زهرا ساعی: وجود احزاب قوی برای موفقیت انتخابات استانی ضروری است

ایرنا نوشت: نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح برگزاری انتخابات پارلمان به صورت استانی بدون وجود احزاب قوی و منسجم موفق نخواهد بود.

زهرا ساعی، استانی شدن انتخابات را طرحی ایده آل دانست و افزود: بدون تردید اگر ساز و کارها و امکانات زیرساختی و همچنین شرایط حضور احزاب و تشکل های سیاسی برای برگزاری چنین انتخاباتی مهیا شود، پیامدهای بسیار خوب و مطلوبی در پی خواهد داشت.
وی اظهار داشت: هم اکنون احزاب و تشکل های ساختارمند، منسجم و قدرتمند سیاسی که بتوانند در تمام استان ها فعال بوده و توانایی ارایه لیست های انتخاباتی داشته باشند، وجود ندارد و این موضوع یکی از نقاط چالش برانگیز و نقطه ضعف برگزاری انتخابات به صورت استانی است.
ساعی، کاهش مشارکت سیاسی مردم را از دیگر نقاط ضعف و منفی برگزاری استانی انتخابات مجلس شورای اسلامی برشمرد و اضافه کرد: به دلیل اینکه احزاب مدرن و قوی در تمام نقاط کشور و به ویژه استان ها و شهرستان ها فعالیت مفید و مستمر ندارند، به طور طبیعی در آستانه انتخابات شاهد سردرگمی آنها در ارایه لیست ها خواهیم بود و به موازات آن به علت نداشتن پایگاه مردمی این احزاب، کاهش مشارکت سیاسی محتمل است.
وی، ایجاد دفاتر استانی احزاب سیاسی در استان ها و شهرستان ها و تقویت فعالیت های آنها را لازمه برگزاری انتخابات استانی مجلس شورای اسلامی بیان کرد و ادامه داد: در غیر این صورت برگزاری استانی انتخابات به حاشیه کشیده خواهد شد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی یادآوری کرد: باید توجه داشت در صورت فراهم شدن شرایط برگزاری انتخابات استانی، نگرش های محلی و قومیتی در طرح و تصویب قوانین کاهش می یابد و اولویت بندی بودجه ای در سطح کلان بهتر و واقعی تر انجام می شود و به موازات همین مسایل تصویب طرح های عمرانی، فرهنگی و اجتماعی مناسب تر پیگیری می شود.
ساعی گفت: این در حالی است که اکنون نمایندگان مجلس شورای اسلامی بیشتر تعلقات و مطالبات حوزه های انتخابیه خود را پیگیر هستند.
بر اساس این گزارش، طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۲ اسفند ماه پارسال با ۱۳۸ رای موافق، ۷۵ رای مخالف و ۴ رای ممتنع به تصویب رسید و این طرح هم اکنون در شورای نگهبان دردست بررسی است.
بر اساس این طرح جوزه انتخابیه در انتخابات مجلس شورای اسلامی محدوده جغرافیایی هر استان خواهد بود و هر استان به عنوان حوزه انتخابیه اصلی و حوزه‌های شهرستانی حوزه انتخابیه فرعی محسوب می ‌شوند.
طبق تبصره یک این ماده، تعداد نمایندگان هر حوزه انتخابیه اصلی (استان) معادل تعداد نمایندگان حوزه‌های انتخابیه موجود در استان است که مطابق قانون تعیین محدوده حوزه‌های انتخابی مجلس تعیین شده است.
ثبت‌نام نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی از طریق لیست‌های حزبی از دیگر مفاد این طرح است.
آذربایجان شرقی با جمعیت ۳.۸ میلیون نفر و ۲۱ شهرستان صاحب ۱۹ کرسی در مجلس شورای اسلامی است که پس از تهران، همراه با اصفهان بیشترین تعداد نمایندگان را دارد.

46

کد خبر 1256605

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 6 =