در این روش جراحان میتوانند دریچههای قلب را با عبور یک لوله باریک 20 سانتیمتری از طریق یکی از وریدهای زیر گلو جراحی کنند و بیمار یک روز بعد از انجام این جراحی میتواند بیمارستان را ترک کند.
پزشکان برای اولین بار این روش جراحی را در بیمارستان پاپورث در کمبریج انجام دادند. یکی از متخصصان قلب این بیمارستان در این باره گفت: یکی از ویژگیهای جالب این روش جراحی این است که نیازی به بیهوش کردن بیمار نیست و در تمام مراحل جراحی بیمار هوشیار است. پزشکان امیدوارند با کمک این روش جراحیهایی مانند دریچه میترال قلب را بدون نیاز به شکافتن قفسه سینه بیمار انجام دهند.
دکتر سولیوان گفت: این روش جراحی برای اولین بار است که در دنیا صورت میگیرد و ما امیدواریم با کمک این روش جراحیهای قلب را سریعتر و با عوارض کمتر به انجام برسانیم. البته لازم به توضیح است که این روش بسیار جدید است و برای هر شخصی مناسب نیست. اما نتایجی که از این روش گرفتیم بسیار امیدوارکننده است.
البته جراحی قلب باز هنوز هم مؤثر است، اما خطرات زیادی دارد و بیمار بعد از جراحی تا ماهها نیاز به استراحت دارد، اما با این روش بیماران میتوانند روز بعد از جراحی با پاهای خودشان به خانه بازگردند. برای انجام این روش جراحی، باید یک قطعه فلزی را در بدن بیمار وارد کرد که با توجه به دمای بدن تغییر اندازه میدهد.
این دستگاه که به نام مونارک معروف است با گذر از رگی در گردن وارد سینوس کرنری میشود بعد از آن به سمت دریچههای قلب رانده میشود. بعد از اینکه این دستگاه در محل درست خود قرار گرفت، توسط دو جسم لنگر مانند در جای خود ثابت میشود. بعد از گذشت شش هفته این جسم فلزی شروع به کوچک شدن میکند و دریچههای قلب را به شکل مورد نظر درمیآورند. بعد از گذشت دوسال این دریچهها به خوبی روز اول کار خواهند کرد. مشکلات دریچه قلب یکی از بیماریهای شایع در بین بیماران قلبی است و یکی از مهمترین عوامل بروز این ناهنجاریها داشتن فشار خون بالاست.
زمانی که دریچههای قلبی به درستی بسته نمیشوند باعث میشود مقداری از خون در مسیر خود به عقب باز گردند که این عامل باعث میشود از کارایی عملکرد قلب بسیار کم شده و حتی منجر به مرگ شود.
تلگراف / 11 جولای
نظر شما