کمبود نقدینگی اصلی‌ترین عامل رکود صنایع تولیدی آذربایجان‌شرقی

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تبریز یکی از اصلی‌ترین مشکلات واحدهای تولیدی استان را کمبود نقدینگی دانست که برخی بانک‌ها در زمینه ارائه تسهیلات به صنایع استان همکاری لازم را ندارند.

به گزارش خبرآنلاین از تبریز، سونیا اندیش به عنوان یکی از بانوان موفق، در زمینه مدیریت اجتماعی و اقتصادی در استان آذربایجان شرقی مطرح است که در سمت های اجرایی مختلف توانمندی های خود را برای رشد و توسعه استان و شهر تبریز به‌کار گرفته‌اند.

این عضو شورای شهر و هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تبریز در گفتگوی اختصاصی گفت: اتاق های بازرگانی به عنوان سندیکا در کشورهای مختلف فعال هستند و در ایران نیز به عنوان یک نهاد بخش خصوصی وظیفه مشاوره به دولت را دارند.

وی افزود: در ایران نهاد بخش خصوصی از سال ۱۲۷۹ با عنوان اتاق تجارت تعریف شده است که در آن اصناف و واحدهای تولیدی نیز همکاری داشته‌اند و هدف اصلی آنها حمایت از یکدیگر در برابر مشکلات بود.

عضو اتاق بازرگانی تبریز افزود: گسترش فعالیت های اتاق تجارت موجب تعامل این نهاد با انجمن شهر شد که در گذشته در بسیاری از شهرهای بزرگ و خصوص در تبریز وجود داشت که اکثر اعضای اتاق تجارت در انجمن‌شهر نیز حضور داشتند و در زمینه مسائل شهری و کمک به محرومان فعال بودند.

وی افزود: هنگامیکه دولت بدون حضور بخش‌خصوصی برای حوزه تجارت و تولید تصمیم‌گیری و قانون‌گذاری کرد متوجه این نکته شد که تصویب برخی قوانین موجب متضررشدن بخش تولید و کم شدن رشد اقتصادی می‌شود.

وی ادامه داد: در طول سالیان متمادی اقتصاد کشور وابستگی شدیدی به نفت داشته و دولتها از نقش بخش‌خصوصی در اقتصاد و تولید کشور غافل شدند و این موضوع در مواقعی با فروش نفت ۱۳۰ دلاری و درآمد سالانه ۸۰۰ میلیاردی آن تشدید شد اما هنگامی که مسائل سیاسی موجب محدودیت فروش نفت و میعانات نفتی و محصولات پتروشیمی شد دولت به نقش بخش‌خصوصی در اقتصاد پی برد.

اندیش افزود: با تشدید تحریم ها بالاخره در سال ۱۳۸۹ جایگاه بخش‌خصوصی در اقتصاد برای دولت ملموس‌تر شد تا لزوم شورای گفتگوی بخش خصوصی در کنار دولت حداقل به عنوان مشاور پر رنگ تر شود.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تبریز گفت: در دوره جدید اتاق بازرگانی هدف ما افزایش تعامل با نهادهای تصمیم‌گیر و در راس آن استانداری و نمایندگان مجلس شورای اسلامی است تا با برگزاری جلسات مختلف در خود واحدهای تولیدی یا در اتاق بازرگانی مشکلات آنها بررسی و راه حل مناسب یافته شود که با این کار نقش اتاق از یک نهاد مشاوره‌ای به یک نهاد اجرایی تبدیل می‌شود .

وی درمورد توانمندسازی واحدهای ورشکسته یا دچار مشکل نیز گفت: به عنوان مثال شرکت سراب بافت که به عنوان یکی از واحدهای ورشکسته به شمار می‌رفت و به مزایده گذاشته شده ‌بود بعد از عید در یک برنامه با حضور دادستانی به یکی از اعضای اتاق که در این زمینه فعال هست واگذار شد که توجه بیشتر اتاق در این زمینه اهلیت فرد واگذار شونده بود و خوشبختانه در حال حاضر با تشکیل هیئت‌مدیره جدید درحال راه اندازی مجدد است.

اندیش اضافه کرد: در کنار سراب بافت تشکیل کنسرسیوم صادراتی را نیز در نظر داریم و هدف ایجاد زنجیره تامین مواد اولیه نساجی برای این شرکت است که از طریق وزیر صنعت پیگیر کارهای عملیاتی آن هستیم.

وی با تاکید بر اینکه آذربایجان شرقی قطب سوم خودرو سازی کشور است، برنامه دیگر اتاق ایجاد کنسرسیوم تامین قطعات عنوان کرد و افزود: هدف آن احیای کارخانجات ماشین‌سازی، بلبرینگ‌سازی و مجموعه‌های مشابه در استان و سایر همکاران پیگیر این موضوع هستند.

وی در خصوص مشکلات بانکی واحدهای تولیدی استان و کم کاری برخی بانکها نیز گفت: یکی از فلسفه‌های وجودی بانک‌ها چرخش پول در استانی است که در آن جذب سرمایه صورت گرفته ولی متاسفانه برخی بانک‌ها ۸۰ الی ۱۰۰ درصد منابع مالی جذب شده در آذربایجان شرقی را در خارج از استان هزینه کرده‌اند.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تبریز ادامه داد: برخی بانکها با جذب چرخش مالی واحدهای تولیدی استان ما تسهیلات خود را در اختیار واحدهای تولیدی دیگر استان ها قرارداده‌اند و این عامل موجب ایجاد مشکل برای واحدهای تولید استان شده که در هنگام مراجعه به بانک برای اخذ تسهیلات با نبود پول مواجه شده‌اند.

وی افزود: همین عامل نبود سرمایه در گردش و ارائه نکردن تسهیلات به واحدهای‌تولیدی موجب رکود بسیاری از واحدها در شهرک‌های صنعتی استان شده که در این زمینه نیز اتاق‌بازگانی از طریق برگزاری جلسه با نمایندگان بانک‌ها و منعکس کردن مسائل به بانک مرکزی، وزارت صمت و وزارت دارایی پیگیر مشکلات بوده و ابلاغ شده اگر بانکها تسهیلات را در اختیار واحدهای تولیدی استان قرار ندهند واحدهای تولیدی اقدام مقابله به مثل خواهند کرد.

سونیا اندیش در زمینه فعالیت بانوان در اتاق بازرگانی نیز گفت: حدود ۸۷ نفر از بانوان استان کارت بازرگانی دریافت کرده‌اند که بخشی از آنها به عنوان مدیرعامل در واحدهای صنعتی فعال هستند.

وی ادامه داد: در اتاق ایران کانون زنان ‌بازرگان به عنوان یک تشکل مستقل از اتاق تصویب شده است و تنها ارتباط آنها در برگزاری انتخابات به دست اتاق و تائید صحت کارت‌های بازرگانی است که در اتاق بازرگانی تبریز نیز قبلا این تصمیم گرفته شد ولی با عدم توجه بانوان بازرگان روبرو شد.

وی با تاکید بر اینکه نباید در زمینه فعالیت‌های اقتصادی تفکیک جنسیتی وجود داشته باشد افزود: هدف خود من ایجاد فرصت‌های برابر برای بانوان و بخصوص حضور بانوان در هیئت‌های بازرگانی و تجاری است که یکی از مقدمات آن تشکیل کانون زنان بازرگان بوده، صحبت‌های اولیه انجام شده و سعی خواهیم کرد در ماه‌های آینده این کار را شروع کنیم.

این عضو شورای‌شهر تبریز با اشاره به اینکه تبریز به عنوان دومین شهر صنعتی ایران بعد از تهران مطرح است و مردم این شهر از گذشته به پشتکار معروف و جزو فعالان قدرتمند صنعت کشور هستند گفت: با توجه به نقش صنعت در اقتصاد، اشتغال و توسعه شهر تبریز پیشنهاد افزایش مشارکت تولیدکنندگان در مدیریت‌شهری را به شهرداری تبریز ارائه کردم و طبق این پیشنهاد مقرر ‌شد "در عید نوروز برای مشارکت بیشتر صنعت‌کاران بخشی از المان‌های شهری در کنار ورودی‌های شهر و مناطق پرتردد در اختیار این عزیزان قرار گیرد و از نقش مشورتی صنعت‌کاران در پروژه‌های اقتصادی و حمل و نقل شهر استفاده شود" که تا امروز این پیشنهاد عملی نشده و امیدوارم جلسات مشترک شورای‌شهر و اعضای هیئت نمایندگان افزایش یابد تا شاهد تعامل بیشتر این دو نهاد باشیم.

وی درخصوص افت پنج پله‌ای اقتصاد استان در کشور نیز گفت: مشکلات بانکی، عدم همکاری دستگاه‌های اجرایی، سختگیری‌های قوانین در زمینه‌های گمرکی و مالیاتی از جمله عوامل افت شاخص اقتصادی استان است.

عضو اتاق‌بازرگانی تبریز افزود: در زمینه وصول مالیات‌ها میزان درآمدهای مالیات در استان آذربایجان‌شرقی ۹۳ درصد است که در مقایسه با میزان وصول ۷۲ درصدی مالیات در استان اصفهان نشان‌دهنده وارد آمدن فشار اقتصادی به تولیدکنندگان استان بوده که موجب تعطیلی برخی واحدهای صنعتی نیز شده است.

وی افزود: مجموعه عوامل اعلامی باعث نزول رتبه کسب‌وکار استان از رتبه ۱۷ به رتبه ۲۷ شده و این در حالی است که ما در سال‌های گذشته جزو پنج استان برتر قطب صنعتی کشور بودیم.

۴۶

کد خبر 1259414

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار