به گزارش ایرنا، القدس العربی روز چهارشنبه در سرمقاله خود با عنوان 'فیل مصری به خروش آمده است' تاکید کرد که تغییر در مصر بر کل منطقه خاورمیانه تاثیر گذار خواهد بود ونگرانی از این امر، وزیر خارجه آمریکا را واداشت تا به حرف بیاید و از همه گروه ها در مصر بخواهد که خویشتنداری خود را حفظ کنند.
القدس العربی نوشت: به نظر می رسد برای دعوت کلینتون به آرامش خیلی دیر شده است، زیرا مصر شاهد خروش گسترده و روزهای آینده سرشار از حوادثی است که آمریکا وهمپیمانان اسرائیلی اش از آن خوشنود نخواهند شد.
چرخ های تغییر در مصر هر چند به کندی اما با تاثیر قویتر و بیشتری به حرکت درآمده است، مردم مصر همچون فیل خروشانی هستند که وقتی به جوش می آید بدون هیچ ترحمی هر چه را بر سر راهش قرار گیرد، نابود می کند.
القدس العربی نوشت: تظاهرات گسترده ای که روز گذشته در بیش از 15 شهر مصر علیه دولت 'حسنی مبارک' به راه افتاد و ده ها هزار نفر که بیشتر آنها را جوانان تشکیل می دادند در آن شرکت کردند، آغاز تغییرات غیر منتظره ای است.
تظاهرکنندگان مصری با الهام گرفتن از حوادث تونس شعارهایی همچون' مبارک مبارک هواپیما منتظر است ' و یا 'زین العابدین بن علی. اکنون نوبت چه کسی فرا رسیده است' سر دادند.
القدس العربی افزود: اوضاع معیشتی در مصر سه برابر بدتر از تونس است ودر حالی که درآمد سالانه هر تونسی به سه هزار دلار می رسد این رقم در بهترین حالت برای هر فرد مصر 800 دلار بیشتر نیست.و بر اساس معیارهای سازمان ملل بیش از 60 میلیون مصری زیر خط فقر زندگی می کنند و روزی دو دلار درآمد دارند.
مردم مصر از برخوردهای اهانت آمیز و تحقیرکننده نظام حاکم به ستوه آمده اند ونارضایتی خود را با تحریم شبه کامل انتخابات پارلمانی اخیر که حزب حاکم در آن اکثریت را بدست آورد نشان دادند، اما ظاهرا نظام مبارک از این تحریم وعدم مشارکت مردمی در انتخابات به انداره کافی درس عبرت نگرفت و با تاکید بر پاکی انتخابات و بدتر از آن با اقدام به تقلب از نوع آشکار و به طرز ساده لوحانه ای، تمامی نامزدهای احزاب بزرگ کشور از جمله اخوان المسلمین و وفد را کنار گذاشت و با این کار خواست مردم را نادیده گرفت وآنها را تحقیر کرد.
القدس العربی افزود: مصری ها نان خالی نمی خواهند، بلکه مثل مردم تونس نان همراه با عزت وآزادی می خواهند که دولت مبارک حاضر نیست به این خواسته تن دهد زیرا مانند همیشه راهی جز سرکوب را در برخورد با اعتراضات مردمی در پیش نگرفته است. هرچند راه های از پیش رفته لزوما نمی تواند در برخورد با اعتراضات کنونی کارساز باشد.16146
روزنامه 'القدس العربی' چاپ لندن با اشاره به اینکه روزهای آینده در مصر شاهد حوادثی خواهد بود که قطعا آمریکا وهمپیمانان اسراییلی اش از وقوع آن خرسند نخواهد شد، خطاب به 'هیلاری کلینتون' وزیر خارجه آمریکا نوشت: برای نصیحت مصری ها به خویشتنداری خیلی دیر شده است.
کد خبر 126039
نظر شما