وکیل زیباحالت‌منفرد: موکلم ١ میلیارد و ٥٠٠ میلیون دلار به اقتصاد ایران کمک کرد

پس از دفاعیات صادقی قهاره، وکیل مدافع زیباحالت منفرد با حضور در جایگاه، به دفاع از موکل خود پرداخت.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایلنا، در ادامه برگزاری ششمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده علیرضا زیباحالت منفرد از صبح امروز، صادقی قهاره، یکی از وکلای شرکت HK، پس از اشاره به اتهام یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورویی زیباحالت، در ادامه به مجهول بودن حضور کوهپایه‌زاده در جلسه قبل اشاره کرد و درخصوص اظهارات او درباره بازرگان ضمن اینکه قصد دفاع از بازرگان را نداشت گفت: باید بگویم که او بازنشسته شده است. همچنین آقای کوهپایه زاده گفته شکایت موکل از وزارت نفت در شعبه کارکنان دولت وجود دارد که ما پیگیری کردیم گفتند تفاوت بر سر معاینات گازی بوده زیرا معاینات گازی به راحتی قابل فروش نیست.

وکیل شرکت HK ادامه داد: وظیفه ما دفاع از حقوق موکل است اما باید در حین انجام این وظیفه موضوع را برای دادگاه شفاف‌سازی کنیم.

او ادامه داد: در تحویل گرفتن محموله‌های نفت و فروش آنها زیباحالت منفرد نقش مستقیم داشته است و به اقرار خودش پی به مکر و تقلب زنجانی برده بود و با توجه به نفوذش در کشور مالزی این اقدامات را انجام داده است؛ انتظار صدور حکم در محکومیت متهم و رد مال و جبران خسارت را از محضر دادگاه داریم.

هیچ مدرکی دال بر اینکه منفرد در خرید نفت دخالتی داشته باشد در پرونده وجود ندارد

با پایان دفاعیات صادقی قهاره، رضا جعفری، وکیل زیباحالت منفرد، به دستور قاضی و برای دفاع از موکل خود در جایگاه حاضر شد و گفت: در کیفرخواست ٣ جرم به موکل نسبت داده شده است این در حالیست که براساس اصل کلی قلمرو قوانین جزایی در مکان و طبق ماده ٣ قانون مجازات اسلامی قانون‌گذار می‌گوید در هر محلی جرم واقع شد، مقام‌های قضایی محل باید متهم را تحت تعقیب قرار دهند، مسائلی که تحت عنوان جرم به آقای زیباحالت نسبت داده‌اند در خارج از کشور بوده است.

او افزود: اعمال زیباحالت منفرد نه در ایران و نه در خارج از کشور نباید جرم تلقی شود، شخصی به نام زنجانی مقداری نفت خریده و در کشور چین با همکاری زیباحالت منفرد آن را انبار کردند. اگر آقای زنجانی جرمی مرتکب شده است این موضوع ارتباطی به منفرد ندارد و او دخالتی در این مسائل نداشته و هیچ سند و مدرکی دال بر اینکه منفرد در خرید و تحصیل نفت دخالتی داشته باشد در پرونده وجود ندارد.

در پرونده آثاری از ضرب سکه، جعل اسکناس و قاچاق ارز وجود ندارد

او ادامه داد: اقدامات منفرد بعد از اقدامات زنجانی بوده لذا کلمه مشارکت در اینجا نباید استفاده شود، تعریف کلاهبرداری هم در قانون مشخص است، موکل بنده زنجانی را فریب نداده بلکه زنجانی عالما، عامدا و با اطلاع کافی از منفرد استفاده کرده است.

جعفری در ارتباط با خرید بانک FIIB گفت: مگر آقای زنجانی صغیر و سفیه بوده است که بانک FIIB را از منفرد خریداری کند؟ اگر به نفعش نبود اقدام به خریداری نمی‌کرد، مسلماً قبل از خرید بانک با مشاوران و متخصصان صحبت کرده است. قطعاً زنجانی از این اقدام خوشحال بوده که یک ایرانی در خارج از کشور پیدا شده که می‌تواند مخازینی را جهت انبار کردن نفت فراهم کند.

وکیل مدافع متهم زیباحالت مفرد افزود: باید در رسیدگی شرایط زمانی را در نظر بگیریم. آنچه مسلم است ذخیره نفت در آن شرایط به نفع زنجانی بوده و منفرد نقش واسطه داشته است، در کیفرخواست مشخص نشده که کلمه مشارکت چه معنی دارد و چرا به موکل بنده که دخالتی در حمل نفت نداشته اتهام مشارکت را عنوان کردند.

جعفری گفت: طبق اصل ١٦٦ قانون اساسی، دادگاه مکلف است طبق قانون رأی دهد؛ دادسرا با نوشتن ٣ عنوان اتهامی خواسته موکل را مجرم معرفی کند.

او اضافه کرد: اخلال در نظام اقتصادی در قانون تعریف شده است، ما نمی‌توانیم خارج از چارچوب قانون به یک نفر بگوییم اخلالگر نظام اقتصادی است، دادسرا باید مشخص کند که موکل چه اقدام مجرمانه‌ای در این راستا انجام داده است، در پرونده آثاری از ضرب سکه، جعل اسکناس و قاچاق ارز وجود ندارد.

عنصر قانونی در مورد موکل وجود ندارد

وکیل مدافع متهم منفرد گفت: تقاضا دارم قضات ماده یک قانون اخلالگران نظام اقتصادی را مدنظر داشته باشند، ما نمی‌توانیم بگوییم حتماً هدف آقای منفرد چنین بوده و وی با توجه به فلان بند اخلالگر است، لذا عنصر قانونی در مورد موکل وجود ندارد.

جعفری ادامه داد: قانون تشدید مجازات کلاهبرداری این جرم را تعریف کردده است، اگر منصفانه و بدون حب و بغض بررسی کنیم، این جرم شامل موکل من نمی‌شود، موکلم برای خدمت به هموطنش وارد قضیه شده و طبعا برای این کار پولی هم گرفته اما در جرم کلاهبرداری باید قصد خاص (بردن مال دیگران) وجود داشته باشد در حالیکه موکل هیچگونه مانور متقلبانه انجام نداده است.

وی اضافه کرد: وکیل بابک زنجانی در جلسه دادگاه گفت که براساس اسناد و مدارک موجود، نقش منفرد در امور زنجانی روشن است اما سوال اینجاست که براساس کدام اسناد این مطلب را می‌گویند؛ آن اسناد را ارائه دهند. به استناد کدام سند گفته می‌شود منفرد در خرید محموله‌های نفتی از وزارت نفت دخالت داشته است.

موکلم بخاطر علاقه به کشورش ١ میلیارد و ٥٠٠ میلیون دلار به اقتصاد ایران کمک کرد

در ادامه وکیل زیباحالت منفرد گفت: درباره مساله آب در نفت هم باید بگویم وقتی متوجه شدید آب وجود دارد چرا شکایت نکردید؛ ما باید با سند ثابت کنیم و دلیل آنقدر محکم باشد که بگوییم به این دلیل آب در نفت وجود دارد. بر اساس حدس نباید جرمی را نسبت دهیم چرا که اساس محکمه بر برائت است.

او ادامه داد: یکی دیگر از اتهامات موکل من پولشویی است اما کدام اقدام موکل بر پولشویی دلالت دارد. طبق تعریف قانونگذار در پولشویی باید ناشی از عمل مجرمانه مال تحصیل شده باشد و شخص به آن علم داشته باشد.

او افزود: اعمال موکل من با هیچکدام از این مواد تطبیق ندارد و وی اطلاع نداشته پول‌های رنجانی از کجا به دست آمده است و او به درخواست زنجانی بانک در اختیار او قرار داده است. اگر موکل من از قبل هم‌دست باشد جرم قبول است اما اینطور نیست. اصل بر صحت قراردادها است که او قرارداد بسته و پول خود را دریافت کرده است.

جعفری گفت: بابک زنجانی امروز مجرم است اما آیا آن زمانی که به موکل من مراجعه کرد، مجرم بود که به او شک کند؟ آن زمان اعمال زنجانی نه تنها جرم نبود بلکه امتیاز محسوب می‌شد و موکل من یکی مثل بقیه مردم به او اطمینان کرد.

او ادامه داد: موکل من بخاطر ایرانی بودن و علاقه به کشورش حدود ١ میلیارد و ٥٠٠ ملیون دلار به اقتصاد ایران کمک کرده که نادیده گرفته می‌شود. وی هیچ پولی از زنجانی و شرکت ملی نفت نگرفته است. از عناصر سه گانه جرم عنصر قانونی وجود ندارد عنصر معنوی اصلا وجود ندارد و عنصر مادی طبق روال و در کار معمول انجام شده است. همچنین موکل من قصد ضربه زدن به نظام را نداشته است.

وکیل زیباحالت منفرد گفت : این موارد در کیفرخواست چندبار تکرار شده که ای کاش نماینده دادستان به جای ٤٠٠ صفحه ١٠ صفحه متقن تهیه می‌کردید و سعی کنید دلایل بیشتر باشد. از دادگاه با توجه به ماده ٤ قانون آیین دادرسی کیفری و اصل فعلی اصالت القراء و اینکه موکل من جرمی انجام نداده تقاضای صدور حکم برائت دارم. او حدود سی ماه در زندان است و یک فرد مفید به نظام نفتی و اجتماعی و سیاسی است.

در این بخش از دادگاه قاضی از وکیل متهم پرسید: در اینکه موکل شما ایرانی است، شکی ندارید؟

وکیل پاسخ داد: خیر

قاضی ادامه داد: پس نظر شما را به ماده ٧ و ٤ قانون مجازات اسلامی جلب می‌کنم که اگر اتباع ایرانی در خارج از کشور جرمی مرتکب شوند طبق قوانین جمهوری اسلامی ایرانی مجازات می‌شوند.

موکلم هیچگونه شراکتی با زنجانی نداشته است

با پایان اظهارات جعفری، محبتی دیگر وکیل زیباحالت در جایگاه حاضر شد و گفت: تمام عملیات مجرمانه در این پرونده توسط بابک زنجانی انجام شده و موارد پولشویی پرونده موضوع اتهام زنجانی بوده و به تایید دیوان عالی هم رسیده است. اظهارات و اقاریر برخی متهمان در پرونده از جمله مهدی شمس برابر قوانین جزایی علیه خود آنها قابل استناد است.

او ادامه داد: طبق اقرار آقای زیباحالت نقش موکل من به عنوان واسطه در کلاهبرداری بوده لذا عنصر مادی مشارکت در کلاهبرداری محقق نشده است. موکل بنده به عنوان تاجر قصد درآمدزایی داشته و کلاهبرداری صورت نگرفته است. او هیچگونه شراکتی با زنجانی نداشته است.

محبتی افزود: بازپرسی در صدور قرار نهایی در صفحه ١٧٤ جلد ٨ نتیجه گیری می‌کند که عنوان اتهام مشارکت از طریق کلاهبرداری شبکه‌ای محرز شده و آن را مجددا تکرار می‌کند و براساس آن کیفرخواست صادر شده است که در دادگاه درخواست عنایت در این مورد را دارم.

محبتی وکیل دیگر متهم زیباحالت منفرد افزود: کلاهبرداری، جعل، استفاده از سند مجعول و خیانت در امانت به موکل نسبت داده شده است با توجه به اینکه در این موارد قرار منع تعقیب قطعی صادر شده است لذا مطابق قانون نمی‌توان فرد را مجازات کرد و در مورد متهم منشأ احراز جرم پولشویی و کلاهبرداری ملاحظه نمی‌شود و اخلال در نظام اقتصادی معنا پیدا نمی‌کند.

او افزود: بر حسب کیفرخواست و اظهارات منفرد اعلام می‌دارم موکل هیچ ارتباطی با شرکت HK و نیکو و شاکی پرونده نداشته است لذا عناصر تحقق جرم کلاهبرداری وجود ندارد و موکل نقشی در دریافت و پرداخت پول‌های مربوط محموله‌های نفتی نداشته است.

زنجانی به من گفت ٤ وزیر و نمایندگان مجلس پشت من هستند، پایت را از گلیمت درازتر نکن

پس از دفاعیات وکلای متهم زیباحالت منفرد، قاضی صلواتی خطاب به متهم گفت: آخرین دفاعیات خود را بیان کنید.

متهم زیباحالت منفرد گفت: در کیفرخواست نام ٢٧ شخصیت حقیقی و ١٦ شخصیت حقوقی (خانم زینب مددی، خانم زهره رضایی، حمید فلاح هروی، خانم مریم مهربانی، سیف‌الله جشن‌ساز، دیوان‌دره‌ای، سرمدی، نقش‌بندی، مشیری، غفاری، سعیدی، خانم آقایی، آقای سعیدی، ایشان‌الدین‌منصور، محمدرضا ساروخانی، خانم متین فریدی، بازرگان، حمیدرضا اکبری، سعید منصوری، صدیقیان، خانم عتیقه‌چی، بهرام آقازاده، اکبر قطبی، خانم یو و ...) نام برده شده است و از آنان نتیجه‌گیرری ناثوابی شده است.

او ادامه داد: زمانی که به ایران مراجعه کردم با مشاور عالی نخست وزیر مالزی به قصد بازدید از کشور آمدم و پایم به جزیره کیش باز شد و با زنجانی آشنا شدم، قبل از خرید FIIB حساب‌هایی در این بانک باز شده بود و بنده فکر نمی‌کردم زنجانی می‌خواهد از وزارت نفت، نفت خریداری کند. بعد از بانک FIIB ارتباطم با زنجانی قطع شد و فقط خانم مهربانی حواله‌هایی را ارسال کرد و پیشنهاد دادم شرکت‌هایی در مالزی ثبت شود که معاف از مالیات باشد تا حواله پس از ارسال مسدود نشود.

زیباحالت افزود: ٤ هزار حواله در مدت یک ماه فرستادند و بالغ بر چندین میلیارد دلار ارسال و هیچکدام مسدود و بلاک نشد و به ازای هر حواله ٥٠ دلار به بنده پرداخت شد اما خیلی زود مدیران بانک ملت دفتر FIIB را تصاحب کردند و در مقام تصدی‌گری قرار گرفتند.

او گفت: آقای قاضی فرزندان و همسر من فارسی بلد نیستند و من ٣٠ ماه است که در ایران هستم، می‌خواستم دفاعیات خود را در این دادگاه ارائه دهم.

قاضی صلواتی گفت فرصت کافی برای دفاع به شما داده خواهد شد.

زیباحالت گفت: در کیفرخواست آمده که زنجانی به من گفت ٤ وزیر و نمایندگان مجلس پشت من هستند، پایت را از گلیمت دراز نکن.

زنجانی به خودش لقب بسیجی اقتصادی داده بود

زیباحالت منفرد در ادامه دفاعیات خود گفت: آیا شرکت HK یا بانک مرکزی سند دیگری به من نشان دادند که من با عقلم بفهمم نباید این کار را انجام می‌دادم. زنجانی سال بعد به من گفت تو به من خیانت کردی، آیا شرکت Hk خوشحال می‌شد که من می‌گفتم ال سی درست است.

او افزود: زنجانی مورد وثوق شخصیت‌های نطام بود چرا من نباید به او اطمینان می‌کردم‌؟ ایشان آقای شمس و وزرا را هم فریب داده و اقدام به خرید شرکت شستا کرده بود. چه انتظاری از من بی سواد می‌رفت که در کشور غریب به ایشان اطمینان نکنم؟ من اول منافع مالی خودم را در نظر می‌گرفتم و حکم من حکم چاقوسازی است که چاقو را برای استفاده صحیح ساخته اما بعد از آن استفاده نادرست شده است. کاش بانک را برای زنجانی تهیه نمی‌کردم. به من می‌گویند بستر جرم را فراهم کردی آیا اگر با چاقو آدم بکشیم چاقو ساز را می‌گیرند؟

این متهم افزود: وقتی آقای رستم قاسمی وزیر نفت شد از بابک زنجانی خواست با او همکاری کند و زنجانی به خودش بسیجی اقتصادی می‌گفت.

او در خصوص اتهام آب ریختن در نفت‌ها هم گفت: من تا حالا یک نفتکش را از نزدیک ندیدم چطور امکان دارد در نفت آب ریخته باشم. همچنین من هیچ وقت بانک تاسیس نکردم که بستر جرم مهیا شود. آیا اگر بانک من کار درست انجام می‌داد از من تقدیر می‌کردید. من از هیچ یک از اقدامات مجرمانه زنجانی اطلاع نداشتم. حتی یکسال قبل از بازداشت وی هم رابطه‌ام را با ایشان قطع کردم. من مثل شرکت HK قربانی هستم و دیگر دفاعی از خود ندارم.

با پایان آخرین دفاعیات علیرضا زیباحالت منفرد قاصی صلواتی ختم دادرسی را اعلام و گفت: حکم این پرونده در مهلت قانونی صادر خواهد شد.

۲۳۵۲۳۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1265835

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 9 =