آذربایجان شرقی در مجازات جایگزین حبس رتبه اول کشور را دارد

ایرنا نوشت: رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی گفت: این استان در صدور احکام مجازات جایگزین حبس در ۲ سال پیاپی رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

حجت الاسلام حکمت علی مظفری شنبه شب در جلسه هم اندیشی هیات امنای ستاد دیه استان با روسای اتحادیه‌های صنفی بازار در آستانه برگزاری جشن گلریزان، افزود: برای جرایمی که با امنیت مردم ارتباط نداشته و عنوان مجرمانه ندارد، ترجیحا از مجازات جایگزین زندان استفاده می‌شود.
وی اظهار داشت: مجرمان مخل امنیت مردم نه تنها به زندان محکوم می‌ شوند بلکه به خاطر امنیت مالی و جانی مردم با آن ها برخورد سختی می شود.
رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی با اشاره به آغاز بهره گیری از پابندهای الکترونیکی برای زندانیانی که امکان استفاده از قانون «مجازات جایگزین حبس» ندارند، گفت: استفاده از این پابندها از هفته گذشته آغاز شده و به صورت انبوه در مورد زندانیان واجد شرایط استفاده می ‌شود.
حجت الاسلام مظفری ادامه داد: سال گذشته ۴۴۰ نفر از زندانیان جرائم غیر عمد در آذربایجان شرقی آزاد شدند و امید است امسال نیز با مشارکت خیران و مردم نوعدوست تعداد زیادی از این زندانیان آزاد شوند.
دادستان عمومی و انقلاب تبریز نیز در این جلسه گفت: محکومان مالی و غیرعمد ناخواسته با داشتن شاکی خصوصی و بیشتر به خاطر رکود و نوسانات بازار روانه زندان شده‌اند.
موسی خلیل الهی، افزود: این زندانیان با کمک خیران از زندان های استان آزاد و به کانون گرم خانواده خود برمی گردند.
وی یادآوری کرد: ۴۴۰ نفر از زندانیان جرایم مالی و غیرعمد آزاد شده در سال گذشته بیش از یک هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال بدهی داشتند .
دادستان عمومی و انقلاب تبریز با اشاره به طرح شفاهی حفظ قرآن در زندان ‌های استان و زندان مرکزی این شهر گفت: دو سوم از زندانیان در این طرح شرکت کرده اند و در راستای اجرای این طرح ۲ هزار نفر از زندانیان حافظ جزء یک تا ۳۰ قرآن کریم هستند.
خلیل الهی، ادامه داد: تعدادی از زندانیان نیز در کارگاه های حرفه آموزی فرش و کفش در زندان های استان فعالیت دارند و قسمتی از درآمد شغل خود را به خانواده‌های خود می دهند.
مدیر ستاد دیه آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با اشاره به استفاده از مجازات جایگزین حبس برای محکومان غیر امنیتی، گفت: این اقدام آمار زندانیان کیفری و جرائم غیرعمد استان را به شدت کاهش داده است.
رسول تقی پور، افزود: امسال بیش از ۵۳۰ نفر از زندانیان زندان های استان با بدهی یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال منتظر کمک خیران هستند تا به آغوش گرم خانواده برگردند.
وی اظهار داشت: اگر از مبلغ بدهی این افراد ۷۰ میلیارد ریال در جشن گلریزان جمع آوری شود بقیه بدهی آن ها از طریق تقسیط، گذشت شاکیان، تسهیلات کم بهره و کمک های مردمی تامین می شود.
تقی پور، با قدردانی از خانواده های متوفیانی که هزینه ‌های مراسم عزاداری متوفی را برای آزادسازی زندانیان اختصاص می دهند، گفت: سال گذشته ۱۶۲ خانواده به میزان حدود ۱۰ میلیارد ریال هزینه مراسم متوفی خود را به آزادی زندانیان جرائم غیرعمد استان اهدا کردند.
در این جلسه اصناف، بازاریان و اتحادیه‌های تبریز برای کمک به آزادی زندانیان جرائم غیرعمد در جشن گلریزان ۵ میلیارد ریال متعهد شدند.
جشن گلریزان استان یکشنبه ۲۹ اردیبهشت بعد از افطار از ساعت ۲۱:۳۰ تا ۲۳:۳۰ در تالار معلم برگزار می شود.

46

کد خبر 1261573

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 13 =