دستان خونین ترامپ در تیراندازی ویرجینیا

در یک تیراندازی مرگبار دیگر در آمریکا ۱۲ نفر این بار در یک ساختمان شهرداری ویرجینیا کشته شده‌اند. هر چند این تیراندازی بار دیگر به تیتر اول رسانه‌ها تبدیل شده اما آمریکایی‌ها می‌دانند با حمایت همه جانبه ترامپ از لابی‌های اسلحه در این کشور چنین حوادثی ماجرایی عادی به حساب می‌آید. 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، همین چند هفته پیش بود که دونالد ترامپ اعلام کرد که آمریکا را از پیمان تجارت بین‌المللی تسلیحات خارج می‌کند. این توافقنامه که در سال ۲۰۱۳ به امضای باراک اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا رسید با هدف نظارت بر فروش تسلیحات بین کشورها ایجاد شد. اما ماجرای اصلی این است که انجمن ملی سلاح آمریکا  تاکید دارد که این پیمان باعث کنترل تسلیحات می‌شود که  به گفته مقام‌های این انجمن می‌تواند تهدیدی برای متمم دوم قانون اساسی آمریکا باشد که براساس آن حمل سلاح قانونی است. 

حامی از نوع لابی سلاح 
در جریان انتخابات آمریکا  انجمن ملی سلاح که بزرگ ترین سازمان لابی‎‏‏ کننده برای آزادی مالکیت اسلحه در آمریکاست به صورت رسمی حامی دونالد ترامپ بود. همین ماجرا باعث شده تا ترامپ بر خلاف ژست‌هایی که می‌گیرد هیچ کار عملی برای جلوگیری از فروش گسترده سلاح در آمریکا انجام ندهد. این ماجرا باعث شده تا تغییر قوانین برای جلوگیری از گسترش فروش تسلیحات در آمریکا با یک بن‌بست جدی روبرو شود. این مسئله باعث شده تا موضوع کنترل سلاح به یکی از مهمترین محورهای کارزهای انتخاباتی سال ۲۰۲۰ آمریکا تبدیل شود. جو بایدن،نامزد حزب دمکرات و معاون سابق باراک اوباما پس از تیراندازی اخیر در توئیتر خود نوشت: ۱۱ انسان بی‌گناه دیگر کشته شدند. زمان بسیاری از موقعی که رهبران ما باید پاسخگو باشند گذشته است! چندی پیش بحث افزایش سن خریداری سلاح از ۱۸ سال به ۲۱ سال هم در آمریکا از سوی ترامپ مطرح شد. مخالف بزرگترین سلاح آمریکا با این ماجرا باعث شد تا پس از مدتی کاخ سفید ماجرا فراموشی بسپارد. 

کشور خشن
آمریکایی‌ها نسبت به جمعیت خود بیشتر از هر کشور دیگری سلاح در اختیار دارند. هر بار که فرد مسلحی در این کشور جمعیتی را به رگبار می‌بندد بحث تشدید قوانین کنترل و مالکیت سلاح در این کشور حسابی داغ می‌شود. قانون اساسی ایالات متحده مالکیت اسلحه را به رسمیت می شناسد. حدود ۳۱۰ میلیون سلاح شخصی در اختیار شهروندان آمریکایی است و قوانین نیمی از ایالت ها به مالکان سلاح های گرم اجازه می دهد که آنها در اماکن عمومی حمل کنند.
بر اساس تحقیق صورت گرفته در آمریکا سالانه ۱۳۰۰ کودک در آمریکا با شلیک گلوله کشته و ۵۸۰۰ نفر زخمی‌ می‌شوند
بر اساس تحقیقی که مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های آمریکا (سی دی سی) انجام داده هر سال ۵۸۰۰ کودک با اصابت گلوله به شدت زخمی و به بیمارستان منتقل می‌شوند. یک حساب و کتاب ساده نشان می‌دهد که بر این اساس در کشور توسعه‌یافته‌ای مانند آمریکا روزی حدود ۲۰ کودک با شلیک گلوله از سلاح‌های شخصی مردم این کشور کشته یا زحمی می‌شوند. بر این اساس کشته شدن با سلاح گرم پس از تصادفات رانندگی دومین عامل مرگ و میر کودکان در آمریکا به حساب می‌آید. به عبارت دیگر از هر ۱۰ مورد مرگ کودکان آمریکایی  یکی بر اثر اصابت گلوله است. 
بر خلاف تصور برخی این تلفات به خاطر حادثه و اتفاق در استفاده از سلاح توسط کودکان نیست و بخش عمده تلفات عمدی است. بیش از نیمی از این آمار مربوط به قتل است، ۳۸ درصد توسط پلیس خودکشی با اسلحه تشخیص داده شده و حوادث اتفاقی و در هنگام بازی با اسلحه  ۶ درصد از قربانیان سلاح گرم را در آمریکا تشکیل می‌دهند. 
هر کدام از میلیون‌ها سلاحی که در خانه‌های آمریکا جاخوش کرده می‌توانند یک حادثه مرگبار و تلخ را رقم بزنند. در میان کشورهای سازمان توسعه و همکاری اقتصادی آمریکا بعد از مکزیک بیشترین آمار قتل را دارد.
آمریکا مسئول ۸۰ درصد مرگ‌و میرها به وسیله اسلحه در ۲۳ کشور ثروتمند جهان است و در این کشور هر دقیقه ۱۰ قبضه اسلحه فروخته می‌شود.

۵۰۵۰
 

کد خبر 1265754

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین