکار ایران حداقل بیش از دو سال است که بیکارند و 30 درصد باقی مانده نیز مدت بیشتری است که در پی شغلی مناسب هستند.آمارهای متفاوتی از نرخ بیکاری، رقم بیکاری و میزان جمعیت فعال این کشور از سوی موسسات مختلف اعلام می شود و هر ساله رقمهایی که در خصوص نرخ بیکاری ایران از سوی سازمان ملل، مرکز آمار ایران و دیگر سازمانهای داخلی و خارجی اعلام می شود، اختلاف بسیار زیادی دارند.آمار ارئه شده توسط مرکز آمار ایران، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، وزارت کار، بانک مرکزی ایران و خانه کارگر تفاوت قابل توجهی وجود دارد.

موسوی لارگانی

 

نماینده فلاورجان

 

واردات بی‌رویه محصولات بی‌کیفیت چینی بسیاری از تولیدکنندگان و صاحبان مشاغل را به زمین زده و جوانان بسیاری را از کار بیکار نموده است.مدیریت واردات که مورد تاکید ویژه مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت باید در دستور کار مسئولان امر قرار گیرد تا این معضل اساسی هرچه سریعتر برطرف شود.

عبدالرضا شیخ الاسلامی

وزیر کار و امور اجتماعی

به نظر می‌آید بیشترین علت بیکاری‌، افزایش جمعیت فعال و ورود فارغ‌التحصیلان به بازار کار است. رود متولدین دهه 60 به بازار کار، نامتعادل بودن عرضه و تقاضا، سرمایه‌گذاری نامناسب در ایجاد اشتغال مولد و تصاحب چند میلیون فرصت شغلی توسط خارجی‌ها از دلایل دو رقمی ‌بودن نرخ بیکاری و نوسانات آن گزارش شده است. به نظر می‌رسد که آمار بیکاری اعلام شده با واقعیات جامعه همخوانی ندارد و درصدی از خطا در آن دیده می‌شود.

عادل آذر

رئیس مرکز آمار ایران

گاهی نرخ بیکاری را درایران40 درصد اعلام می کنند، مانند این که درجه تب انسانی را بالای60 درصد بدانیم اما همانطورکه افراد آگاه از اطلاعات عمومی پزشکی این موضوع را نمی پذیرند ، ممکن نیست نرخ بیکاری که تب کشور است بالای 30 درصد باشد. از آموزش و پرورش و آموزش عالی تقاضا داریم دانش آماری را در سطوح پایه ، ابتدایی و راهنمایی و نیز در دانشگاه ها تدریس کنند تا بیگانگان با ارقام نادرست نتوانند مردم را ناامید و دلسرد کنند.

 آماری درباره بیکاری جوانان که در سالهای اخیر ارائه شده

آمار سازمان ملی جوانان در سال 88 که به روش نظرسنجی انجام شده:

آمار جامعه مورد سنجش

فاقد درآمد مطلق

دریافت ماهانه کمتر از 5 هزار تومان

درآمد ماهانه کمتر از 100 هزار تومان

درآمد کمتر از 50 هزار تومان

75 هزار نفر

20 درصد جوانان

70 درصد جوانان

80 درصد جوانان

70 درصد جوانان

 

بیکاری اعلام شده در زمستان سال 87 توسط مرکز آمار ایران

میزان بیکاری در جوانان 15 تا 24 ساله

افزایش نسبت به گذشته

4/27 درصد

نسبت به پاییز 87 به میزان 6 درصد

نسبت به زمستان 86 به میزان 2 درصد

 

42/133

کد خبر 125171

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • آرش IR ۱۵:۰۱ - ۱۳۸۹/۱۱/۰۳
    0 0
    قابل توجه آقای عادل آذر: بیگانگان گزارشهای مربوط به کشورمان را از نهادهای داخلی می گیرند. مثلا آمار مربوط به تولید ناخالص داخلی یا بیکاری و تورم را بانک مرکزی و مرکز آمار ارائه می دهند. نهادهایی مانند صندوق بین المللی پول یا بانک جهانی تنها با ارقام اعلام شده توسط کشورها و دانش اقتصاد سنجی روز دنیا مدلهایی برای پیش بینی آینده کشورها و دورنمای آنها تولید می کنند که از این نظر کارشان قابل تقدیر و تشکر است.

آخرین اخبار