سمیه فتحی: با گذشت چند ماه از سال جدید سایه کمبود بودجه بر پروژههای بخش دریایی کشور نیز تأثیر گذاشته است به طوری که مسئولان بخش دریایی کشور نیز بر این مسئله تأکید دارند. چندی پیش رئیس سازمان بنادر کمبود بودجه را از دغدغههای سازمان بنادر ودریانوردی عنوان کرد که با ادامه این روند برای به سرانجام رسیدن طرحهای توسعه در بنادر با مشکل مواجه خواهند شد اما ظاهراً این مسئله در ماههای اخیر نیز بیشتر نمود پیدا کرده است به طوری که معاون اداری مالی سازمان بنادر و دریانوردی از عدم ارائه مجوز برای فروش اوراق مشارکت برای تأمین بخشی از بودجه سازمان بنادر خبر داد و گفت: اگر اجازه فروش اوراق مشارکت داده نشود و فاینانس پروژهها نیز تأمین نشود سازمان بنادر امسال در حدود 430میلیارد تومان کسری بودجه میآورد.
علی جهاندیده عضو هیأت عامل سازمان بنادر و دریانوردی در گفتوگو با «خبر» با اشاره به اینکه بودجه سازمان بنادر و دریانوردی برای امسال 80میلیارد تومان پیشبینی شده است که در حدود 450 میلیارد آن از محل درآمدهای سازمان باید تأمین شود، اظهار کرد: 350 میلیارد تومان نیز از طریق فروش اوراق مشارکت و فاینانس پروژهها پیشبینی شده است که ممکن است با مشکل مواجه شود. از سوی دیگر سازمان بنادر و دریانوردی موظف است یک دوازدهم از بودجه سازمان یعنی 800میلیارد تومان را به خزانه دولت واریز کند. با احتساب این میزان سازمان بنادر امسال 430 میلیارد تومان کسری بودجه میآورد که روند اینگونه پیش رود و نه اجازه فروش اورراق مشارکت داده شود و نه حمایتهای لازم از سوی دولت انجام گیرد به طور قطع سال سختی را پیش رو خواهیم داشت.
وی افزود: متأسفانه در زمینه فروش اوراق مشارکت هنور مجوزهای مربوطه از سوی دولت به سازمان بنادر داده نشده است در حالی که 100 میلیارد تومان برای سال گذشته و100 میلیارد تومان برای امسال برای پاسخگویی به هزینههای سازمان در جهت اجرای پروژههای بندری پیشبینی کردهایم از اینرو از وزیر راهوترابری در خواست کردهایم که در این زمینه مجوز صادر شود. جهاندیده تصریح کرد: گفته شده دولت به بانک مرکزی اجازه صدور مجوز را داده است اما ظاهراً بانک مرکزی در حال بررسی است تا به تفکیک وزارتخانههای مربوطه اجازه فروش اوراق را بدهد. سازمان بنادر منتظر است تا هرچه سریعتر اقدامات مربوطه انجام گیرد تا بخشی از مشکلات کمبود بودجه رفع شود.
وی با بیان اینکه امروز دیگر اهمیت دریا در سیاستهای دولت نمود پیدا کرده است، گفت: با توجه به این مسئله از دولت انتظار داریم این موضوع را بهخوبی درک کند و اینکه توجه به دریا سبب توسعه اقتصاد کشور خواهد شد تا حدودی زمینه را برای رفع کمبود و مشکلات این بخش را فراهم کند.
معاون سازمان بنادر و دریانوردی تصریح کرد: با تمام مشکلات موجود سعی خواهیم کرد کسری موجود را جبران کنیم چراکه سازمان بنادر پروژههای مهمی را در سطح منطقه و خاورمیانه در حال اجرا دارد که اگر به نتیجه برسند سبب ارتقای اقتصاد کشور خواهند شد که نمیتوان به آسانی از کنار آنها گذشت. وی همچنین در زمینه تأمین فاینانس هم گفت: برای امسال نیز 100 تا 150 میلیارد تومان تأمین بودجه هم از طریق فاینانس پیشبینی کردهایم که شواهد نشان میدهد امسال در مقایسه با سال گذشته در شرایط خوبی به سر میبریم و بسیاری از موانع سال گذشته در این زمینه رفع شده است.
جهاندیده خاطرنشان کرد: تمام تلاش سازمان این است که طرحهای توسعه پیشبینی شده در بنادر به ثمر برسد و مسائلی مانند کمبود بودجه بر روی روند کار تأثیر نگذارد؛ لذا امیدواریم مسئولان امر نیز این مسئله را بهخوبی درک کنند تا زمینه بر رشد و شکوفایی بنادر کشور که نقش اصلی در اقتصاد دارند فراهم شود.
نظر شما